"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פחות מחודש לאחר הפתיחה: המסעדה באשקלון נשרפה כליל, חשד להצתה

שריפה גדולה פרצה לפנות בוקר במבנה מסחרי ברחוב הנשיא בעיר וגרמה נזק כבד לכמה עסקים • מסעדת "העץ", שנפתחה רק ב-21 ביולי, ספגה נזק קשה • הבעלים בשיחה עם "היום": "תחושות קשות מאוד לראות עסק מושקע שרוף לחלוטין" • גם מסעדת "הנשיא 1" נפגעה ותישאר סגורה עד להודעה חדשה

0השמעה
השריפה במסעדת "העץ" באשקלון , שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים
השריפה במסעדת "העץ" באשקלון. צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

לילה סוער ועשן כבד במרכזאשקלון, סמוך לשעה 03:30 לפנות בוקר הוזנקו צוותי כבאות והצלה לרחוב הנשיא 3 בעיר, בעקבות עשרות דיווחים במוקד 102 על שריפת ענק. כשהגיעו לוחמי האש לזירה, הם נתקלו באש משתוללת שהתפשטה במהירות ואחזה במספר בתי עסק במבנה המסחרי הוותיק.

בשל עוצמת הלהבות והחשש הממשי מקריסת המבנה והתפשטות האש לנכסים סמוכים, הוקפצו לזירה כוחות כיבוי נוספים מתחנות שכנות במחוז. הלוחמים נאבקו בלהבות במשך שעות ארוכות, ובמהלך הפעולות אף נאלצו לפרק חלקים מגג המבנה כדי לבלום את מוקדי הבעירה.

בהמשך הלילה בוצעו סריקות נרחבות באמצעות מצלמות תרמיות כדי לשלול מוקדי חום נסתרים. האירוע הסתיים ללא נפגעים בנפש, אך הנזק לרכוש ולמבנה הוגדר כבד עד כליל.

"פתחנו רק לפני חודש"

בין העסקים שספגו את המכה הקשה ביותר נמצאתמסעדת "העץ". המקום נפתח ב21.7, ותוך זמן קצר הפך לסיפור הצלחה מקומי ולמוקד משיכה למאות סועדים מדי שבוע.

View this post on Instagram

A post shared by אשקלונים | המקומון של אשקלון (@ashkelonim_co.il)

הבוקר, הבעלים נאלצו לעמוד מול הריסות המקום המשגשג. בשיחה עם "היום", הם מתארים תחושות קשות לצד אמונה חזקה: "תחושות קשות מאוד לראות עסק מושקע שרוף לחלוטין. פתחנו רק לפני חודש והמקום הפך לעסק מצליח בצורה בלתי רגילה, אנשים נהרו לכאן. כעת אנחנו מחכים לתשובות מהגורמים החוקרים ונעשה כל שביכולתנו כדי לפתוח את המקום מחדש במהירות המרבית. אנחנו אנשים מאמינים ובטוחים שהכול לטובה".

גם "הנשיא 1" תיסגר עד להודעה חדשה

האש לא פסחה על עסקים נוספים במתחם. בין היתר, נגרם נזק כבד גם למסעדת "הנשיא 1" הכשרה, מהמכרים והאהובים ברחוב. המקום, המציעהמבורגריםומשלוחים, ניזוק קשות במהלך הלילה והפסיק את פעילות, עד להודעה חדשה.

בעלי עסקים נוספים במבנה התעוררו הבוקר למציאות כואבת של הרס, נזק לציוד והשבתה מלאה של פעילותם, ונכנסים כעת לתקופה של אי-ודאות קשה.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎פאב הנשיא1 🍻🍔😃‎‏ (@‏‎hanasi1_pub‎‏)‎‏

כיוון החקירה: חשד להצתה מכוונת

במקביל לפעולות הכיבוי והקירור בשטח, חוקרי המשטרה ולוחמי האש החלו בבדיקת הנסיבות, כאשר כיוון החקירה המרכזי הוא הצתה פלילית.

מדוברות המשטרה נמסר:"שוטרי תחנת אשקלון פתחו במהלך הלילה בחקירה עם קבלת דיווח על חשד להצתת בית עסק בעיר. באירוע לא היו נפגעים. שוטרי התחנה וחוקרי הזיהוי הפלילי הגיעו למקום וביצעו פעולות חקירה ואיסוף ממצאים בזירה, במטרה לברר את נסיבות האירוע. החקירה מתנהלת בשיתוף חוקר שריפות מטעם כבאות והצלה ונמשכת גם בשעה זו".

החקירה בעיצומה, ובעלי העסקים המקומיים מייחלים לתשובות מהירות תוך שבעלי "העץ" כבר משדרים אופטימיות ומבטיחים לשקם את ההריסות ולפתוח את שעריהם מחדש.

View this post on Instagram

A post shared by העץ | THE TREE (@tree__ash)

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר