המתחם החדש של גרקו הוא בדיוק מה שהיה חסר בתל אביב

גדול יותר, מושקע יותר, יווני יותר • אחרי המסעדות בצפון תל אביב ובהרצליה, המסעדן צביקי עשת פותח בחוף פרישמן את מסעדת החוף הגדולה בישראל, שכוללת דוכן אוכל רחוב, בית קפה, גלידריה, קונדיטוריה וכמובן, את המסעדה עצמה • יאסו? בהחלט

גרקו ביץ', צילום: אורי עשת

אחרי לא מעט עיכובים, קורונה ושאר הפתעות, המסעדן והיזם צביקי עשת מגשים סוף סוף את אחד מחלומותיו הגדולים ופותח בשטח עצום בגודלו בחוף פרישמן בתל אביב את "גרקו ביץ'", מסעדת חוף שהיא למעשה ארבע מסעדות שונות, במתחם בו שכן בארבעה העשורים האחרונים "קפה לונדון" המיתולוגי.

המקום מעוצב בהשראת מסעדות החוף היווניות, אותה חוויה שעשת מנסה ומצליח להעביר גם בגרקו ה"מקורית" באזורי חן בתל אביב וגם בזו שבהרצליה. מדובר במתחם גדול הכולל סטריפ סמוך לחוף וגם חלל פנימי גדול, שבו יהיו למעשה ארבעה מקומות שונים: מסעדת גרקו, גרקו דלי, גרקו קפה וכמובן גלידריית גרקו. על הכל ינצח, לצד עשת, שף הקבוצה אליאב גולדנברג.

גרקו ביץ', אורי עשת

מסעדת "גרקו ביץ'" תכלול תפריט דומה לשאר המסעדות אך נמצא בה גם דוכן אוכל רחוב הפונה ישירות לטיילת ומציע מנות רחוב יווניות כמו גירוס וסופלקי. נמצא גם בר מוצל ומושקע אליו ניתן להגיע לדרינק בכל שעות היום.

במעדניה של גרקו, גרקו דלי, נמצא המון אוכל מוכן לצד כריכים, סלטים, מוצרי מזווה, מוצרי פיקניק, ושימו לב -"גרקו מודה" - ליין בגדי חוף קיציים לגברים ולנשים: גלביות, מכנסיים, גופיות, חולצות פסים ועוד.

גרקו ביץ', אורי עשת

נמשיך לגרקו קפה, בית קפה בסגנון יווני, עם שלל מאפים מלוחים ומתוקים הנאפים במקום, ונסיים כמובן בגלידה, שגם היא לא לגמרי שגרתית עם טעמים כמו ריבת תאנים, זיתי קלמטה, גבינת מנורי וגלידת 12 האלים, בהשראת המאפה הפופולרי הנמכר במסעדה.

הרברט סמואל 111, תל אביב | 035340893

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר