רותם שפיצר, הבעלים של "סלון בזלת", בית הקפה-מסעדה שנפתח לפני חודשיים בקיבוץ אורטל שברמת הגולן, מקבל את פניי בחום. יש לו הרבה זקן ואפס פוזה, מאפיין מרענן בקרב בעלי מסעדות. אבל מרוב רעב לא שמתי לב לכל זה, וגם לא למבנה בזלת השחור העגול שבו מוקמה המסעדה.
בהמלצתו, הזמנתי זוג סיגר דגים על קרם לבאנה וזעתר (43 שקלים), כריך פורל לבן (54 שקלים) וסלט קיסר ודג מעושן (52 שקלים). גוועתי מרעב. האוכל הגיע מהר. איזה כיף.
אחרי שהקולות של הבטן שלי נרגעו, יכולתי לשמוע את הסיור של רותם: נולד בקיבוץ גינוסר, למד במכללת תל חי מדעי ההתנהגות, התחתן ועבר לקיבוץ שמיר. שם התגלגל לענף המזון ויום אחד מצא את עצמו מנהל בענף, עם 22 עובדים ו- 900 סועדים ביום.
"ואז התחילה הקורונה במקביל למשבר גיל ה-40, וחשבתי מה אני עושה עם החיים שלי, איך אני מגשים את עצמי. אז קודם כל התפטרתי מהעבודה, אחרת לא הייתי עושה כלום. אהבתי את העיסוק באוכל למרות שמעולם לא למדתי. אחרי מחשבה הבנתי שבא לי להכין חומוס, כי זה מכנה משותף רחב לרוב הישראלים".
רותם חבר לעדי פרץ ממטרלו האגדית שחיפש באותה תקופה מישהו שיפתח את המקום שלו. מאז השניים נפרדו, ורותם המשיך לנהל את החומוס בעין זיוון. אחרי מספר שנים של ניהול המקום, קיבל רותם הצעה לפתוח בית קפה בקיבוץ אורטל אליו עבר בינתיים עם משפחתו. בהתחלה הוא צחק וסירב, ("עסקי המזון בישראל מאתגרים גם בעתות שלום. חוץ מזה - היה לי נוח בחומוס") אבל המחשבה לא הרפתה ממנו, וחוץ מזה, הוא הרגיש שהוא צריך להוכיח לאנשים שהוא יודע להכין עוד כמה דברים, לא רק חומוס.
ועוד דבר: עסק ברמת הגולן שלא עובד בשבת - דן את עצמו למוות, כי זה מרכז הכובד של הלקוחות, לכן החומוס החל כמסעדה הפועלת בשבת ולכן - ללא כשרות. אבל לפני כמה חודשים טס רותם עם בנו לחו"ל וגילה כמה הוא הפסיד כשעבד שבעה ימים בשבוע. "הבנתי כמה זה חסר לי להיות עם הבן שלי ולבלות איתו. אז החלטתי שחלאס, אני הופך את המקום לכשר ומפסיק לעבוד בשבת".
רותם מעיד שמאז שעשה את המהלך, הוא מרגיש פרגון אדיר של תושבי גולן שומרי מצוות, וכן של תיירים וחיילים שמחפשים מקום כשר.
את המסקנה הזאת לקח גם לסלון בזלת ופתח את המקום ככשר מלכתחילה. "הכשרות מכתיבה קו, וחשבתי מה אני יכול לעשות עם מנות שיש בהן מרכיבים בשריים. אני מאוד אוהב דגים, אז החלפתי את הבשר או העוף בדג, למשל דג פורל בתוך כריך, סלמון מעושן בסלט קיסר. בנוסף, רותם מקפיד על חומרים טריים ומקומיים: גרינלי גבינות מאורטל, בירה פאס, יינות רמת הגולן, דגים מהדן.
נתחיל מהפחות מוצלח לממש מצוין: הסיגרים טוגנו ממש לפני שהוגשו (שזה טוב) אבל היתה להם סיומת מרירה (שזה פחות) רותם הסביר שזה מגרידת הלימון. סלט הקיסר היה טעים, ובאמת השידוך עם צ'אנקים יפים של סלמון מעושן - מוצלח. כריך הפורל היה ממש מעולה: עשוי מלחם מחמצת כפרי, דג פורל כמובן, איולי פלפל אדום קלוי, ריבת בצל ים תיכונית, צנונית וחסה לליק. עדין, מאוזן, מתקתק-מלוח, מוצלח מאוד.
את הארוחה הקלה חתמנו בפאי לימון קלאסי שהכין עומר. "הקונדיטור שלי הוא אוטיסט על הרצף. ילד מקסים מאוד מוכשר. מעבר לערך המוסף - הוא מכין דברים ממש טעימים. ברור שחששתי בהתחלה, אבל אני שמח שאני עושה את זה. יש לזה ערך", מעיד שפיצר.
אז מי שרוצה אוכל כשר, טעים, טרי ונטול יומרות בגולן – סלון בזלת מחכה לו.
סלון בזלת
קיבוץ אורטל
שעות פתיחה א-ד 9:00-15:30, ה' 9:00-20:00, (בערב מוסיפים פיצות ופיש אנד צ'יפס), ו'- 9:00-15:00.
כשרות – המועצה האזורית גולן
נגישות – יש
