איזו פתיחת שולחן! ארוחת השיפודים שעשתה לנו את הסופ"ש

בין סמטאותיה המקושטות של נצרת, מלון הבוטיק "בלנד" מארח ארוחות פופ-אפ חורפיות שמצליחות להעניק אדפטציה מודרנית למטבח הערבי המסורתי, לשמור על הטעמים הנפלאים ולהגיש אותם בנראות, באווירה ובדיוק של מסעדת שף • בשתי מילים? כמה טעים

מיקס שיפודים. רק בשבילו היינו נוסעים. צילום: יעל לאור

סופ"ש בנצרת, מקושטת כולה לקראת חג המולד, מלאה במבקרים, העניק לנו רגעים של תקווה - תחושה שהעיר המיוחדת הזו, מתחילה אט-אט לחזור לעצמה, ואיתה גם אנחנו. נצרת תמיד הייתה יעד ידידותי גם לתיירות יהודית, אך המלחמה הארוכה הרחיקה רבים, ובמקביל גם תיירות החוץ, שבשגרה משגשגת כאן, כמעט ונעלמה. וכך, העיר, שבדרך כלל מגיעה לשיאה בדצמבר, מחכה בשנתיים האחרונות לחזור לימיה היפים.

הסופ"ש האחרון בו לנו בעיר, נתן תחושה שהעיר מצליחה לשחזר את הקסם: מזג אוויר נעים, קישוטי חג מרהיבים, דוכני אוכל רחוב באווירת הכריסמס ואווירה כללית שהרגישה הכי קרוב לאירופה. מעבר לדוכנים העונתיים, סצנת האוכל הנצרתית ברובה, עדיין נשענת על אותן מסעדות מסורתיות ותיקות ומוכרות -  אליהן מגיעים רוב המבקרים בעיר. ובדיוק בגזרה הזו, חזרנו עם חדשות טובות ומרעננות.

מסעדת הסטודיו במלון הבוטיק בלנד. מוארת ומרעננת,

מלון הבוטיק Blend מבית רשת גולדן קראון, שנפתח בשנת 2022, ממוקם בלב נצרת - סמוך לשוק העירוני, לדוכני הכריסמס הצבעוניים ולסמטאות העתיקות של אחת הערים המיוחדות בישראל. בשונה ממלון הרשת הגדול של הקבוצה בעיר (שבו גם מתקיים בסופי השבוע בתקופה זו שוק כריסמס מתוק במיוחד), מדובר במלון בוטיק אינטימי עם חדרים זוגיים בלבד, עיצוב מוקפד, לובי חמים ומזמין ומסעדה רחבת ידיים - הסטודיו - בקומת הכניסה.

קיר שלם העשוי מחלונות זכוכית גדולים משווה לחלל המסעדה מראה ייחודי ומכניס אליה אור טבעי נעים, שולחנות בגוון עץ כהה, סביבם כסאות נוחים באותו צבע, עם כריות בצבע תכלת וכתום, ושפע של צמחייה, מצליחים לייצר מצד אחד חמימות ומאידך, מראה אורבני מעודכן - קו שימשיך גם בהיבט הקולינרי - אבל נגיע לזה מיד. המטבח חצי פתוח, במרכזו טאבון שמוציא בין היתר פיתות תפוחות ונהדרות.

פיתות תפוחות ונהדרות, חמות מהטאבון, צילום: יעל לאור

אנחנו הגענו לכאן כדי לטעום את ארוחות הפופ-אפ החדשות שמציע המלון - תפריט חורפי שמוגש בסופי השבוע (שישי–שבת) במהלך החודשים דצמבר עד מרץ בחלל היפה של מסעדת סטודיו שבמלון.

השף ראמי סלאם, שמצנח על המסעדה (וגם על מסעת הרופטופ הנמצאת במלון), שואב השראה מהסירים המשפחתיים ומהמתכונים ההיסטוריים של האזור כולו. לפני גיבוש התפריט הוא מספר כי יצא לסיבוב חורפי בשוק הנצרתי, ומשם חזר עם חומרי גלם, רעיונות וזיכרונות - שהפכו לארוחה שמצליחה להיות ביתית מסורתית, אך עדכנית ומוקפדת - בעת ובעונה אחת.

פתיחת שולחן משמחת, צילום: יעל לאור

הארוחה נפתחת בפתיחת שולחן עשירה - טייק מודרני ומשמח על פתיחת השולחן הערבית הקלאסית: לחם שאר לבנוני שמוגש לצד פיתות בשרניות שכבר דיברנו בשבחן, אל אלו מצטרפים זיתים ירוקים בלאדי, שני סוגי סלטים קורנים מרעננות וטריות, חומוס נהדר עם דוקה (תערובת תבלינים), מחמרה, עלי גפן קרים ומשגעים, ממולאים באורז עם דיבס רימונים, כדורי לאבנה, סלט אבוקדו וחציל מקדוס עם זיתים (60 שקלים לסועד למזמינים מנה עיקרית, 80 שקלים ללא מנה עיקרית). ניתן גם להזמין כל מנה בנפרד.

מאגף הביניים המפתה דגמנו גם קובה בשר על מצע יוגורט כבשים (55 שקלים), שהייתה נפלאה, מילוי עשיר וטוב, מעטה פריך ודק, ביס מושלם. 

קובות מטוגנות נפלאות, צילום: יעל לאור

למנות העיקריות הזמנו פלטת שיפודים על גחלים - סינטה טלה, כבש וקבב (380 שקלים) - גולת הכותרת של הארוחה, בשרניים, שומניים, עשויים במדויק על גריל הפחמים. לצדם הזמנו גם פילה לברק (145 שקלים) מצוין שהוגש עם מפתול, הפתיתים של המטבח הערבי ותפו"א צרוב בטאבון - עוד מנה נהדרת, דג עסיסי צלוי במידה המדויקת, ותוספות כיפיות שאי אפשר להפסיק לאכול מהן.

קינחנו עם לילות ביירות עם מסרפונה (47 שקלים), שהגיע עם שברי פיסטוק, תותים ואוכמניות, ביצוע יפהפה וטעים כל כך לקינוח המסורתי, ועם אורז עם סירופ חלב וקרם קרמל מעל (47 שקלים) - עוד שילוב טעמים שצריך לטעום כדי להבין, ביס מתוק ומרענן, סיום מושלם לארוחה.

לילות ביירות, הקינוח המסורתי בהגשה מודרנית. ככה עושים את זה,

בלנד, כשמה כן היא - תערובת - מצליחה לעשות בדיוק את זה, לשמור על המטבח הערבי בצורה מדויקת, עם תבשילים מסורתיים וכה טעימים שנשארים נאמנים למקור ולאותנטיות, אך מוגשים בנראות ואווירה של מסעדת שף. סאלם שומר על הטעם הביתי ומלביש עליו הגשה מודרנית מבלי לפגוע במסורת, בתוך מסעדה יפהפיה ונעימה, עם ישיבה נינוחה, שירות קשוב ואווירה שמכבדת את האוכל. מזרח תיכון חדש? אינשאללה. 

בלנד מלון בוטיק
שעות פעילות הפופ-אפ: ימי שישי ושבת, 12:00–15:00
כתובת: פאולוס השישי 62, נצרת
יש צורך להזמין מקומות מראש - בטלפון, באינסטגרם או באתר
 04-6107000

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר