5 שפים, 5 ארוחות כשרות: פסטיבל My Kosher Menu יוצא לדרך

פסטיבל קולינרי חדש מביא חמישה מהשפים הבולטים בארץ לבשל בפעם הראשונה במסגרת כשרה - חמישה ערבים, חמישה תפריטי טעימות ופרשנות עכשווית למסורת היהודית

חמשת המופלאים. צילום: עומר סבח, חיים יוסף, אסף קרלה, יהונתן בן חיים, נועם פריסמן

לראשונה בישראל, חמישה מהשפים המובילים בארץ - מושיק רוט, ארז קומורובסקי, תומר טל, ענר בן רפאל פורמן ודוד ביטון - יתאחדו לסדרת ערבי טעימות ייחודית, כולם במסגרת כשרה.

פסטיבל My Kosher Menu, שיתקיים בין ה־30 בנובמבר ל־4 בדצמבר במלון אינטרקונטיננטל דיויד בתל אביב, פרויקט מבית Round Tables , דתילישס ו- toMix, מזמין את הקהל לארוחות אינטימיות של חמש מנות, בכל ערב בהובלת שף אחר. כל אחד מהשפים יציע פרשנות אישית לעולם הטעמים שלו - הפעם מתוך מגבלות ההלכה, שהופכות למקור השראה יצירתי.

תומר טל, צילום: איתיאל ציון

המנות בפסטיבל נוצרו בהשראת מאכלים מסורתיים מהמטבח היהודי, דוגמת מנות הדגל של מעדניית "גולדיס" הוותיקה, וישלבו בין זיכרון קולינרי לבין פרשנות עכשווית.

מאחורי הפרויקט עומדת היוזמה לגשר בין עולמות הקולינריה בישראל - בין שפים עיליים שאינם פועלים בדרך כלל במטבח הכשר לבין קהל שומרי המסורת המבקש לחוות מטבח מודרני ומרגש.

חמש ארוחות, חמישה שפים:

30.11 - מושיק רוט
01.12 - ארז קומורובסקי
02.12 - ענר בן רפאל פורמן
03.12 - דוד ביטון
04.12 - תומר טל

ארז קומורובסקי, צילום: איתיאל ציון

הפסטיבל יתקיים בשני סבבים בכל ערב: 18:30 ו־21:30.
עלות לסועד: 349 שקלים לארוחת טעימות בת חמש מנות.

לקוחות MAX ייהנו ממכירה מוקדמת עד ה-11 בנובמבר והנחה של 75 שקלים ברכישת ארוחה. המכירה לקהל הרחב תיפתח ב-12 בנובמבר.

30.11–4.12, מלון אינטרקונטיננטל דיויד, תל אביב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר