פסטיבל היין והקולינריה W8
ב-19 בדצמבר ייערך בפארק התעשיות דלתון שבגליל העליון, זו הפעם הראשונה וכחלק ממהלך "מאירים את הגליל", פסטיבל היין והקולינריה W8. הפסטיבל יאגד שמונה יקבים צפוניים - אדיר, דלתון, רימון, לוריא, רקנאטי, כמיסה, כרם שבו ופלדשטיין - כשכל יקב יציע למבקרים טעימות מתוצרתו, לצד הופעות של מוזיקה חיה ואוכל שהולך מעולה לצד המשקה. הכניסה ליקבים בחינם, הטעימות בתשלום. בואו להרים.
יקב אדיר, פארק תעשיות דלתון, יום שישי 19/12 10:00-14:00, הכניסה בהרשמה מראש ללא תשלום
חודש צרפת בהלנה
עד אמצע ינואר תחצה מסעדת הלנה שבתל אביב את הגבול מספרד לצרפת, ותהפוך לבר יין בהשראת ארץ הטריקולור. בנוסף למבחר יינות צרפתיים ותפריט קוקטיילים מסקרן, יוצעו במקום מנות ספיישל לצד פרשנויות למנות אייקוניות צרפתיות, דוגמת גבינת פורם ד'אמבר עם אגס ביין אדום; כרישה עם גבינת קומטה מיושנת; ופורל בבר בלאן דאשי.
בקוקטיילים: קרפ סוזט (גראן קלאסיקו, מרסקינו, טריפל סק, שטיפת חמאה חומה וקצפת הדרית); ושאנז אליזה (קוניאק בהשריית אגוזי לוז, שארטרז ירוק וסירופ וניל).
עוד בתוכנית: השף אביב אטינגר ואיש האוכל דוד קישקה יגישו מנות צרפתיות משלהם, בהשראת המסעות הקולנריים שלהם ברחבי המדינה. או לה לה.
הלנה, תרס"ט 6, תל אביב.
הפופ אפ החורפי של יוליה
מסעדת יוליה שבנמל תל אביב תערוך עד ה-27 בדצמבר פופ אפ חורפי של אוכל יהודי מסורתי, כמחווה ל"בבל'ה" המזרח-אירופאית המיתולוגית שפעלה בשנות התשעים ברחוב בן יהודה (המנהל של אותה מסעדה, מיכה סול, הוא כיום בעליה של יוליה). בתפריט הנוסטלגי: גולש הונגרי (94 שקלים); צ'ולנט בשרי (96 שקלים); מרק עוף (48 שקלים); גפילטע פיש (36 שקלים); כבד קצוץ (42 שקלים); וכן, גם רגל קרושה (34 שקלים). לקינוח: שטרודל תפוחים עם גלידה (58 שקלים).
מתקשים לבחור מה להזמין? אל דאגה, יש תפריט זוגי שכולל 2 צ'ייסרים של וודקה קפואה, 3 מנות ראשונות, חלה, מנת ביניים אחת, מנה עיקרית אחת וקינוח ב-350 שקלים לזוג.
יוליה, יורדי הסירה 1, נמל ת"א
איטליה מגיעה לנגב
ב-21 בדצמבר יתקיים בפרויקט ואדי עתיר - היוזמה של הקהילה הבדואית בנגב והמעבדה הבינלאומית לקיימות – ערב קולינרי שמפגיש בין ארץ המגף לדרום הארץ. במסגרת האירוע יחבור שף סטפנו, השגריר הקולינרי של איטליה בישראל, למנהל מרכז המבקרים של הפרויקט, חאלד אבו סיאם, לשילוב יוצא דופן בין המטבח האיטלקי לחומרי הגלם של הנגב. השניים יקיימו סדנה שבה יוכנו עם המשתתפים מנות פיוז'ן דוגמת פוקאצ'ה איטלקית-בדואית עם פסטו ג'נובזה, גבינות פרויקט ואדי עתיר, זיתים ודבש מהמדבר; פיצה עם רוטב עגבניות טרי, מוצרלה פרסקה, לאבנה מקומית, זעתר וזיתים; וקינוח על בסיס בצק איטלקי, סאמנה, גבינות, קדאיף וממרח פיסטוק. אתם יותר ממוזמנים להצטרף. 185 שקלים לאדם, ההשתתפות מגיל 14. לפרטים והרשמה: 052-443-4011.
רוזלך ירושלמי כבר טעמתם?
איך אומרים רוזלך בירושלמית מדוברת? רשת לנדוור מציגה תפריט חורף חדש, בראשו תמצאו גרסה מיוחדת ומלוחה למאפה המפורסם שלה – רוזלך ירושלמיים. הפעם מדובר במנה שאינה קינוח ועשויה מגלגולי בצק אפויים ממולאים בגבינת שמנת ולאבנה, בצל מקורמל, פרמז'ן, זעתר וסומק, שמוגשים לצד מטבל עגבניות (39 שקלים). עוד בתפריט החדש: כריך קריספי צ'יקן שמוגש עם צ'יפס (73 שקלים); כריך קלאב סלמון מעושן (65 שקלים); חזה עוף לימוני (77 שקלים, כולל תוספת לבחירה); תבשיל כוסמת עם ירקות, טחינה וסילאן (67 שקלים); וגם זוג מרקים בתוך לחם – בצל או פטריות – במהדורה מוגבלת (54 שקלים).
