כנאפה על שיפוד? זו רק ההתחלה
נשאת עבאס, בן משפחת עבאס שעומדת מאחורי "אל באבור", יוצא לדרך עצמאית שעושה רושם שתהיה טעימה במיוחד עם מסעדה חדשה, "ארמון סהרה". בוודאי לא תופתעו אם נספר לכם שמנות הדגל הן מהמטבח הערבי הגלילי ומבוססות על חומרי גלם מקומיים. נשאת עצמו עבד, כאמור, במסעדות "אל באבור" בעכו ובוואדי ערה, והמסעדה כעת היא דרך עצמאית ונפרדת. המקום היה אמור להיפתח לפני הקורונה או בתחילתה, אבל זה התעכב, אתם יודעים איך זה.
בואו נדבר רגע על האוכל כי הוא נראה, לפחות על פי התפריט ופירוט התמונות, פשוט טעים. נמצא כאן מתקן צלייה מיוחד שפועל באמצעות טחנת מים ובאמצעותו ובעזרת ציוד מיוחד נוסף יכינו מנות כמו צוואר טלה במילוי אורז ובשר, שישברק ביוגורט, מקדוס (חצילים כבושים במילוי אגוזים ועשבים), ריזוטו עם פריקה, מנסף אוסבוקו על אורז צנוברים ויוגורט חם ומנה בשם מעשוקה, שהיא למעשה שיפוד קבב על חומוס ועגבניות שרופות.
גזרת הקינוחים גם כן מבטיחה רבות. גולת הכותרת היא כנאפה שמגיעה על שיפוד ונעשית על גריל פחמים ולצדה ניתן למצוא גם מפרוקה - בצק פיסטוק מסורתי במילוי קאימק.
מסעדת ארמון סהרה, בכניסה לכפר נין, עמק יזראל
ראשון עד שבת, 11:00-23:00, טלפון להזמנות 04-6935101
.jpg)
מייזון קייזר - הפעם במסעדה
עד עכשיו, התמקד התור של חובבי האוכל הצרפתי בישראל במאפים של מייזון קייזר בסניפי רוטשילד ונמל תל אביב, וכנראה שאנחנו טובים במה שאנחנו עושים כי "נבחרנו" על ידי הרשת העולמית להיות המדינה הראשונה בה נפתחת גם מסעדה, ביסטרו צרפתי של המותג.
המסעדה הצרפתית נפתחה תחילה להרצה סודית אך הפכה משמועה שעוברת מפה לאוזן למקום שהמון אנשים ניסו להגיע אליו, ואנחנו לגמרי מבינים אותם כי מדובר פה בתפריט די מפתה. נגיע אליו, אבל נתחיל קודם מהפרטים היבשים. המקום נמצא באותו הבניין של הבייקרי בשדרות רוטשילד, מצדו השני. העיצוב מרשים במיוחד ובולט בו במיוחד הבר המושקע שנבנה במרכז המסעדה.
מאחורי התפריט עומד השף מוריס אביטן ונמצא פה המון אופציות להזמנה, באמת המון. קודם כל, וחשוב מהכל, ברגע שתתיישבו לשולחן תקבלו בגט וזו כבר פתיחה חיובית לערב. בהמשך תוכלו להזמין טרין כבד אווז, רטטוי, מרק בצל מוקרם, סביצ'ה דג ים, שוק אווז, פילה לברק, המבורגר ועוד. לכאורה תפריט מבולגן, אבל לא תרגישו בזה, כי הכל מקבל אווירה צרפתית אינטימית, כזו שתחזיר אתכם לפריז, אפילו אם לא הייתם בה אף פעם.
שדרות רוטשילד 7, תל אביב

בראנץ' איטלקי בנתניה
אם אתם אוהבים בראנצ'ים ואוהבים אוכל איטלקי, כנראה שהחדשות הנ"ל על תפריט בראנץ' איטלקי חדש ב"בר איטליה" הנתנייתית ישמחו אתכם במיוחד. את התפריט החדש והמפתה נמצא במקום בימי שישי שבת בלבד, בין השעות 9 בבוקר ל12 בלבד.
בחירה רבה ולא פשוטה בין שלל מנות צפויה למגיעים למקום. נמצא שם טוסט איטליאנו, אגז בנדיקט, פריטטה אספניולה, שקשוקה ירוקה או אדומה, מילפיי מוזלי, פרנץ' טוסט וכמובן ארוחת בוקר זוגית עם שלל מטבלים וביצים. לכל אלו יצטרפו גם קוקטיילים מהבר, כאלו שמתאימים לאווירת הבוקר- צהריים.
קהילת צפת 1, מלון ווסט לגון, נתניה

פודי'ז באר שבעים? בואו
בירת הנגב מתחדשת בימים אלו במעדניה חדשה ומסקרנת שתשמח כל חובב מעדניות (וכל חובב יינות) בשם "פרידה". את המקום פתחו בני הזוג אור דאי ורועי שמחון, לשניהם רקע בעולם הקולינריה והיין. כעת הם מגשימים חלום עם מקום קטן משלהם - כולו על טהרת חומרי הגלם הדרומיים ובוטיקים ישראליים מהאזור. בין היתר נמצא במקום מוצרים רבים לקניה אך גם נוכל לשבת ולשתות יין עם צלוחית טעימות, פלטת גבינות ועוד.
יעקב כהן 4, באר שבע, טלפון: 08-6887073 או 0544876354
שעות פתיחה:
שני – חמישי : 10:00-16:00, 17:00-23:00
שישי: 9:00-16:00 שבת : 12:00-23:00
.jpg)
