דונר קבב - עכשיו גם אתם יכולים . צילום: Getty Images

זול, טעים, קל: טריק לשווארמה דונר ביתית משגע את הרשת - ובצדק

למאכל הטורקי הפופולארי החלו לצוץ לאחרונה גרסאות טיקטוק, שמציגות מתכון פשוט שמאפשר להכין את רצועות הבשר הדקיקות והפריכות הללו בבית, וכל מה שאתם צריכים זה נייר אפייה • רוצו לנסות

אם יש משהו שישראלים אוהבים זו מנת שווארמה טובה - פיתה עמוסה או לאפה מתפוצצת עם נתחי בשר משובח, טחינה מטפטפת, חמוצים ועוד טוב שכזה שגורם לנו להזיל ריר עוד בטרם פתחנו את הפה בהגזמה ונתנו את הביס הראשון.

רובנו נעצור בדוכן הרחוב האהוב עלינו ונפנק את עצמו במנה הזו בצהריים אט ערב תוך שאנחנו מתלוננים לא פעם על המחיר הגבוה. אז עכשיו כשעל הרשת משתלט טרנד של הכנת שווארמת דונר מובחרת לגמרי לבד בבית, אנחנו הראשונים להתייצב במטבח ולנסות אותו.

שווארמה דונר (döner kebab באנגלית) היא גרסה טורקית למנה המזרח תיכונית המוכרת -השווארמה, והיא מבוססת על שימוש בבשר בקר וכבש המעורבב עם שומן כבש ומתובל בתערובת תבלינים מסורתית הכוללת כורכום, כמון, שום, שמיר ופלפל חריף. התערובת נערמת על שיפוד ברזל אנכי ארוך ומסובבת לאט מעל אש גלויה כפי שהיה נהוג כבר מהמאה ה-17 באימפריה העות'מאנית.

דונר קבב, צילום: AP

להבדיל מהשווארמה הקלאסית המוגשת לרוב בצלחת עם שכבות נפרדות של בשר וירקות, שווארמה דונר מוגשת בלחם שטוח, לרוב פיתה או לאפה, וכוללת תוספות כמו ירקות רעננים, חמוצים ורטבים מסורתיים, קלאסיים וחריפים דוגמת טחינה. תהליך הצלייה הארוך מעניק לבשר עסיסיות ועושר טעמים, ובזכות שומן הכבש המשתלב בתערובת מתקבלת מנה פריכה ועשירה בטעמים.

מסובבת את הרשת: טרנד הדונר הביתי

טרנד שווארמת הדונר הביתית כובש את הטיקטוק והאינסטגרם בשבועות האחרונים, כשבגדול מאחורי הטירוף יש טריק פשוט אך מבריק שסביר להניח שבחיים לא הייתם חושבים עליו בהקשר לשווארמה - נייר אפייה. כן, בדיוק אותו הנייר שאתם משתמשים בו לאפיית עוגיות, שמאפשר להגיע בבית למרקם המזכיר את זה של בשר הנצלה אנכית על שיפוד מסתובב בדוכן הרחוב או המסעדה האהובים עליכם.

היום, אם תגללו ברשת תגלו מאות סרטונים עם עשרות מיליוני צפיות וגם לא מעט וריאציות על הטרנד, אך אם חוזרים קצת אחורה מגלים שהראשון שגילה את הפטנט והפך את הטרנד לויראלי היה דווקא יוצר תוכן בריטי המוכר ברשת בשם MezeMike שמגדיר את עצמו בחשבון הטיקטוק שלו "כגבר בריטי לבן שגונב תבלינים מהעולם". הגרסה הביתית שלו למאכל הרחוב הפופולארי הפך כאמור לויראלי כשעד כה צבר יותר מ-6 מיליון צפיות.

באופן מסורתי, את הדונר קבב מכינים באמצעות שיפוד ענק שעליו נערמות שכבות בשר מתובל הנצלה באיטיות ונפרס לפרוסות דקות ועסיסיות. בבית השיטה הזו כמעט בלתי אפשרית לשחזור, אבל אז הגיע מייק שעלה על פטנט נייר האפייה - מהלך פשוט אך כזה ששינה את חוקי המשחק.

לפי השיטה של מייק, מערבבים בשר טחון (כבש, בקר או שילוב של שניהם) עם תבלינים, בצל מגורר ויוגורט (כמובן שעבור גרסה כשרה תוותרו על היוגורט) עד לקבלת תערובת חלקה. מורחים אותה דק בין שני דפי נייר אפייה, מגלגלים לגליל הדוק (אפשר כמובן יותר מאחד - הכל תלוי בכמות שהכנתם) ואופים בתנור עד שהבשר מוכן. מוציאים מהתנור ופורסים לרצועות דקות אותן צורבים קלות במחבת או בתנור וכך מתקבלים אותם הפריכות ועומק הטעם המזכירים את הבשר הנפרס מהשיפוד.

אז למה כולם מדברים על זה?

האהדה העצומה לשיטה הזו נובעת מכמה סיבות ברורות: היא נגישה, קלה לביצוע, לא דורשת ציוד מיוחד או יקר ומשתלבת היטב עם מגמת ה-"Fakeaway" - גרסאות ביתיות למנות טייקאווי (או במקרה הזה רחוב) אהובות שנתפסות כבריאות וזולות יותר.

המתכון מאפשר גם אינסוף וריאציות (שאכן מככבות בסרטונים השונים ברשת) - סוגי בשר שונים, תיבולים אישיים, סוגי לחמים המשמשים "לאחסון" המנה, רטבים ותוספות כך שכל אחד יכול למצוא את הגרסה שמתאימה לחיך שלו.

רוצים גם? הנה גרסה פשוטה (וכשרה) לטרנד הוויראלי.

.

דונר קבב ביתי, צילום: Getty Images

שוווארמה דונר ביתית 

מצרכים:

  • 750 גרם בשר טחון (בקר או כבש, או שילוב)
  • 1 בצל גדול, מגורר
  • 2 שיני שום, כתושות או קצוצות דק
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1 כפית שטוחה אורגנו יבש (לא חובה אך מוסיף)
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1/2 כפית צ׳ילי גרוס (אופציונלי- למי שאוהב חריף)
  • 2 כפות שמן זית
  • נייר אפייה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות..
  2. מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים עד שהתערובת אחידה, חלקה ודביקה.
  3. מניחים את התערובת בין שני דפי נייר אפייה ומשטחים בעזרת מערוך או כף לעלה דק (בעובי ס"מ אחד).
  4. מגלגלים לרולדה הדוקה בעזרת נייר האפייה עד ליצירת צורה אחידה.
  5. מניחים על תבנית, אופים 30-35 דקות עד שהבשר מתייצב, אך לא מתייבש.
  6. מצננים ופורסים בעזרת סכין חדה מאוד לרצועות דקות (כמו בדונר המקורי).
  7. צורבים קלות את הפרוסות על מחבת לוהטת עד להשחמה וקריספיות עדינה.
  8. איך מגישים? בפיתה, לאפה או על צלחת עם רוטב טחינה, ירקות סלט וחמוצים.

*בגרסאות רבות ברשת כולל זו המקורית של מייק נעשה שימוש גם ביוגרט להעשרת הטעמים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...