עראבסקה, מהמסעדות המזוהות ביותר עם שוק תלפיות בחיפה, עושה צעד שרבים לא ציפו לו: פתיחת סניף ראשון מחוץ לישראל. היעד הוא העיר לרנקה שבקפריסין, אותו אי שכן שהפך לאחד היעדים האהובים על הישראלים במרחק של פחות משעת טיסה מנתב"ג.
את הבשורה מסר הבוקר (רביעי) אכרם עבד, מבעלי המסעדה והפנים המזוהות איתה, בסרטון שפרסם בעמוד האינסטגרם של המקום.
לפי עבד, המוכר ברשתות החברתיות כ"אכרם הדיווה", ההחלטה נולדה בעקבות פניות רבות מצד הקהילה הישראלית באי. "זה החלום שלי, יש בקפריסין קהילה ישראלית ענקית שפונה אליי ומבקשת שנגיע לשם", אמר.
הבחירה בלרנקה רחוקה מלהיות מקרית: מדובר באחד היעדים שהפכו למובילים בקרב המטיילים הישראלים. במקביל להכרזה כבר החלה הנהלת עראבסקה בגיוס עובדים ישראלים שיאיישו את הצוות החדש בלרנקה.
הסניף החדש צפוי לשמר את הקו שהפך את המסעדה למותג: תפריט שנשען על המטבח הערבי והלבנוני המסורתי, לצד מוזיקה, אלכוהול ואווירה שמחה, מתוך כוונה לפנות לקהל הישראלי והקפריסאי כאחד. עבור מקום שהחל את דרכו כבסטה קטנה בשוק, מדובר בקפיצת מדרגה של ממש אל עבר מותג קולינרי בעל נוכחות בינלאומית.
View this post on Instagram
הסיפור המשפחתי מאחורי העסק
אבל כדי להבין את עראבסקה צריך לחזור לשוק תלפיות של 2020. המסעדה הוקמה ברחוב לונץ 7, בעיצומה של מגפת הקורונה, על ידי אכרם עבד ובן זוגו עידן מאדב. מאחורי ההקמה עומד סיפור משפחתי מרגש: השניים ביקשו להחזיר לשוק את אמאל, אמו של אכרם, שהייתה בשנות ה-80 האישה הערבייה הראשונה שניהלה דוכן עצמאי בשוק תלפיות.
לאחר ששכלה את בנה בתאונת דרכים היא התרחקה מהשוק וממלאכת הבישול, ופתיחת המסעדה היא שהחזירה אותה אל המטבח. המתכונים הביתיים שלה, המבוססים על חומרי גלם טריים מהשוק, הם שהפכו לבסיס הקולינרי של המקום.
תופעה ומוסד חברתי
במהרה הפכה עראבסקה ליותר ממסעדה. היא הפכה לתופעה ויראלית ולמוסד חברתי: מרחב מכיל שמעסיק בין היתר בני נוער מהקהילה הגאה, ומשמש מקום מפגש ליהודים, ערבים ומבקרים מכל רחבי הארץ. השילוב בין אוכל, מוזיקה ומסר של קבלה ודו-קיום הפך לחלק בלתי נפרד מהזהות של המקום, ואולי גם לאחת הסיבות לחיבור העז שהקהל הישראלי מרגיש כלפיו.
עכשיו, עם היציאה הראשונה אל מעבר לים, ניצב המותג החיפאי במבחן חדש. נותר לראות אם הטעמים, המוזיקה והאנרגיה שהפכו את עראבסקה לתופעה בשוק תלפיות יעברו חצייה מוצלחת גם אל לב לרנקה, ואיך יגיב אליהם הקהל המקומי לצד הישראלים באי.
