"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המסע להצלת ריקשת היין היחידה בישראל
בדיוק כשחגגו שנה למיזם "אוטו יין" – גילו יעלי ואלירן שהרכב החשמלי שרכשו במיטב כספם נגנב • כעת הם יוצאים בקמפיין מימון המונים כדי לרכוש את הכלי מחדש
אוטו יין // צילום: רותם רוזמן // אוטו יין

המסע להצלת ריקשת היין היחידה בישראל

בדיוק כשחגגו שנה למיזם "אוטו יין" – גילו יעלי ואלירן שהרכב החשמלי שרכשו במיטב כספם נגנב • כעת הם יוצאים בקמפיין מימון המונים כדי לרכוש את הכלי מחדש

לירן אוהלי
, עודכן

מיזם "אוטו יין"יצא לדרך לפני כשנה על ידי יעלי קינן ואלירן חפץ, בני זוג חובבי יין שניצלו את הקורונה ואת אהבתם לנדידה והפיצו, באמצעות נגרר מושקע במיוחד, את בשורת היין הצעיר והקליל ברחבי ישראל. השניים השתתפו בשלל אירועים ובהם פיקניקים בכרמים, משלוחי יין כמעט בכל נקודה בישראל וסיורים ביקבים.

לפני כחודש, בתום השקעה רבה, רכשו בני הזוג ריקשה חשמלית שתהיה מעין "אחות קטנה" לבר היין, שתהיה סוג של מיני־בר יין נייד שעתיד להגיע ו"לעשות שמח" בפארקים, בסדנאות, באירועים ובערבי יין בחצרות בתים. עוד לפני שסיימו השניים את המיתוג והעיצוב הסופי, נפלו גם הם קורבן למכת הגניבות בתל אביב, והריקשה היקרה נגנבה.

"צבענו את הרכב, בנינו לו מיתוג מושקע ותכננו קונסטרוקציה שתתלבש עליה אך תוך פחות משבוע גם אנחנו הפכנו לחלק מסטטיסטיקת הגניבות של תל אביב", מספרת קינן. "הריקשה היתה קשורה היטב ונעולה בחניה פרטית, אך הגנבים הצליחו לפרוץ את שני המנעולים ולהיעלם איתה באישון לילה".

בני הזוג החליטו לעשות הכל כדי לרכוש ריקשה נוספת, וכעת הם משיקים פרויקט מימון המונים באתר הדסטארט, ובו ינסו להשיג את המימון לרכישת רכב חדש שיפיץ את שמחת החיים ואהבת היין ברחבי ישראל. "לא האמנו שנגיע למצב שנגייס כסף, אבל הגניבה והסגרים עשו את שלהם.

הריקשה שנגנבה // צילום: באדיבות אוטו יין
הריקשה שנגנבה // צילום: באדיבות אוטו יין

"אנחנו מאמינים בתרבות יין צעירה וכיפית", מספרים השניים. "הריקשה היא עוד כלי שנועד לגלגל את התרבות הזאת לעוד ועוד נשים וגברים שמחפשים את הדרך להתחבר לעולם היין. לטובת פרויקט הגיוס אספנו תשורות מיוחדות ומפנקות משותפינו לדרך מענף היין הישראלי, שהתגייסו עם המון אהבה ונתנו לנו ממיטב התוצרת שלהם.

"בין השאר, יקבי בוטיק נתנו בקבוקים נדירים מהארכיון, אחרים העניקו שוברים לסיור וטעימות ביקבים המובילים בישראל, גם ספרי יין נתרמו. מרגש אותנו לראות שאנשים נרתמו בשביל שהמיזם שלנו ימשיך ומצאו את הדרך להפוך לחלק מהמסע המופלא שלנו. פרויקט הגיוס יעלה לאוויר לתקופה של כחודש, שבסופו נרכוש את הריקשה ונחזור להסתובב ברחבי הארץ ונמשיך לגלגל שמחה, שכרות וכיף".

רוצים לתרום לקמפיין של "אוטו יין"?לחצו כאן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...