פנקייק מאצ'ה יפני. צילום: אמיר מנחם

בית מקדש לפנקייקים יפנים נפתח בתל אביב

"קוקו זן" הוא לא עוד בית קפה - אלא גן זן יפני עם פנקייקים מלוחים ומתוקים, כריכי סאנדו, ג׳לי קפה ואווירה שלא תמצאו בשום מקום אחר בעיר

מאחורי שער טורי אדום, כזה שמזכיר את הכניסה למקדשים ביפן, מסתתר אחד המקומות המסקרנים שנפתחו לאחרונה בתל אביב: קוקו זן. המעבר מהרחוב ההומה אל תוך החלל מרגיש כמעט כמו שוגרתם מכאן ברגע למקום אחר - גשר אדום שמתחתיו נחל עם דגי קוי, חצץ במקום רצפה רגילה, צמחייה עשירה, טרריומים חיים ואפילו מקדש יפני קטן. כל אלה יוצרים גן זן אמיתי, שמבקש להציע רגע של שקט בתוך ההמולה העירונית.

קוקו זן היא האחות הצעירה של מסעדת הראמן המצליחה קוקו נקו, ובמקור בכלל יועד לשמש כחלל תפעולי. אבל לבעלים, דודי אפריאט, היו תוכניות אחרות: להביא לתל אביב חוויית זן יפנית שלמה - לא רק דרך אוכל, אלא דרך עיצוב, סאונד ואווירה.

קוקו זן, צילום: אמיר מנחם

במרכז החלל מוצבים טרריומים המדמים מערכת אקולוגית שמתקיימת כמעט ללא מגע יד אדם, ומהתקרה משתלשלים כדורי קוקדמה - כדורי טחב יפניים מסורתיים מהמאה ה-16. תמצאו כאן מקדש “אמה” קטן, שבו ניתן לרכוש לוחית עץ מסורתית (4 שקלים), לכתוב עליה משאלה ולהניח במקדש. ההכנסות ממכירת הלוחיות נתרמות לעמותת “שמחה לילד”.

חגיגה של פנקייקים מלוחים, צילום: אמיר מנחם

אוכל יפני עם טוויסט עכשווי

גם בגזרה הקולינרית שומר קוקו זן על קו יפני ברור, עם פרשנות מודרנית. התפריט מתבסס על פנקייקים יפניים אווריריים, מתוקים ומלוחים כאחד. בין המנות המלוחות ניתן למצוא פנקייק עם סמוקי סלמון, ביצה עלומה, הולנדייז סאקה, בצל מטוגן ושמיר (64 שקלים), פנקייק עם אבוקדו טוגארשי, ביצה עלומה, מג’יק מושרום, הולנדייז סאקה ועירית (64 ש״ח), או גרסת בנדיקט (64 שקלים).

שנעבור למשהו מתוק?, צילום: אמיר מנחם

בגזרת המתוקים בולטים פנקייקים עם שוקולד חלב ותותים, קצפת ושבבי מרנג (54 שקלים), שוקולד לבן ומאצ׳ה עם קצפת ופטל מיובש (54 שקלים), קרם אוסקה עם דובדבני אמרנה ופיסטוק (54 שקלים), קרמל בננות עם קצפת ופקאן (54 שקלים), או גרסת יוגורט וגרנולה עם פירות, רוטב לימון וצ’יפס שיסו (54 שקלים).

לצד הפנקייקים מוצעים גם כריכי סאנדו יפניים: טורי קאטצו פריך (46 שקלים), קארי טופו וקונסאי (46 שקלים), סאנדו “ואגיו” טבעוני (58 שקלים), סאנדו סלט ביצים קלאסי (39 שקלים) או סאנדו מתוק במילוי קרם ותותים (39 שקלים). מי שמעדיף משהו קל יוכל לבחור גם סלט קונסאי עם כרוב, גזר, קולורבי, אצות צ’וקה ושומשום שחור (16 שקלים).

יש גם כריכי סנדו, צילום: אמיר מנחם

משקאות שהם חוויה

תפריט המשקאות לא פחות מסקרן מהאוכל, ומביא איתו טרנדים יפניים עכשוויים. הכוכב הגדול הוא ללא ספק ג׳לי קפה - קוביות ג׳לי קפה עם חלב קר ומוקצף (24 שקלים), סוג של קפה קר שבו את הקפה דווקא אוכלים. עוד בתפריט: אייס גומא (28 שקלים), אייס מאצ׳ה (26 שקלים), מאצ׳ה קרה (22 שקלים), שוקו מיהוקו קר (21 שקלים), וחליטות קרות בטעמים כמו באנצ׳ה עם יוזו, אפרסק לבן או וניל (14 שקלים).

במשקאות החמים תמצאו מאצ׳ה חמה (22–26 שקלים), הוג׳יצ׳ה (14–18 שקלים), גאנמייצ׳ה עם ג׳ינג׳ר ודבש (14–18 שקלים), שוקו מיהוקו חם (18–22 שקלים) וקפה פילטר יפני (15 שקלים), לצד תיונים יפניים כמו סאנצ׳ה וגאנמייצ׳ה (12 שקלים).

כבר מרגישים ביפן?,

המוזיקה במקום הוקלטה במיוחד עבור קוקו זן - מוזיקה יפנית רגועה המשולבת בצלילי טבע וציוצי ציפורים, המדמים שהות בגן זן אמיתי. מיסאטו, שאחראית על עיצוב המקום, אף הקליטה קטעי דיבור ביפנית ששולבו בפסקול.

מאחורי קוקו זן עומדים דודי אפריאט, הבעלים של “לה טיגרה” ו”קוקו נקו”, מיהוקו סאן - שפית קונדיטורית שאחראית יחד איתו על תפריטי האוכל והמשקאות והאותנטיות הקולינרית, מיסאטו על העיצוב והזן היפני, וניר כהן - אמן צמחיית אינדור, שאחראי על הצמחייה, הטרריומים והקוקדמות.

קוקו זן, פלורנטין 5, תל אביב
שעות פעילות: שני–שבת, 10:00–23:00 (על בסיס מקום פנוי)

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...