"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
תודו שלא הכרתם את הטריק הגאוני שימנע מכם לבכות מבצל
שנים של בכי במטבח היו מיותרות – מתברר שיש דרך פשוטה להפוך את הרגע הכי מתסכל בבישול להרבה פחות טראומטי • לא צריך גאדג’ט יקר ולא כימיה מתקדמת, רק שינוי קטן שיכול לחסוך לכם עיניים שורפות
אישה חותכת בצל. צילום: Gemini

תודו שלא הכרתם את הטריק הגאוני שימנע מכם לבכות מבצל

שנים של בכי במטבח היו מיותרות – מתברר שיש דרך פשוטה להפוך את הרגע הכי מתסכל בבישול להרבה פחות טראומטי • לא צריך גאדג’ט יקר ולא כימיה מתקדמת, רק שינוי קטן שיכול לחסוך לכם עיניים שורפות

,עודכן
0השמעה
[object Object]

אין נורא כמו הרגע שעומדים במטבח, מתכננים מרק מפנק או סלט קצוץ, וברגע שהסכין נוגעת בבצל הדרמה מתחילה. העיניים שורפות, הדמעות זולגות כאילו צפינו הרגע בסוף של "טיטאניק", והחיתוך הופך למשימה הישרדותית. כאן נכנס לתמונה אחד הטריקים הכי מוזרים ויזואלית לפחות.

על הטריק של הכפית בפה שמעתם?השמועה אומרת שאם תחזיקו כפית מתכת בין השיניים בזמן החיתוך, הדמעות לא ירדו. האם יש לזה הסבר מדעי? לא בדיוק. התיאוריה הפופולרית טוענת שהמתכת מושכת אליה את הגזים הגופריתיים שמשתחררים מהבצל לפני שהם מגיעים לעיניים שלכם.

תיאוריה אחרת, הגיונית מעט יותר, גורסת שעצם החזקת הכפית מאלצת אתכם לנשום דרך הפה, מה שמונע מהגזים להיכנס דרך האף ולגרות את בלוטות הדמעות.

האם זה עובד?התשובה נעה בין פסיכולוגית לגמרי לבין אולי קצת. מה שבטוח, אתם תראו מאוד משעשעים בזמן שאתם עושים את זה, וזה כשלעצמו שווה את הניסיון.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Antiaging I Longevity‎‏ (@‏‎antiagingmission‎‏)‎‏

והנה עוד כמה שיטות:

מבחן המקפיא

השיטה הכי יעילה שיש. הכניסו את הבצל למקפיא ל-15 דקות לפני החיתוך. הקור מעכב את התגובה הכימית שמשחררת את הגז המדמיע. בצל קפוא לגמרי שווה עיניים שמחות.

חדות זה שם המשחק

סכין קהה מועכת את תאי הבצל ומשחררת ענן של גז. סכין חדה כתער עוברת בין התאים בצורה חלקה ומשאירה את הגז בתוך הבצל. השקיעו בהשחזה.

הא לך אויב אכזר!,צילום: ThinkstockPhotos

שיטת המאוורר

הציבו מאוורר קטן על השיש שיעיף את האוויר הרחק מכם. אם הגז לא מגיע לעיניים, אין דמעות. פשוט וגאוני.

משקפי שחייה

אולי זה נראה כמו הכנה לאולימפיאדה בתוך המטבח, אבל זה הפתרון היחיד שחוסם את הגז ב-100%. אם לא אכפת לכם מהסטייל, זה הניצחון שלכם.

בקיצור, בין אם תבחרו להיראות כמו אביר עם כפית בפה ובין אם פשוט תקררו את הבצל, תזכרו בצל הוא הבסיס לכל אוכל טוב. וגם אם תבכו קצת, זה בריא לעור הפנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו