זיתים ופטריות? הצחקתם אותנו. פיצרייה בשם The Pizza Bandit שבדייטון, אוהיו, בוחנת אפשרות להציע ללקוחותיה תוספת פיצה מקורית-משהו: ציקדות. ציקדה, למאותגרי הג'וקים שבינינו, היא חרק ממשפחת הפשפשים שעושה קולות צרצור וניזון מצמחים. בישראל, למשל, ניתן למצוא 280 מיני ציקדות. בארצות הברית, לעומת זאת, אפשר להוסיף אותן לפיצה, ודעות הלקוחות חלוקות.
פיצת ה-Spicy Thai Cicada Pie הנעשית בפיצרייה מכילה גבינות מוצרלה ופרובולנה ומחוזקת בכרוב, פטריות, בצל ירוק, מנגו, כוסברה ורוטב תאילנדי חריף. אך בין תוספות הפיצה השגרתיות ניתן למצוא גם חרקי ציקדה מקומיים וחסרי מזל, שנאספו מעצי הסביבה וטוגנו קלות עם אבקת צ'ילי ושמן שומשום, בעוד הכנפיים שלהם נאפו לתוך הבצק. העדות המצולמת לפניכם. יש לציין שבית העסק עדיין לא מציע את הפיצה המפושפשת למכירה רחבה, אלא ערך אירועי טעימה מצומצמים ובוחן כרגע את האפשרויות המשפטיות שלו, שכן יש משהו בעייתי בציד החרקים.
"מרחוק זו נראית כמו פיצה רגילה, אך כשבוחנים אותה מקרוב מגלים שאלה לא צימוקים", ציינה הפיצרייה. ומה חושבים הטועמים? "אם מתגברים על הקראנץ' ועל הדביקות זה די טעים", קבע טועם אמיץ אחד, בעוד דוגם נוסף טען ש"זה לא רע, אבל המראה של הפיצה בהחלט בעייתי". אחרים דווקא הכריזו ש"זה פשוט מגעיל".
אגב, הציקדות לא מככבות לאחרונה על פיצות בלבד. לפני שבועות ספורים סיפרנו לכם על יצרנית שוקולד ממרילנד החלה להציע ללקוחותיה חרקי ציקדה מצופי שוקולד (חלב או מריר, רק תבחרו), כך שמי שבאמת בעניין מוזמן לארגן לעצמו גם מנה עיקרית - וגם קינוח.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו