פיצה שמש יוצאת מגבולות ישראל - ולא תאמינו איפה נפתח הסניף הראשון

מותג הפיצות המקומי שכבש את הרחוב עם פיצה ב-25 שקלים מגיע עד לפוקט • עם תפריט כמעט זהה (אבל גם ארוחות בוקר), כשרות מלאה, ותקווה ללמד גם את התאילנדים לאהוב את הטעם הישראלי • הנה כל הפרטים

פיצה שמש. צילום: עוז אוחיון

רשת פיצה שמש, מהבולטות והוותיקות בענף הפיצות בישראל, מתרחבת לראשונה מחוץ לגבולות הארץ. הסניף הראשון של הרשת בחו"ל ייפתח בסוף שנת 2025 בעיר פוקט שבתאילנד.

הסניף, ששטחו יהיה כ־70 מ"ר, ינוהל בזכיינות על ידי זכיין של הרשת במרכז הארץ, שעשה רילוקיישן לתאילנד וינהל את המקום החדש. הוא צפוי להיות כשר ולפעול בשיתוף פעולה עם בית חב"ד המקומי, שיהיה אחראי על ייבוא המוצרים מהארץ ועל ייצור הבצק והרוטב לפי מתכון הרשת.

השילוט בחנות ישלב עברית ואנגלית, אך המיתוג הפנימי יישאר כולו בעברית - בדומה לסניפים בישראל.

פיצה שמש, בקרוב גם בתאילנד, צילום: יח"צ

יריב חלפון, מנכ"ל הרשת, סיפר לישראל היום: "אנחנו פותחים סניף ראשון באזור מאוד מתויר בפוקט, ונמצאים כבר בשלבים מתקדמים של השיפוץ. המקום יהיה כשר, ובית חב״ד יעזור לנו עם כל הלוגיסטיקה של הכשרות והייבוא. אנחנו בונים על קהל מגוון - ישראלים ותיירים מכל העולם - וגם נלמד את התאילנדים לאהוב את פיצה שמש", הוא אומר בחיוך.

הסניף החדש יכלול מקומות ישיבה ושירות משלוחים, כשגם בתאילנד יוקם אתר הזמנות ייעודי בדומה לזה שפועל בישראל.

ישמרו על מחרים אטרקטיבים, צילום: יונתן בן חיים

הרשת מזוהה עם המחירים התחרותיים שלה, ובראשה הפיצה המשפחתית ב־25 שקלים, מחיר שנשמר למרות עליות המחירים בענף. בנוגע למחירים בתאילנדי חלפון מציין כי מגש משפחתי יעלה כ־300 באט (כ־30 שקלים): "זה מעט יותר יקר מהארץ, אבל בעיקר בגלל עלויות הייבוא והכשרות. בסופו של דבר המחירים יהיו כמעט זהים לישראל. גם התפריט ישמור על הקו המוכר שלנו, עם התאמות קלות לטעם המקומי - כולל ליין של ארוחות בוקר, בהתאם להרגלים בתאילנד".

רשת פיצה שמש, שבבעלות שרון חסיד, מונה כיום 100 סניפים בישראל - כאשר הסניף בפוקט יהיה ה־101 במספר. חלפון מספר כי מדובר בצעד ראשון במהלך גלובלי רחב יותר: "אנחנו עובדים כבר תקופה ארוכה על פיצה שמש גלובלי. תאילנד היא רק ההתחלה - אנחנו מתכננים עשרות סניפים נוספים בעולם. זהו צעד ראשון בדרך לבניית רשת בינלאומית שתביא את הטעם של הארץ - החוצה, בלי לקרוע את הכיס".

פיצה שמש, בינלאומית, צילום: עוז אוחיון

ומה באשר לחשש מחשיפה לזהות הישראלית בזירה הבינלאומית?

"אנחנו מאמינים בעצמנו ובמה שאנחנו עושים. יש סביבנו קהילה ישראלית חמה ובית חב"ד תומך בנו לאורך כל הדרך. בסופו של דבר, אוכל הוא דבר שמחבר בין אנשים - וזה המסר שלנו".

חלפון מוסיף כי פתיחת הסניף בפוקט נעשתה לאחר תהליך ארוך של למידה והתארגנות: "בשנתיים וחצי האחרונות בחנו כמה יעדים בעולם, אבל חיכינו לרגע שבו כל הפאזל יושלם. היו אתגרים בדרך, בעיקר סביב אישורי ייבוא וייצוא, אבל בעזרת השותפים הנכונים, ובעיקר עם התמיכה של חב״ד, הצלחנו להקים תהליך חזק ויציב. זה בית ספר אמיתי - ואנחנו רק בתחילתו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר