אחרי 27 שנים: המסעדה האהובה בת"א נסגרת לצמיתות

מנטה ריי, המסעדה האיקונית על חוף הים בתל אביב לא תיפתח מחדש • מה שתוכנן כשיפוץ הפך להיפרדות סופית

סופה של תקופה. צילום: יהושע יוסף

אחרי 27 שנים, יותר מ-2.6 מיליון סועדים ואלפי שקיעות מול הים התיכון, מסעדת מנטה ריי, אחת המסעדות הוותיקות והאהובות ביותר על קו החוף התל אביבי, סוגרת דלתות. המסעדה, שהוקמה בשנת 1998 על ידי עופרה ואבי גנור ושהפכה לסמל של הקולינריה התל אביבית, לא תפתח מחדש את שעריה.

ביולי השנה פרסמנו שמנטה ריי יוצאת לשיפוץ נרחב של תשתיות, סביבה וחיזוקי מבנה, עם הבטחה לחזור "משופצים ויפים" עם הגשם הראשון. עופרה גנור אמרה אז בביטחון: "מנטה ריי תמיד נשארת... נחזור וגם המרגריטה תחזור, אני מאוד אוהבת את המקום הזה, זאת פשוט הזדמנות להתחדשות פנימית".

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Manta Ray‎‏ (@‏‎mantaraytelaviv‎‏)‎‏

אך כעת, כחצי שנה לאחר הסגירה, נודע למערכת "היום" כי המסעדה לא תיפתח מחדש. עובדי המסעדה קיבלו הבוקר מכתבי פיטורים, והעירייה צפויה להוציא מכרז על הפעלת המסעדה על ידי מפעילים חדשים.

במכתב פרידה מרגש ששלחה הבוקר עופרה גנור לעובדים ומכרים, היא פרסה בפניהם את המספרים המדהימים של 27 שנות פעילות בסגנון מיוחד של שאלות ותשובות. "כמה אנשים אכלו אצלנו במאנטה ריי?" שאלה, ועונה: "1,320,795 יוניקים, 2,640,093 סועדים". היא המשיכה לחשוף נתונים מרשימים: 803,072 כיכרות לחם בלקני הוכנו במסעדה, 44,970 ק"ג תפוחי אדמה נרכשו להכנת ניוקי, ו-1,880,302 ביצים נשברו בארוחות בוקר והפכו לחביתות.

גנור שאלה את עצמה: "כמה בוקר טוב אמרת במאנטה ריי?" והשיבה: "שני מיליון פעמים בעברית ומיליון באנגלית". היא גם העידה שמעולם לא הפסיקה להתפעל מהשקיעות: "אין שקיעה שדומה לחברתה". במהלך השנים עבדו במסעדה 924 עובדים, תשעה מהם הפכו לרופאים, ובמסעדה נשברו לאורך השנים כ-50,000 כוסות.

עופרה גנור, צילום: משה שי

במכתב הפרידה גנור חשפה גם רגעים אישיים מרגשים. "מה הרגע הכי גאה שלך?" שאלה את עצמה, ועונה: "ילדה של זוג, שהיו בדייט הראשון עובדת אצלי עכשיו כמלצרית". לשאלה "כמה צעדים צעדת במאנטה ריי?" היא השיבה בהומור אופייני: "לפי סטפס ואקסטרפולציה, סך הכול 79,546,117".

מנטה ריי הוקמה כאמור בשנת 1998 על ידי עופרה ואבי גנור, זוג המסעדנים שהחליטו להפיח חיים בצדה הדרומי של הטיילת בתל אביב, באזור שהיה אז עזוב יחסית. המסעדה ממוקמת בגן צ'רלס קלור, ליד חוף עלמה, והפכה לאחת מנקודות הציון הקולינריות של העיר. המסעדה ידועה במיוחד בזכות מנות הדגים שלה, מגש המאזטים המפורסם, ארוחות הבוקר האגדיות, ומנות הדגל כמו סביצ'ה הבורי, מיקס פירות הים המפורסם ומוס החצילים שהלקוחות ביקשו ממנה לשמר.

מאנטה ריי, נתגעגע, צילום: אינסטגרם המסעדה

בראש המטבח עמד בשנים האחרונות השף רונן סקינזס, שגנור כינתה בפרידה "הכוח-על של מאנטה ריי". יחד הם פיתחו מטבח ים-תיכוני יצירתי שהפך לחלק בלתי נפרד מהזהות התל אביבית.

מנטה ריי הייתה הרבה יותר ממסעדה. היא הייתה חלק מהתרבות התל אביבית, מקום לדייטים ראשונים, ארוחות משפחתיות, חגיגות ופגישות עסקיות. המסעדה שרדה פיגועים, מלחמות, סגרי קורונה ושינויים כלכליים, אך שמרה על הפופולריות והנאמנות של קהל הלקוחות שלה. לדברי גנור, המסעדה פעלה במשך 10,107 ימים של "אופטימיות ללא תקנה".

עופרה גנור עצמה היא אחת הדמויות המרכזיות בקולינריה הישראלית. היא הקימה בעבר גם את מסעדות "הטאבון", "לילית" ו"יונה" בנמל יפו, ייזמה את יריד האוכל "טעם העיר", ועמדה בראש איגוד המסעדות והברים.

במכתב הפרידה כתבה גנור: "בקשתי מחברת אתרים להעביר את מאנטה ריי - בת עיני, בפברואר 2026 לאנשים משובחים ומקצועיים שישמרו עליה, שיאהבו אותה לפחות כמו שאתם ואני אהבנו". היא הודתה למיליוני הלקוחות, למשפחתה, ולכל העובדים שעברו במסעדה לאורך השנים: "צר כאן המקום להזכיר את כול העובדים הנהדרים, שהיו למאנטה ריי במשך שנותיה וימיה".

העירייה צפויה להוציא מכרז להפעלת המקום על ידי מפעילים חדשים. עלמה ביץ', המסעדה האחות הקטנה והרגועה יותר של מנטה ריי, הממוקמת ממש על חוף הים בסמוך, ממשיכה לפעול כרגיל.

גנור סיימה את מכתב הפרידה המרגש במילים פשוטות ואופטימיות: "ומה איתי? נו מה? ממשיכה. עסקים כרגיל". בסיומו היא כתבה: "תודה רבה מקרב לב על שהייתם איתנו באהבה ובנאמנות כה עזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר