טקס פרסי הגבינות | צילום: International Cheese Festival או World Cheese Awards

"רוצה להיכנס איתה למיטה": דרמה ב"אוסקר" של הגבינות

פסטיבל פרסי הגבינות הבינלאומי, שהתקיים בעיר אוביידו שבספרד, כלל זוכה מפתיעה במיוחד שגברה על אלפי מתחרות מרחבי העולם • וכן, היו גם מחמאות מוזרות כמו זו שבכותרת

"הגבינה הטובה בעולם" הוכתרה לפני ימים אחדים בתחרות ה-World Cheese Awards, שהתקיימה בעיר אוביידו שבספרד כחלק מפסטיבל גבינות בינלאומי. לא פחות מ-4,079 גבינות רכות, קשות, כחושות, ריחניות, צהובות, לבנבנות, מיושנות, טריות מ-45 מדינות התמודדו בתחרות, אך הגבינה הזוכה הגיעה דווקא ממחלבה קטנה שמקום מושבה בעיר הספרדית חאאן, הממוקמת כ-500 קילומטר בלבד מאתר הפסטיבל.

הכירו את Olavidia, גבינת עיזים רכה של המותג Quesos & Besos (גבינות ונשיקות), שיוצרה ב-2017 וזכתה בתואר הנכסף לאחר שנתיים שבהן התחרות לא התקיימה בשל מגפת הקורונה.

הזוכה המאושרת, צילום: International Cheese Festival או World Cheese Awards

השופט הבריטי ג'ייסון הינדס קבע כי הגבינה "שונה לגמרי מכל מה שראיתי עד היום. היא חלקלקה, חמימה, מפתה ומנחמת", ואף הוסיף בחיוך מטריד-משהו שהוא "פשוט רוצה להיכנס איתה למיטה". הגבינה החושנית, כך נמסר, יושנה בעזרת עובש פניציליום קממברטי, ומה שלכד בין השאר את תשומת ליבם של השופטים היה הפס השחור במרכזה, שהיה למעשה שכבת אפר דקה המסייעת בתהליך ההבשלה.

ואם תחרות גבינות נשמעת לכם כמו עניין משעמם שעשוי להסב ריגושים רק למומחי מריחות, ייתכן מאוד שאתם טועים, שכן דרמה מורטת עצבים לא היתה חסרה שם. מתברר שהגבינה הספרדית, שהיתה האחרונה להיבחן בשלב הגמר, קיבלה מהשופטים 103 נקודות אשר התמקדו ברובן בטעם ובמרקם שלה. הגבינה המנצחת גברה ברגע האחרון - ולתדהמת הקהל - על גבינה צרפתית רכה שנשטפה בברנדי מבית מחלבת Fromagerie Berthaut, אולם נאלצה להסתפק במקום השני עם 98 נקודות.

סילביה פלאז, הבעלים של המחלבה הזוכה, אמרה בהתרגשות ש"העבודה הקשה השתלמה" וציינה ש"במחלבה המשפחתית הצנועה" שלה עובדים שישה אנשים בלבד. "אנחנו מייצרים גבינות במשך פחות מחמש שנים, ומעולם לא דמיינו שנזכה כל כך מהר בפרס החשוב ביותר בעולם הגבינות. זה הישג מדהים ובלתי נתפס", סיכמה הגבנית הגאה, שאף זכתה בפרס נוסף על היותה האישה מספר 1 בתחום לשנת 2021.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו