במהלך העשור האחרון יצא לי לפגוש את השף מושיק רוט בשלל גלגולים שונים שלו - כשנכנס לתקופה קצרה לנעליו של ירון שלו במסעדת טוטו, כשיזם את רשת ההמבורגרים "שמונה" עם המודל הבלתי-נתפס של המבורגר בשמונה שקלים, כשופט ב"משחקי השף" ובעוד כל מיני תחנות במסלול הקריירה רווי הפניות שלו. אין ספק שבגלגול הנוכחי שלו - במסעדה הנושאת את שמו, & מושיק - הוא נראה ומרגיש בבית יותר מאי פעם.
& מושיק נפתחה באוקטובר 2024, כשישראל בעיצומה של מלחמת "חרבות ברזל", בתוך מבנה טמפלרי משוחזר ויפהפה בפארק שרונה בתל אביב. זה קרה כארבע שנים לאחר שבשיאו של משבר הקורונה סגר רוט את מסעדת "מושיק" עטורת שני כוכבי המישלן שלו באמסטרדם, וחזר לישראל כשהוא כבר אהוב על הקהל הישראלי, שלמד להכיר אותו בעיקר דרך המסך. המסעדה התל אביבית של רוט, ביקשה להמשיך את דרכה של המסעדה ההולנדית המוערכת, ורוט החליט סוף סוף להגיש את האוכל, שהוא יודע לבשל הכי טוב, גם כאן בארץ.
& מושיק היא מסעדת שף אינטימית ואישית: העיצוב שלה מהודק ומאיר פנים, מספר שולחנות מצומצם, בר קטן ומטבח פתוח שבו הכל מתרחש מול הסועדים. האסתטיקה מוקפדת, התאורה מדויקת, והכלים המרשימים מיובאים במיוחד - כל פרט נבחר בקפידה.
צריך להגיד את המובן מאילו. יקר כאן, יקר מאוד. מחירה של ארוחה עומד על 950 שקלים לסועד (כולל מים, שתייה חמה וקינוחים). המקום אינו מכוון לקהל הרחב, אך בארוחה שלנו כאן הופתענו לגלות בשולחנות סביבנו לאו דווקא טייפ-קאסט של "עשירים", פשוט אנשים שאוהבים ומעריכים אוכל טוב ושמבקשים להעניק לעצמם את החוויה הזאת. יש בארץ לא מעט חובבי אוכל אמיתיים, כאלה שטסים למסעדות מישלן במיוחד ויוצאים לטיולים מבוססי אוכל, וגם עבורם מסעדה מקומית כזו היא אירוע שמח.
הארוחה הקלאסית מורכבת מעשר מנות, כל סועד מקבל מנה אישית, כל אחת מהן מרגישה כמו יצירת אמנות. לכל מנה יש את הסיפור שלה, האסתטיקה וטקס הגשה משל עצמה. זו לא רק ארוחה - זה מופע. רוט עצמו נמצא בלב הבמה, אך נותן מקום רב לצוות המרשים שלו, אם במטבח, ואם בשירות, שפועל בשקט ובביטחון. השירות מקצועי, רהוט ולא מעייף: מספק ידע, אך לא מכביד.
ניתן לבחור במסלולים שונים: קלאסי, קלאסי ללא פירות ים, תפריט בסגנון כשר (חלבי-דגים) או צמחוני. ההתאמות נעשות כבר בשלב התקשורת המקדימה בהודעות, תוך בירור מגבלות ורגישויות. לצד התפריט מוצע יין פיירינג מרשים. הסומלייה משלבת בין יינות מקומיים ליינות ייחודיים מהעולם, ויוצרת שילובים נהדרים שמשלימים את החוויה.
התפריט עונתי ומתחלף, ומוגש לסועדים כמזכרת רק בסוף הארוחה. את המנה הראשונה, מעין אפרטיף פתיחה - מרק פטריות אדמתי ועשיר מפטריות שאסף רוט ביער אודם שברמת הגולן, הוא מוזג בעצמו לכל סועד. אחריו עולות ובאות, המנות בזו אחר זו, בקצב נכון ואידיאלי.
הארוחה לוקחת את הסועדים למסע שמצליח לרכך גם את הציניקנים. זהו טקס אישי הבנוי מזיכרונות ילדות, מסעות בעולם, ומחוות - ביניהן "סלט שירן" האייקוני, שנולד מהניסיון להרשים את זוגתו, ומשתנה בהתאם לעונה. רוט נע בחן בין מקומיות לזרות, תוך שימוש בחומרי גלם ייחודיים - פטריות כמהין לבנות מאלבה לצד קוויאר מנחל הדן, השף לוקח את הסועדים איתו בין נקודות מפתח וזכרונות שצבר במסעותיו.
החוויה מסתיימת בשני קינוחים מוקפדים, במקרה שלנו היו אלה סופלה וניל מרשים עם חבושים וגלידת עוגת דבש וקינוח יפייפה ומרענן של פינה קולודה. אם לא די בכך תוכלו לגשת אל עגלת הקינוחים ולדגום ממנה עוד שלל פטיפורים נהדרים - סוף מושלם לערב שאינו דומה לשום דבר אחר כרגע בעיר.
דווקא בתל אביב, שבה לא מעט מסעדות מרגישות פעמים רבות כמו "העתק-הדבק", & מושיק מצליחה לבלוט. יש לה שפה משלה, נראות משלה וחוויה שאי אפשר לשכפל.
המלחמה, למרבה השמחה, כבר מאחורינו, מדריך מישלן - שאמור היה להגיע רגע לפני שפרצה - עוד מתעכב. אבל כשיגיע, אין הרבה ספק: & מושיק תהיה בין הראשונות לקבל את הכוכב הנכסף, גם בגרסת הכחול-לבן, כל כך מגיעה לה. ולו.
& מושיק, צבי סטרכילביץ 4, שרונה תל אביב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)