פרידה מאגדה: מלך הבורקס הלך לעולמו

יוסף (יושקו) משיח, שהקים לפני כארבעה עשורים את "בורקס יושקו" והפך לדמות מוכרת ואהובה ברמלה, הלך לעולמו • לצד הבורקס המשולש, ההומור ושמחת החיים, הוא נודע גם בפעילות ההתנדבותית ובעזרה למשפחות נזקקות

בורקס יושקו , שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים
רמלה נפרדת מיושקו | צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

רמלה נפרדת היום מאחת הדמויות שהפכו עם השנים לחלק בלתי נפרד מההווי המקומי. יוסף (יושקו) משיח ז"ל, האיש והבורקס, הלך לעולמו והותיר אחריו משפחה, חברים, מכרים ולקוחות רבים שכבר הפכו מזמן לחלק ממשפחתו הגדולה.

הסיפור של "בורקס יושקו" החל לפני כארבעה עשורים. יושקו הקים את המקום ברחוב קלאוזנר יחד עם שותפו לדרך, גדי. המקום הקטן והחמים הפך עם השנים לנקודת מפגש מוכרת עבור תושבי רמלה והסביבה, ובהמשך גם עבור לקוחות שהיו מגיעים במיוחד מכל רחבי הארץ.

בשלב מסוים עזב יושקו את המקום והמשיך לדרך עסקית חדשה, במסגרתה הקים מפעל לייצור בורקס. לאחר מספר שנים הוא חזר לעסק, ושיתוף הפעולה עם גדי חודש.

הייתה במקום אווירה מיוחדת של פעם הרבה הומור, מוזיקה, שמחת חיים וכמובן הבורקס המשולש המפורסם, שהפך לאחד מסימני ההיכר של המקום.

הבורקס שהביא אנשים מכל הארץ

לא מעט אנשים שהגיעו לעיר מצאו את עצמם עוצרים במקום באופן כמעט אוטומטי. כולם הכירו את המקום ואת האיש שעמד מאחוריו. אבל מי שהכיר את יושקו מקרוב ידע שהסיפור שלו לא הסתכם בבורקס.

מאחורי הדמות הצבעונית, ההומור והאופי המחוספס משהו, היה אדם בעל לב גדול, שראה בעזרה לזולת ערך מרכזי בחייו. במשך שנים רבות עסק בהתנדבות ובעשיית חסד, בין היתר במסגרת מרכז "ידידים".

יושקו הקדיש מזמנו וממרצו כדי לסייע למשפחות נזקקות. הוא היה מעורב באיסוף ריהוט וציוד ובהעברתם לאנשים שהיו זקוקים להם, ולא פעם נרתם לעזור לאנשים שפנו אליו גם בעניינים שלא היו קשורים כלל לעסק.

הרבה יותר מהאיש שמאחורי הדלפק

כך, לצד היותו בעל עסק מוכר ואישיות צבעונית, הפך יושקו לאורך השנים גם לדמות קהילתית אדם שתמיד אפשר היה לפנות אליו ושידע להושיט יד.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎צחי אוכל את ישראל‎‏ (@‏‎zahieatingisrael‎‏)‎‏

פטירתו מותירה חלל גדול בקרב רבים מתושבי רמלה. עבור בני משפחתו וחבריו מדובר באובדן אישי עמוק, אך גם עבור מי שהכיר אותו כלקוח, שכן, חבר או מכר מזדמן  הפרידה ממנו אינה פשוטה.

עבור רבים, הזיכרון של יושקו יישאר קשור לניחוח הבורקס שיצא מהתנור, לקול הצחוק, להומור, לשיחות הקטנות ולדמות שהייתה מקבלת את פני הבאים כאילו כולם מכירים אותה מאז ומתמיד.

הלווייתו של יוסף (יושקו) משיח ז"ל תתקיים היום, יום שני, בשעה 18:00 בבית העלמין החדש ברמלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר