אין עוד מקום כזה. צילום: לירון אלמוג

אחרי 25 שנה: בית הקפה האהוב בישראל סוגר את שעריו

"ברבהר" המיתולוגי הציע חוויה שונה מכל בית קפה אחר בזכות מיקומו הייחודי • המקום נאלץ כעת להיסגר בשל שיפוץ ארוך של קק"ל • אבל יש גם חדשות טובות

[object Object]

אחרי 25 שנות פעילות, "ברבהר" - בית הקפה המיתולוגי שהשקיף על נופי הרי יהודה - מסיים את דרכו במיקומו המוכר. בסוף החודש, ב-31 בדצמבר, ייסגר המקום שזכה להיבחר כבית הקפה המדורג ביותר בישראל על פי Google Maps, והפך לאחד מיעדי התיירות האהובים במרחב הירושלמי.

ברבהר, שהוקם בשנת 2000, התפרסם בזכות מיקומו הייחודי בפארק עצמאות ארצות הברית של קק"ל, בצומת נס הרים. המקום הציע חוויה שונה מכל בית קפה אחר - שולחנות ממש על הסלע, מוקפים בחורש הטבעי של עצי הקטלב והאלה, כאשר מולכם נפרש נוף עוצר נשימה של מורדות הרי ירושלים, רכס הרי חברון, השפלה ומישור החוף.

ייחודי בנוף, צילום: לירון אלמוג

הטראסה נבנתה מאבן מקומית והוטמעה בתוך החורש הטבעי, מה שהפך כל ביקור בו לחוויה מהנה. המבקרים הגיעו לא רק לשתות קפה או לאכול מאפים, אלא כדי להתחבר לנוף, להרגיש את השקט ההררי ולהנות מאותה תחושה מיוחדת של ישיבה.

ההכרה הגדולה הגיעה כאשר ברבהר זכה בתואר בית הקפה האהוב בישראל. כפי שכותבים הבעלים, מרצ'י ואמיר, בפוסט הפרידה: "במהלך השנים זכינו לשיא מיוחד - להיבחר כבית הקפה האהוב בארץ על פי נתוני Google Maps, המבוססים על ניטור של 20 שנה. לא בגלל הקפה בלבד, אלא משום שזה תמיד היה מקום של אהבה, חיבור ונתינה".

לשתות קפה ולהתמוגג מהנוף. ברבהר, צילום: לירון אלמוג

הדירוג הגבוה לא הגיע במקרה. עבור אלפי ישראלים, הוא היה חלק מחוויית הטיול בהרי יהודה - מקום שבו עוצרים לארוחת בוקר לפני יציאה למסלול, או לקפה לאחר טיול נחלים באזור.

"קראנו לזה חומה ומגדל – מפני שהתחלנו ממש מאפס", כתבו הבעלים בפוסט הפרידה, "עבדנו קשה, שמרנו על המקום, פיתחנו אותו גם בזמנים קשים, והרגשנו שליחות, חיבור וציונות".

הסגירה מגיעה עקב שיפוץ נרחב שקק"ל תבצע באתר, הצפוי להימשך כשנה. אבל יש גם חדשות טובות - הבעלים של "ברבהר" זכו במכרז להפעלת קפה באתר קק"ל ביד קנדי בהרי ירושלים, ומתכננים לפתוח שם את "ברבהר יד קנדי" באמצע פברואר 2026.

"ניקח איתנו את כל הניסיון, הלב והאהבה - ונקים מקום חדש ויפה", הם כותבים בסיום הפוסט, "כי מי יודע - אולי עוד נשוב, בדרך אחרת, בזמן אחר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו