כולכם קוראים עיתונים, רואים טלוויזיה או סתם מקבלים פושים מאפליקציית חדשות כלשהי, מקווה ש"ישראל היום", ושמים לב לדבר אחד עצוב במיוחד - הקאמבק החלומי שלנו לחו"ל מתרחק. התחלואה עולה לה אט אט, ערים בישראל הופכות לאדומות, מדינות מחוץ לישראל הופכות לשחורות. טיולים קולינריים לא בטוח שיהיו לנו בקרוב, לא בחו"ל לפחות, גם לחלק גדול מהמסעדות קשה למצוא מקום, לפחות את החוויה הקולינרית בבית עדיין לא לקחו לנו.
זה אמנם הרע במיעוטו, אבל אל תשכחו דבר אחד, מדובר בתחום, אולי אחד היחידים מכל הקטגוריות בעולם, שהקורונה עשתה לו טוב יחסית וגרמה לו להשתדרג, אמנם בעל כורחו, אבל מה זה חשוב. במהלך הקורונה קמו שלל עצמאים והקימו עסק של אוכל מוכן עד הבית, חלקם חם ומוכן, חלקם כזה שדורש פינישים אחרונים. הרבה מהם הצליחו ונשארו איתנו עד עכשיו, אחרים נעלמו ברגע שירד ההייפ, אך העסק שנדבר עליו היום, שהיה סוג של סוד ירושלמי, ממשיך לגדול, לא משנה מה המצב בחוץ.
"פסטטריה - בית יוצר לפסטה מקומית" הוקמה בשנת 2014 על ידי מעיין דרעי, כיום בת 37, נשואה ואם לשלושה מירושלים. דרעי אמנם הכירה את עולם המסעדנות, אך מהצד השירותי מול הלקוחות ולא במטבח. ובכל זאת, על סמך אהבתה למטבח האיטלקי בפרט, החליטה להיכנס לתחום ולהקים מפעל קטן להכנת פסטה, אותן תכננה למכור מפה לאוזן למסעדות ירושלמיות.
האהבה לפסטה החלה מגיל צעיר, אז קיבלה מהדוד שלה מכונת פסטה במתנה. אמה של מעיין נפטרה מסרטן כשהייתה בת שנתיים, ואביה נישא מחדש ולדבריה לא היה פנוי רגשית לדאוג לה. בגיל תשע הוכנסה לפנימייה על ידי רשויות הרווחה ומדי מספר שבועות כשחזרה לאביה בסוף השבוע, הם הכינו יחדיו פסטה ברוטב עגבניות. "אלו היו רגעי החסד הבודדים בהם קיבלתי מאמא שלי מנה של תשומת לב", סיפרה.
דרעי מספרת כי תמיד חלמה לעסוק בתחום המזון אך העלויות הגבוהות והמורכבות הכרוכות בפתיחת ותפעול מסעדה גרמו לה, כאמור, ללכת דווקא על מפעל פסטה קטן ובוטיקי שהצליח יותר מהמצופה תוך זמן קצר. "הייתי מביאה למסעדות דוגמאות של הפסטות שאני מכינה והתגובות היו מדהימות", סיפרה בגאווה.
בשנתיים הראשונות לעסק, הכינה דרעי את הפסטות במטבח של חברתה הטובה כנרת בן עמרם, כיום שותפתה לניהול "פסטטריה" ומנהלת את כל הצד הפיננסי בעסק. בשנת 2016, עם ההצלחה הגדולה, התרחבו השתיים והקימו מפעל גדול יותר בגבעת שאול בירושלים, בו מועסקים עשרה עובדים.
כעסק שמשווק פסטות רק למסעדות, הקורונה שהביאה לסגירתה זעזעה את עולמן של השתיים, שהחליטו "להמר" ולהתחיל למכור לשוק הפרטי. "הרגשתי שהשמיים נפלו עליי", אומרת דרעי. "עם זאת, לא התייאשתי והבנתי שעליי לבצע שינוי דרסטי בעסק, למכור את הפסטות שלנו לקהל הרחב במשלוח עד הבית. אנשים נהנים לאכול בבית את הפסטה שהיו רגילים למצוא במסעדות".
הפסטה שנמכרת ללקוחות הפרטיים זהה למעשה לזו שנמכרה למסעדות, מדובר במוצר פרימיום המכיל ביצים טריות בלבד וכמעט כולו בעבודת יד, כולל גבינות ממחלבה ושאר חומרי גלם איכותיים.
ההכנה של הפסטות מ"פסטטריה", שמגיעות קפואות כמובן, מאוד פשוטה. מים חמים, שלוש דקות ובתאבון. בנוסף, השתיים דואגות גם למוצרים משלימים, כך שניתן לרכוש רטבים על בסיס שמנת, עגבניות או פסטו, גבינות מחלבה, יינות ועוד, ליצירת ארוחה איטלקית מושלמת.
התפריט אגב, שופע ומגוון, יש בו מנות בייסיק לצד דברים "חריגים" שחייבים לנסות. אנחנו ניסינו לא מעט מהן לצד רטבים שהכנו בעצמנו, ויכולים לאמת - זו תחושה ואיכות של עבודת יד. בין היתר תוכלו למצוא בקטגוריית הרביולי מילויים כמו סלק ריקוטה ואגוזים, ריקוטה ארטישוק, ארבע גבינות, דלעת ואגוזים כוסמין טבעוני ואפילו קינוח מתוק - רביולי שוקולד בלגי ומסקרפונה.
בקטגוריית הטורטליני (בעבודת יד) נמצא מילוי כרישה תפוח אדמה ומסקרפונה או לאבנה ונענע, בטבעונית התרשמנו מאוד מהפטוצ'יני צ'ילי חריף ובנוסף לכל אלו ולשאר הדברים ה"רגילים" נמצא גם קנלוני מוכנים שצריך רק להכניס לתנור ודפי לזניה. עדיף שפשוט תכנסו לאתר ותבחרו בעצמכם, תתמודדו אתם עם השפע.
המקום כשר והמשלוחים הם לרוב אזורי הארץ - מבאר שבע עד חיפה והקריות, בין ירושלים לתל אביב או באיסוף עצמי מהמפעל בירושלים.
משלוחים חינם בהזמנה מעל 300 שקלים
https://pastatria.co.il/