סניפי רשת לנדוור
יש מקדונלד'ס... יש חברים
רשת הפאסט פוד משיקה (גם) בישראל את סדרת הארוחות במהדורה מוגבלת McDonald’s X Friends, שמוקדשת לסדרת הטלוויזיה המיתולוגית. מה זה אומר? קודם כל, כל ארוחה (68 שקלים) מגיעה במארז "חברים" מעוצב ובו בובה קטנה ומה-זה חמודה של אחד מששת החברים – פיבי, רוס, מוניקה, צ'נדלר, רייצ'ל וג'ואי. מבחינת הטעמים, ארוחת הנאגטס כוללת עשרה נגיסי עוף, צ'יפס גדול, שתייה גדולה וגם רוטב מרינרה חדש בהשראת הרוטב המפורסם של מוניקה. יש גם ארוחת מק רויאל בתוספת צ'יפס גדול ושתייה גדולה, אבל ללא הרוטב.
וזה לא הכל: חמישה סניפי מקדונלד'ס ברחבי הארץ – רוטשילד תל אביב, ביג פאשן גלילות, פארק לאומי רמת גן, קניון חיפה ועד הלום אשדוד – שודרגו בפינות צילום ברוח הפתיח של הסדרה, עם הספה האייקונית הכל, כדי שתוכלו להנציח את הביקור שלכם. מומלץ להגיע עם חברים, רק עשו טובה ואל תכתימו אותה ברוטב.
מקום של בשר - עכשיו גם בקריית אונו
דיינר מקום של בשר היא מסעדה קרניבורית חדשה בקריית אונו, מבית היוצר של של נווה צדק מקום של בשר התל אביבית. התפריט, כמצופה ממקום שמתהדר בשם שכזה, כולל מבחר סטייקים (פילה, סינטה, אנטריקוט), שאותם תוכלו לצוות למגוון רטבים ותוספות, לצד מנות כמו המבורגר כמהין (96 שקלים); כריך בשר מפורק בבישול ארוך (84 שקלים); טטאקי סינטה (74 שקלים); טאקו סביצ'ה (75 שקלים) וגם רביולי תרד (86 שקלים) למקרה שאיכשהו הגעתם למקום ואתם נמנעים מבשר. ויש גם עסקיות בימים א' עד ה' בין 12:00 ל-17:00.
דיינר מקום של בשר, שמירה אימבר גדיש 9, קריית אונו.
גולדה אימפריה
רשת גלידריות גולדה חברה ל-HOT לקראת העונה החדשה של "זגורי אימפריה" שתעלה לשידור בהמשך החודש. התוצאה: שלושה טעמי גלידה לא שגרתיים בהשראת הסדרה. פנו מקום בגביע או בכוס לטעם "זגורי שופוני" – גלידה מנומרת בטעמי שומשום מקורמל ועוגיות מרוקאיות; לטעם "זגורי הכישוף" – גלידה שחורה עם שוקולד מלוח וקרמבל עוגיות אוראו; ולטעם "זגורי אימפריה" – גלידה בצבע זהב על בסיס וניל, דבש וטופינג של פייטה (שבבי וופל מקורמלים וגרוסים).
בנוסף, החל מהשבוע יוצבו בסניפי גולדה נבחרים עמדות צילום והדפסה שיאפשרו לרוכשי הגלידה לעצב לעצמם, ללא תשלום, שלט כניסה לדלת בעיצוב הלוגו של הסדרה. העמדות יפעלו מ-12:00 עד 17:00, או עד גמר המלאי.
התאריכים והמיקומים:
16 בדצמבר – גולדה בת ים, פארק הים.
17 בדצמבר – גולדה באר שבע.
18 בדצמבר – גולדה ירושלים, בית הכרם.
21 בדצמבר – גולדה נתניה, מתחם פיאנו.
22 בדצמבר – גולדה הקריון.
מרכז החומוס האסלי מגיע לעזריאלי שרונה
מרכז החומוס האסלי, במקור מיפו, משיק סניף חדש בעזריאלי שרונה תל אביב. מה אוכלים באחות הצעירה של המוסד הוותיק הזה, ובכמה? מנות חומוס במחירים הוגנים של 26 עד 30 שקלים; שיפודים בפיתה בין 30 ל-40 שקלים; פיתה עם חומוס או סלטים ב-17 שקלים; סביח ב-22 שקלים ופיתה עם חומוס בשר ב-33 שקלים.
מרכז החומוס האסלי, מנחם בגין 121, עזריאלי שרונה, תל אביב. המקום כשר ללא תעודה.
העסקית החדשה של נורדר
תוסיפו תזכורת: מסעדת נורדר שבתל אביב משיקה ארוחה עסקית חדשה עם 15% הנחה על כל התפריט. היא מוגשת בימים א' עד ה' בין 12:00 ל-16:00, ותוכלו לסגור בה פינה עם מנות כמו בורגר נורדר (65 שקלים); חזה עוף צלוי עם תרד ושעועית ירוקה (59 שקלים); מרק פו וייטנאמי (58 שקלים); שניצל עם תוספת (65 שקל) ועוגת גבינה ניו יורקית לקינוח (39 שקלים). המחירים אחרי ההנחה.
נורדר, דיזנגוף 245, תל אביב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
