מסעדת נאומי, יהוד | צילום: יהונתן בן חיים

חגיגה אחרונה לפני הסגר? מסעדות ישראל מציעות סילבסטר טעים במיוחד

שמפניה בחצות, קינוחים זוגיים, חיבורי שפים מהשורה הראשונה והמון אוכל ואלכוהול • במה שנראה כפיצוי על השנה שעברה, המסעדות ברחבי הארץ החליטו שאת הסילבסטר הזה חוגגים בענק, ואנחנו אספנו עבורכם שלל אופציות • תמהרו, הסולד-אאוט בפתח

שני שפים ושמפניה
שפים אסף גרניט והלל תווקולי יקיימו בערב הסילבסטר ארוחה צרפתית חד-פעמית בשיתוף מותג השמפניה Moet & Chandon. הארוחה תתקיים במסעדת אנימאר של תווקולי (הירקון 87, תל אביב) ותכלול מבחר מנות ידועות של צמד השפים, כגון "חמינדוס" (ביצה חומה רכה, רליש בצל, קציפת טחינה יוגורט וצלפים, בוטרגה מגורדת ואבקת מלוחיה) ממסעדת "שבור" של גרניט, ומנת האינטיאס עם ויניגרט פטל מרווה מעושן, סלרי גולפאר ושמן זין של אנימאר. כרטיסים החל מ-1,190 שקלים לזוג, יש להזמין מקום מראש כאן. כמו כן, נוסף על ארוחת הסילבסטר יקיימו השפים ארוחת "אפטר סילבסטר" במתכונת מצומצמת, ב-1.1.2022, החל מ-780 שקלים לזוג.

למבצעים הכי שווים במסעדות לחצו כאן
מדור האוכל של "ישראל היום" באינסטגרם

אסף גרניט והלל תווקולי, צילום: רן בירן

שלושה שפים ו-וודקה
שפים ארז אוחיון, אוראל קמחי ומושיקו גמליאלי חברו לוודקה בלוגה והקימו מסעדת פופ-אפ שתפעל במשך שני ערבים בלבד (28-27.12) ותציע את Beluga Gold Line Dinner – משתה בן 12 מנות, ובהן מנות מישלן ממטבחו של אוחיון. בתפריט: מוס כבד אווז ואפרסמון; טארטלט קציפת תפוח אדמה, שוקולד לבן וכמהין; טלה מפורק בבישול איטי וירקות של חורף; וקרעי דג מעושנים עם מרק ריבולטה חריף. נוסף על כך יוגשו במהלך הארוחה שלושה קוקטיילים מבוססי בלוגה.
הארוחה תתקיים בבולהופ, כיכר פלומר 8, תל אביב-יפו. 880 שקלים לזוג, יש להזמין מקום מראש כאן. כמו כן, עשר מסעדות נוספות יגישו תפריטי סוף שנה בשיתוף בלוגה, ובהן מייזון קייזר, יאקימונו, מנטה ריי, מיתוס ואחרות.

השפים מושיקו גמליאלי (מימין), ארז אוחיון ואוראל קמחי, צילום: שוקה כהן

קופי-לדת
לרגל הסילבסטר וחגיגות הסיום של יום הולדת 27 לקופיבר, יתקיים במסעדה אירוע סגירת מעגל חגיגי במיוחד שבו שף המסעדה אוהד סלומון יארח לערב נוסטלגי את השפים הראשונים שעבדו במסעדה: רונן בלולו, גיא פולק ואיתי סובל. בערב הייחודי תוגש ארוחת שף בת שלוש מנות במחיר 380 שקלים לאדם, כאשר כל סועד יוכל לבחור מבין מגוון מנות איקוניות שהוגשו במסעדה לאורך השנים.

חגיגה בהוטל מונטיפיורי
במסעדת הוטל מונטיפיורי יקיימו ערב ייחודי לכבוד הסילבסטר, שבו תוגש ארוחת שף מובנית מתוך הפריט החדש שעליו עמלו אנשי המסעדה ומוגש בה לראשונה באותו היום. כל אחד מהאורחים ייהנה תחילה ממנה ראשונה לבחירה מתוך מגוון של שש מנות חדשות. לאחר מכן תוגש למרכז השולחן "מנת השף" ולאחריה תוגש לכל סועד מנה עיקרית מתוך מגוון של ארבע מנות לבחירה. לבסוף ייהנו האורחים מקינוחים אישיים לבחירה מתוך מגוון של ארבע מנות חדשות. לארוחה הותאם תפריט שתייה מיוחד הכולל, בין השאר: קוניאק, מגוון יינות מרחבי העולם, יינות מבעבעים ויינות קינוח. במנות ניתן למצוא: ברווז קונפי, ג'ו הדרים, קרם בצל מקורמל, טלה בגריל פחמים ועוד
מחיר הארוחה - 500 שקלים לאדם (לא כולל שתייה)

טעימה ולגימה מהגולן
יקב רמת הגולן והשפית נאיפה מולא מרימים סדרת ארוחות סוף שנה המבוססות על חומרי גלם מהגליל ומלוות ביינות פרימיום. הארוחות יתקיימו ב-30 וב-31 בדצמבר בשני סבבים בכל יום (19:30 ו-21:00) בחלל האירועים "רביבה וסיליה הקומה השנייה" (ניסים אלוני 10, תל אביב), ומחירן 650 שקלים לאדם. במנות שיוגשו: ניוקי פריקי מתפוחי אדמה ופריקי טחון ברוטב שמנת יוגורט עיזים, כרשה וג'מיד (אבן יוגורט); סיגרים מפיתה דקה ממולאים במרכיבים של מנת מסחאן (עוף בבצל ותבלינים); ולקינוח - בסבוסה עם שכבות מלבי. לכרטיסים

סילבסטר מנחם במנחם
שף ינון אלעל יתארח בערב הסילבסטר במסעדת מנחם התל-אביבית ויגיש ארוחה שרקח בהתאם לרוח המקום ולניסיונו האישי. הארוחה כוללת בחירה אחת מכל קטגוריה, אז כדאי להגיע מוכנים. בפתיחים: ברוסקטה כבד קצוץ, ברוסקטה ספייסי טונה או ברוסקטה אנשובי. בעיקריות: פילה מוסר עם קריספי ניוקי; סטייק סינטה עם מח עצם, דמי גלאס ותפוח אדמה מדורה; קארי ירקות תימני עם אורז יסמין, קרם קוקוס, בצל ירוק ובוטנים.
ובקינוחים: בסבוסה עם קציפת טחינה וסילאן; גלידת גוואנחה עם קרם אגוזי לוז וצ'יפס קוקוס; קראמבל חמאה עם מוס גבינה וקולי פירות יער. 300 שקלים, כולל כוס שמפניה מואט שאנדו.
מנחם, הירקון 88, תל אביב-יפו

ארוחת סילבסטר במנחם, צילום: יחצ

סעודת פרובאנס בקייזר
ביסטרו מייזון קייזר מציע לסילבסטר ארוחת ארבע מנות ברוח פרובאנס. במנות לבחירה: פתיחים - פרח זוקיני ממולא ריקוטה ואנשובי / גרבלקס כבוש בסלק עם ביצי סלמון ומלפפון מוחמץ; ראשונות - סלקים צלויים עם תותים, רוקפור וקרעי בריוש / קרודו דג ים עם ויניגרט קלמנטינות; עיקריות - נתח סינטה עם שקדי עגל וארטישוק ירושלמי / ניוקי תפוחי אדמה עם כרוב שחור, עגבניות שרי קונפי, פטריות שימג'י ומסקרפונה; קינוח - צלחת פטיפורים.
מחירים לסועד: 290 שקלים לסיט ראשון (21:00-19:00), 370 שקלים לסיט שני (21:15 ואילך). הארוחה כוללת שתייה קלה, ובתוספת 129 שקלים תקבלו גם שמפניה ללא הגבלה.
ביסטרו מייזון קייזר, שדרות רוטשילד 7, תל אביב-יפו

הספיישלים של טאיזו
טאיזו ושף יובל בן נריה סוגרים את השנה עם מנות ספיישל שיוגשו במשך ערב אחד בלבד, כחלק מארוחת טעימות. במנות לבחירה: דג נא ואטריות אורז סיניות (צ'ילי ירוק חריף, סויה סינית, חלמון שליו ומיקרו בזיל); ראמפ סטייק (למון גראס, צ'ילי ירוק חריף, עשבי תיבול ובוטנים); ופילה בר ים בעלי בננה (קארי פננג, צ'ילי ובוטנים). 379 שקלים לסועד. להזמנות: 03-5225005.
טאיזו, דרך מנחם בגין 23, תל אביב-יפו

הספיישלים של יפו-תל אביב
מסעדת יפו-תל אביב של חיים כהן מציעה לערב הסילבסטר מבחר ספיישלים חגיגיים שאותם יצר השף, ובהם טטאקי סינטה וואגיו עם סלסת אבוקדו בטאקו תבלינים; נתח לוקוס עם תבשיל ארטישוק ועגבניות שרי צהובות; וטורנדו רוסיני של קרן "החדשה" - פילה בקר, כבד אווז ותפוח אדמה צלוי.
יפו-תל אביב, יגאל אלון 98, תל אביב-יפו

מסעדת יפו-תל אביב, צילום: ירון ברנר

חוגגים סילבסטר בפאסטל
פאסטל של שף קובי בכר מציגה תפריט סילבסטר ייחודי הכולל ראשונות כמו מרק בצל (ארטישוק ירושלמי קונפי, כרשה מאודה, תמר מג'הול בגריל פחמים וגבינת "זוטא" של משק עפאיים), וטונאטו ויטאלו (טונה בלו-פין, קרם וייסבראטן, צלפים, ריג'לה ושמן זית).

משם עוברים למנת ביניים קבועה - "כתום זה השחור החדש" (מלון שרנטה מוחמץ, דלעת תאילנדית כבושה, אנדיב בתפוזים על הפלאנצ'ה, קרקר כורכום וסורבה יוזו); ואז בוחרים עיקריות כמו ריזוטו כמהין (אורז אורביו, חמאה, פרמזן, אפונת שלג וכמהין שחורות), או "טלה ראש לזנב" (לשון בציר פטריות, טורטליני בשר ראש ושורשים, צלע עטופה בפורקטה ומנגולד, קרם שורשים, לפת מתוקה מזוגגת וציר טלה ודיבס). 19:30-18:00 - 450 שקלים לסועד, 19:30 ואילך - 550 שקלים לסועד. כולל קינוח הפתעה.
פאסטל, שדרות שאול המלך 27, תל אביב-יפו

ארוחה של פומו בשנה
Pomo, האיטלקית מרמת החייל, מציעה מבחר מנות ספיישל שהרכיב שף שחר ברנע במיוחד לערב השנה החדשה. בתפריט: ריזוטו אצות וטונה צרובה; סשימי דגי ים ופאף ריזוטו; צלעות טלה וגרטן שורשים; ופילה דג ים בקונפי שומר, תפוז דם ואניס. המנות יוגשו לצד התפריט הקבוע של המסעדה, שיוצע אף הוא בסילבסטר.
Pomo, הברזל 11, רמת החייל, תל אביב-יפו

סילבסטר בפומו, צילום: אנטולי מיכאלו

מל ומישל חוזרת במישלה
מישלה של שף יואב גרוס תארח בערב הסילבסטר את שף ניר ויימן, והשניים יקימו לתחייה את מסעדת מל ומישל עם מבחר מנות איקוניות כמו ניוקי פריזייאן (ניוקי מוזהב בחמאה חומה וקרם כמהין שחורות - 74 שקלים), לצד הלחם (24 שקלים) והטירמיסו (42 שקלים) של המסעדה שיתקמבקו אף הם.
מישלה, שלמה המלך 2, קריית אונו

סילבסטר יפני ב-TYO
שף יאמה סן יגיש ב-TYO, לצד המנות הקבועות, גם מנות חגיגיות, ובהן דג דובר סול וצלעות טלה, נוסף על קוקטיילים מיוחדים ועוד. המסעדה עצמה תעוצב כמו ג'ונגל טרופי ותחייב מינימום הזמנה (350 שקלים לאדם מ-20:00 ו-550 שקלים לאדם מ-22:15). חובה להזמין מקום מראש.
TYO, שבזי 58, תל אביב-יפו

מסעדת TYO, צילום: אנטולי מיכאלו

סופרים לאחור במסה
שף אסף שטרן יצר תפריט סוף שנה מיוחד עם מנות דוגמת פואה גרא מפטה כבד אווז וקוניאק עם פטל, קרם דובדבן, קרמבל קפה, לדר פטל ובריוש צלוי; בר ים בציפוי זוקיני עם קציפת תירס; ופרח זוקיני ממולא בקציצת דג. כמו כן, תופיע במקום הזמרת הילה בן דוד, והאירוע עצמו ייערך בשיתוף מותג השעונים Hublot. מינימום הזמנה מ-19:00: 380 שקלים לאדם. מינימום הזמנה מ-21:30: 480 שקלים לאדם.
מסה, הארבעה 19, תל אביב-יפו

תפריט חד-פעמי באונזה
יהונתן כהן, השף של אונזה, יצר לכבוד ערב הסילבסטר ארוחה חגיגית במחיר 400 שקלים (עד 21:00) או 480 שקלים (אחרי 21:00) לזוג. ניתן לבחור ממנות ראשונות הכוללות סשימי, טרטר בקר או אספרגוס בטמפורה; ממנות עיקריות הכוללות מאפה קממבר או לחי עגל; ומקינוחים הכוללים קרם שוקולד וקרמבל מיסו או פנקוטה קרם פרש וחבושים. כל זאת לצד פינוקים שוטפים כמו בייגל ירושלמי עם טרטר דג, שלושה סיבובי צ'ייסרים, וגם מתנה - קוקטייל קטן בבקבוק.
אונזה, רבי חנינה 3, תל אביב-יפו

סילבסטר באונזה, צילום: אסף קרלה

מסגרת לשנה החדשה
תגידו יפה קוניצ'יווה למנות סוף השנה של רשת Frame Chef & Sushi Bar: סשימי נתח קצבים על מח עצם ובייבי לפת (88 שקלים); סשימי אינטיאס ברוטב יוזו ושמן צ'ילי (98 שקלים); 700 גרם של סטייק בלאק אנגוס עגלה על עצם בתוספת מיקס סלקים על האש (398 שקלים); פילה לוקוס בחמאת שום וליים בליווי פירה ירוק (186 שקלים); ולקינוח - דים סאם שוקולד בלגי מאודה על קרפצ'יו אננס ונגיעות רוטב משמשים מיובשים (62 שקלים).

ערב (אג)אדיר
ארוחת סוף השנה של רשת אגאדיר כולל פולנטה תירס שחומה לראשונה; המבורגר מקסי 220 גרם לצד צ'יפס או ירקות מוקפצים לעיקרית; כוס קאווה וברולה תותים לקינוח. הארוחה תוגש מיום חמישי, 30.12, בשעה 18:00. 148 שקלים ליחיד, 269 שקלים לזוג.

סילבסטר מטורף בגורדוס
אין יותר מושחת מזה: החל מ-22:00 בערב הסילבסטר יהפכו צמד סניפי גורדוס בהרצליה ובחולון למסיבה אחת גדולה ויציעו תפריט זוגי הכולל, בין השאר, שתי כוסות קאווה לפתיחה, חצי ק"ג כנפיים ושלוש (כן, שלוש) מנות עיקריות כמו שניצל בורגר (עם חזה ואווז וחמאת בוטנים), המבורגר יא סלאם (עם טחינה, עמבה ושווארמה אסאדו טלה) ובשר אסאדו מפורק בציר בקר עם צ'אטני אננס. כל זה, פלוס קינוח זוגי ענק, שתייה קלה וגם 1+1 על כל האלכוהול, תמורת 395 שקלים לזוג. בהצלחה.

המבורגר יא סלאם בגורדוס, צילום: אריאל עפרון

נשארים בבית עם פיצה האט
מעדפים להישאר בבית בערב הסילבסטר ולארח, במקום לצאת? בפיצה האט מציעים דיל של שלוש פיצות משפחתיות ושלושה דונאטס לקינוח ב-180 שקלים, אבל אל תשכחו לתת טיפ הולם לשליח, שיעבוד קשה מאוד בערב הזה.

סילבסטר בסאלון
"דיל החברים" של רשת בורגר סאלון לסילבסטר מגיע בצידנית ממותגת המכילה ארבעה המבורגרים לבחירה (160 גרם בקר, בורגר פרגית או בורגר צמחוני); ארבע תוספות (צ'יפס, סלט כרוב, סלט ירוק, פוטטוס או צ'יפס בטטה); מנה ראשונה (כנפיים או כרובית בטמפורה) וארבע שתיות קלות ב-259 שקלים. יש לכם שלושה חברים? הרווחתם.
כמו כן, סניף נצרת של הרשת התקשט לכבוד ערב השנה החדשה וחג המולד, ותוכלו להזמין בו, כמו גם בכל שאר סניפי הרשת, את "ארוחת הזאבים": המבורגר 160 גרם, צ'יפס, סלט כרוב ופחית שתייה ב-58 שקלים.

אוכלים שש-שש בפופינה
שף אוראל קמחי של מסעדת פופינה התל-אביבית יצר לכבוד ערב השנה החדשה ארוחת טעימות חגיגית בת שש מנות: קרם כבד אווז עם קונפיטורת וסלסת אפרסמון על בריוש צלוי; סשימי טונה עם קרפצ'יו לפת צלויה; פילה בר ים צלוי עם קרם תרד מושחר וטורטליני כרשה; סינטה מיושנת עם גרטן קולרבי וסלסת פטריות; וצמד קינוחים - אקלר פטל, ושכבות ביסקוויט קקאו עם גנאש שוקולד. 420 שקלים לסועד לסבב הראשון (18:30, 18:45, 19:00), 460 שקלים לסבב השני (21:45 ואילך).
פופינה, אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב-יפו

מסעדת פופינה, צילום: חיים יוסף

מלקקים שמפניה בלג'נדה
רשת לג'נדה משיקה גלידת שמפניה שקולעת בול לחגיגות הסילבסטר. היא מתקתקה, מבוססת על שמפניה ועל קונפיטורת פטל, ומוגשת בכוס שמפניה אמיתית כי אם כבר אז כבר. כמו כן מציעה הרשת טעם חדש וחורפי לגמרי - קרמבו - המורכב מבסיס שוקולד לבן בשילוב קרמבו, שברי ביסקוויטים וקרם שוקולד.

שמפניה פטל בלג'נדה, צילום: יערה גדרון

סילבסטר יווני בגרקו
הספיישלים החדשים לסוף השנה ברשת גרקו היוונית כוללים דאקוס - נתח קצבים, סקורדליה (ממרח שום), ביצה רכה, עירית ושומשום קלוי (74 שקלים); מאפה פילו טרי ומטוגן במילוי קרם פטה, פלפל שחור ואגוז מוסקט; ולקינוח - עוגת פקאן חמה וגלידת מסטיקה (48 שקלים). צפו גם להופעות מוזיקליות אותנטיות ולהפתעות נוספות שירימו אתכם לגג האולימפוס.

חוגגים עם שפים בקניון שרונים
מתחם שרונים שבהוד השרון יקיים בין 28 ל-31 בדצמבר את פסטיבל "פודיס", שבמסגרתו יתארחו במקום מיטב השפים בישראל, ובהם ישראל אהרוני, חיים כהן, אבי ביטון, גיא גמזו וכוכב הרשת תומר תומאס. נבחרת השפים תציג את מנות הדגל שלה, שיוצעו במחירים של עד 35 שקלים למנה (לא, זו לא טעות). כמה דוגמות: המבורגר קצבים של אהרוני; כריך סלופי דיקסי של כהן; קציצות דגים וקוסקוס ברברי של ביטון; מאק אנד צ'יז של גמזו; וקובה חמוסה עם אורז של תומס. כמו כן, הרוכשים במתחם הקניון ב-300 שקלים ויותר יקבלו קופון למנת שף במתנה. שווה קפיצה.
הפסטיבל יתקיים בימים שלישי-חמישי בשעות 23:00-17:00 וביום שישי בשעות 15:00-9:00.
מתחם שרונים, הרקון 2, הוד השרון

נובי גוד קולינרי במוזיאון "אנו"
במסגרת ליין ההרצאות של FOODISH במוזיאון העם היהודי "אנו", יארח העיתונאי וחוקר האוכל רועי ירושלמי את שף אלי שטיין ואת העיתונאית ריטה גולדשטיין לשיחה על ההשתלבות של המטבח המזרח-אירופי בישראל ועל חגיגות הנובי גוד, שהפך עם השנים למעין מימונה אשכנזית בישראל. המפגש כולל שיחה, טעימות יין וכניסה למוזיאון. 89 שקלים.
שישי, 31 בדצמבר, 12:00-10:00, אולם טיש, קמפוס אוניברסיטת תל אביב. לכרטיסים לחצו כאן

סילבסטר מקסיקני בטאפאצ'ולה
תפריט ערב השנה האזרחית החדשה של המקסיקנית התל-אביבית מורכב ממנות שיעיפו לכם את הסומבררו: נאצ'וס כיד המלך; בוריטו ברבקואה (תבשיל בשר מקסיקני); סביצ'ה מוסר ים טרי; טאקו צ'ילי קון קרנה; ולקינוח צ'ורוס, גלידת שמנת ותותים עם קצפת ושוקולד. 225 שקלים לסועד, יש להזמין מקום מראש.
טאפאצ'ולה, אחד העם 15, תל אביב-יפו

סושי חגיגי בנאומי
מי ביקש סושי ספיישל לסילבסטר? נאומי, היפנית מיהוד, תעניק קינוח במתנה לכל שולחן בערב השנה החדשה, נוסף על רולים חגיגיים דוגמת Yuma Roll (ספייסי סלמון ואבוקדו בציפוי סלמון צרוב, טריאקי, עירית ושומשום - 62 שקלים); Tatami Roll (טונה טאטאקי, איולי כוסברה, ארוגולה, מלפפון ועירית בציפוי אבוקדו ואיולי כוסברה - 64 שקלים); ו-White River Roll (סלמון, אבוקדו ומלפפון בציפוי בס, אבוקדו, ספייסי וסריראצ'ה - 62 שקלים). ויש גם קומבינציות למרכז השולחן החל מ-78 שקלים.
נאומי, מהוליבר 2, יהוד

נאומי יהוד, צילום: יהונתן בן חיים

שבוע מבעבע ב-Jony Wine Bar
מותג הקאווה Vilarnau חובר ל-Jony Wine Bar ההרצלייני ומרים פופ-אפ קטלאני שיתקיים בשבוע האחרון של השנה (1.1-26.12). במסגרת האירוע יוצעו בבר שלושה סוגי קאווה בכוסות (32 שקלים) ובבקבוקים (120 שקלים), לצד שלל מנות טאפאס בהשראת המטבח הקטלאני. בהיצע: פינצ'ו אלקצ'ופה (סלט ארטישוק על לחם קלוי וגבינת מנצ'גו - 34 שקלים); אנסלדה ורדה (תערובת חסות, מקלות סלק ותפוחים עם גבינת עיזים - 42 שקלים); וטארט דה סנטיאגו (עוגת שקדים ספרדית מסורתית - 38 שקלים).
פנו מקום בלו"ז גם ל-Happy Hour שיתקיים בימים שני-חמישי בשעות 22:00-17:00 עם 1+1 על הכוסות, וכל מי שירכוש בקבוק קאווה יקבל סיבוב על גלגל המתנות שיוצב במקום.
Jony Wine Bar, הסדנאות 10, הרצליה

חוגגים קרוב לכנרת באלטה
אלטה, מסעדת הדגים שעל הכנרת, תציע בערב השנה החדשה תפריט ספיישלים בניצוחו של שף אור קקון. במנות שיועלו בחכה: סשימי טונה; קרפצ'יו פילה בקר עם כמהין שחורות; פטוצ'יני בר ים בציר דגים ועגבניות וקרם שורש סלרי; צלעות טלה עם ירקות שורש, גראטן תפוחי אדמה וציר טלה; פילה בלאק קוד עם ריזוטו פורצ'יני ועוד. 375 שקלים לסועד, לא כולל שתייה.
אלטה, צומת מושבת כנרת - חוף שלדג

סילבסטר באלטה, צילום: נועם פריסמן

סילבסטר אסיאתי בריבר
רשת ריבר האסיאתית תציין את השנה האזרחית החדשה ביומיים האחרונים של 2021, עם די.ג'יי שיחמם את האווירה ועם תפריט חורפי שיכלול מנות כמו גולדן סיגר (אונטריב מפורק, מחית גזר, צ'ילי, עלי נענע וצנונית על קרם תירס - 41 שקלים); באן (לחמניית באן, אייסברג, אונטריב ראנדנג ומלפפון חמוץ - 44 שקלים); בלאדו קארי (פילה דניס, תפוח אדמה, אפונת שלג, מאדרס קארי קשיו, נענע וקריספי שאלוט - 69 שקלים); ראנדנג אינדונזי (שפונדרה בבישול לילי, ביצה טרופה, בוטנים, קוקוס, בצל ירוק, כוסברה ונבטים - 61 שקלים); ובסושי: הרול של ג'יג'י (סלמון טמפורה, אבוקדו, כרוב סגול, טונה קצוצה, איולי ספייסי יוזו וצ'ילי חריף - 52 שקלים).

סוגרים שנה עם בראנץ' והופעה
J17, הטבעונית התל-אביבית, מציעה תפריט בראנץ' חגיגי בשעות 14:00-10:00 הכולל מבחר מנות כמו שקשוקה (מיקס שרי, פלפל, שום קונפי וטופו, בתוספת סלט ירקות טחינה ולחם); נקניקיות (נקניקיות מרגז, בטטה קריספית, פרוסות חציל, פלפל קלוי, טחינה סלק וחומוס, בתוספת סלט ירוקת); פנקייק מלוח (גבינת עיזים-שקדים, בצל ירוק וירקות חתוכים); וגם פנקייק מתוק (ממרח שוקולד-אגוזים שנעשה במקום ושברי בגיילה). 65 שקלים למנה / 115 שקלים לזוג. הבראנץ' ילווה בהופעת להקת ג'אז, לצד בר עם בירות, יינות וקמבוצ'ה.
j17, ירמיהו 17, תל אביב-יפו

ספיישלים חגיגיים בדלי אסיאתי
האסיאתית הוותיקה מהוד השרון תציע בערב הסילבסטר, נוסף על התפריט הקבוע, תפריט מיוחד עם מנות ספיישל לחלוקה דוגמת Pla Manao (נתחי דג נא בליים וצ'ילי ברוטב נאם ג'ים טאליי חריף – 39 שקלים); Tataki (טונה צרובה, רוטב אחי אמרילו פרואני, וואסבי, עלי חזרת ופינגר ליים – 46 שקלים); וכבד אווז (מונח על אורז סושי פריך, קונפיטורת צ'ילי ומנגו – 62 שקלים). יש להזמין מקום מראש.
דלי אסיאתי, הבנים 15, הוד השרון

סלט אווז בדלי אסיאתי, צילום: מידד סטבינסקי

תפריט חגיגי בג'ויה
רשת ג'ויה מציעה לערב הסילבסטר תפריט עם מנות ספיישל חגיגיות כמו טרטר מוסר עטוף בסלק עם פילה תפוז ופיסטוקים ברוטב סלק הדרים ולאבנה (62 שקלים); טרטליני ערמונים עם פולנטה, ביצה עלומה ובלסמי (86 שקלים); סינטה נברסקה עם פירה, ברוקולי ותרד ברוטב יין אדום ודמי גלס (168 שקלים); ולקינוח – מילפיי מוס שווקלד לבן, תותים, גנאש פיסטוק וקוויאר תות (56 שקלים).

סעודה טבעונית בבאנה
מסעדת באנה הטבעונית מציעה תפריט זוגי לכבוד ערב השנה החדשה, הכולל שבע מנות, קינוחים ושתייה. בין המנות: סלקים שרופים על לאבנה קשיו וחזרת; פוקאצ'ה שתפחה 72 שעות עם פלפלים קלויים ופסטו; מרק קרם פטריות פורטובלו ופורצ'יני עם שיפוד פטריות יער; וניוקי עבודת יד עם זוקיני, ערמונים וסוכריות שרי צלויות. 449 שקלים לזוג, מומלץ להזמין מקום מראש.
באנה, נחמני 36, תל אביב-יפו

הקינוח המרכזי
מקבלים את השנה האזרחית החדשה עם עוגה. רשת בוטיק סנטרל משיקה עוגות חדשות ומקושטות במהדורה מיוחדת, המשתלבות נהדר עם שמפניה. חם מהתנור: גאלט דה רואה (120 שקלים) – "עוגת מלך" המורכבת משתי שכבות בצק עלים וביניהן קרם שקדים עשיר, ושימו לב לזה: בעוגה מסתתר לו שקד מצופה שוקולד לבד. מי שמקבל את הפרוסה עם התוספת המיוחדת, מוכתר למלך של הערב. תמשיכו את זה מכאן...

עוד בבוטיק: עוגת גאטו דה נואל – עוגת שכבות בשני טעמים לבחירה (מוס שוקולד מריר ודובדבנים בציפוי שוקולד מריר, או מוס וניל ופסיפלורה בציפוי שוקולד לבן – 74 שקלים); עוגיות ג'ינג'ר (12 שקלים); וקינוח עץ אשוח חגיגי (מוס פיסטוק על פאי קקאו-פיסטוק מנוקד בפירות יער אדומים (24 שקלים).

חוגגים סילבסטר בבית (קנדידוף)
בבית קנדידוף מקבלים את השנה החדשה עם תפריט חגיגי וחד פעמי על טהרת הים והדגה. שפים איתי קושמרו ושמי גולומב מציעים בערב הסילבסטר יצירות כמו סשימי אינטיאס, קרם שום, יוזו סויה וכוסברה (74 שקלים); פילה שאטו עם קרם ערמונים, עלי שיסו ופלמבה ברנדי (144 שקלים); ופילה לוקוס אפוי בחמאה, גזרים וסלקים אורגניים, קציפת ויסואז וקולי ירוקים (148 שקלים). לקינוח – קרמו שוקולד מושחת (46 שקלים).
בית קנדידוף, הצורפים 14 תל אביב-יפו

סוגרים שנה בסינמה פרדיסו
סינמה פרדיסו החיפאית משתלטת על כל ערב הסילבסטר עם נשף מסכות מפואר הכולל בין היתר סעודה בת שבע מנות, טעימות יינות בוטיק בליווי סומלייה, ואפטר פארטי אל תוך הלילה. בין המנות: סשימי דג ים, יקיטורי לוקוס ואפרסמון, צלע טלה בקראסט פיסטוקים, וסלט קיסרים.
300 שקלים לאדם (מותנה בהזמנה זוגית) עד השעה 23:00. מ-23:00 ואילך יציע המקום תפריט מצומצם.
סינמה פרדיסו, חוף זמיר, חיפה

סילבסטר בסינמה פרדיסו, צילום: אסף קרלה

יש לחמים, אבל תאכלו גם עוגות
מאפיית לחמים פותחת את 2022 עם סדרת קינוחי שוקולד, הכוללת בבקה (בציפוי שוקולד מוזהב ובמילוי קרם שוקולד עשיר - 60 שקלים); מוס שוקולד ושנטילי דבש-וניל (שכבות מוס שוקולד מריר, קרם שוקולד ושנטילי דבש-וניל בתוספת קראמבל פקאן מוזהב - 140 שקלים); ועוגת שוקולד קלאסית עם הטבעה מוזהבת של המספר 2022 (קישוטי וניל, קרמו שוקולד, ג'לי שמפניה וקראמבל מוזהב - 155 שקלים לקוטר 20 ס"מ, 200 שקלים לקוטר 26 ס"מ).
כמו כן, הרשת מציעה לחם כפרי צרפתי עם חותמת קמח של המספר 2022, כדי שלא תשכחו שחלפה שנה (21 שקלים).

יריד אמני מזון בעדניה
המעדנייה הירושלמית עדניה תערוך ביום שישי הקרוב (24.12) "יריד אמני אוכל" לכבוד סוף השנה האזרחית. המבקרים במקום יוכלו ליהנות מדוכני מזון וממנות רחוב של יצרנים מקומיים, כמו גם ממוזיקה, ממשקאות חמים ומאלכוהול. כמה דוגמאות מפתות: נקניקיות בעבודת יד ונתחי בשרים ממרעה גולן; פולנטה עם ביצי חופש של משק כרמלים; פאי רועים עם טלה ממקנה דקל; ועוגיות תבלינים של עדניה. היריד יתקיים בשעות 15:00-09:00.
עדניה, זלמן שניאור, 1 ירושלים

סילבסטר עם קפטן הוק
לא צריך תוכי על הכתף כדי ליהנות מארוחת ערב הסילבסטר של קפטן הוק פיש & צ'יפס שבתל אביב. הארוחה כוללת ארבע מנות, ובהן דג קוד נורבגי מטוגן בבלילת בירה וצ'יפס כפרי; סלמון צלוי על הפלנצ'ה על מצע צזיקי וסלט עלים; ופישווארמה - נתחי אמנון מטוגנים בתיבול שווארמה על מצע טחינה-עמבה. 250 שקלים לאדם, כולל בקבוק יין מבעבע להשלמת האווירה התוססת.
קפטן הוק, עמיעד 13/רבי חנינא 1 (שוק הפשפשים), תל אביב-יפו

ארוחה זוגית ברובע בר יין
בתפריט הסילבסטר הזוגי של ביסטרו רובע בר יין התל-אביבי תמצאו שתי מנות ראשונות לבחירה (פולנטה תירס, ריזוטו כמהין, פטה כבד, ברוסקטה ארטישוק וקממבר, קרפצ'יו בקר ועוד); שתי מנות עיקריות לבחירה (כמו רביולי פולנטה ברוטב שמנת ותרד, פיצת כמהין, סלט סלק וגבינת שברה); קינוח ובקבוק יין אדום או לבן (שמפניה בתוספת תשלום). 379 שקלים, יש להזמין מקום מראש.
רובע בר יין, דיזנגוף 192, תל אביב-יפו

ביסים
* מסעדת סוהו (משה בקר 15, ראשון לציון) חוגגת 21 שנה ועל הדרך גם את ערב השנה האזרחית החדשה עם הופעות של סקאזי, אתניקס ודי.ג'יי אסיה. 200 שקלים לכרטיס, ויש גם ערב סושי במחיר מינימום של 150 שקלים לאדם.
* הדאנס-בר מלי מלי שעל גג מלון בובו (יבנה 42, תל אביב-יפו) ושף מאיר אדוני מזמינים לארוחת פיקס פרייס של 350 שקלים לאדם. הארוחה כוללת שש מנות זוגיות וקינוח, ויוצע בה תפריט קוקטיילים של המיקסולוגית נעם שרת.
* מאריס הטורקית (איינשטיין 7, תל אביב-יפו) תקיים ביום חמישי, 30.12, ערב טברנה עם מנות ספיישל והרבה מוזיקה. מינימום 200 שקלים לסועד.
* סרפינה האיטלקית (איינשטיין 10, תל אביב-יפו) תחגוג סופשבוע של סילבסטר (1.1-30.12) עם די.ג'יי מתחלף ומבחר ספיישלים ושמפניות. יום חמישי החל מ-20:30 - 280 שקלים לסועד, יום שישי החל מ-20:30 - 300 שקלים לסועד. כנ"ל לגבי מסעדת יאוזה שבמתחם סרפינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...