באנו בגלל הקריספי צ'יקן - נחזור בגלל ההמבורגר הזה

שני שיתופי פעולה חדשים של רשת אגאדיר, הביאו אותנו לביקור בסניף הקרוב לביתנו • אבל בעוד החבירה לשף תומר טל נשארה בעולמות ה"בסדר", דווקא ההמבורגר החדש הצליח להעיף אותנו

ההמבורגר התאילנדי. צילום: אינסטגרם אגאדיר

חלפה יותר משנה מאז שאגאדיר השיקה את שיתוף הפעולה הקודם שלה עם שף מקומי מפורסם, ועכשיו חוזרת רשת ההמבורגרים הישראלית עם חבירה לשם קולינרי מוכר אחר: תומר טל (לשעבר מסעדות ג'ורג' וג'ון), שיצר בשביל אגאדיר, לא המבורגר, אלא מנת קריספי צ'יקן ייחודית.

לאחר תקופת הרצה בסניף אגאדיר בתל אביב מוצעת כעת המנה, שזכתה לשם המחייב עד מאוד "קריספי צ'יקן אדיר", בכל סניפי הרשת. יצאנו לדגום אותה (פלוס מנה חדשה נוספת ומסקרנת במיוחד) בלוקיישן הבני-ברקי הכשר. החדשות הטובות: היא היתה בסדר גמור, אפילו בסדר גמור פלוס. החדשות המאכזבות: "בסדר גמור" זה לא "אדיר", והקריספי צ'יקן של אגאדיר לא העיף אותנו מהכיסא. החדשות המפתיעות: המנה השנייה שניסינו דווקא כן העיפה.

קריספי צ'יקן אדיר?, צילום: דויד שטיינברג


איפה הקראנץ'?

נתחיל בכריך שלשמו התכנסנו. תומר טל ואגאדיר אמנם הצטרפו לאחר כבוד לטרנד הקריספי צ'יקן המקרקר, אבל בחרו להעניק לו פרשנות מעניינת שמבדילה אותו מהמתחרים הרבים: מנה שמתהדרת בטעמים ישראליים אסליים (בניגוד לטעמים אמריקניים או אפילו בריטיים, לדוגמה). לפיכך, כריך העוף הפריך הזה (66 שקלים, 76 שקלים בתוספת צ'יפס) עשוי מנתח פרגית עסיסי (ולא חזה עוף יבש אם כי גם "נקי" יותר), מצופה בבלילה שמכילה חתיכו, שלמות של חטיף קמח החומוס הפיקנטי "דבאייל" (שמקורו בהודו דווקא, אבל לא נתקטנן). תסיפו לזה גסטריק (מעין רוטב) פלפל שיפקא חריף-מתקתק, עגבניות, כוסברה, בצל וג'ינג'ר, ותקבלו את היצירה השלמה.

הטוויסט העיקרי פה, כמובן, הוא הדבאייל, וחשוב לקחת בחשבון שכוסברה וג'ינג'ר הם לגמרי טעמים נרכשים שלא באים לכולם בטוב. בסופו של דבר היה די טעים, מעניין, ובהחלט שונה מכל כריך קריספי צ'יקן אחר שטעמנו עד היום. ועדיין, למרות שבהחלט זיהינו את חתיכות הדבאייל שבציפוי, קשה לומר שהבחנו בטעמם, והביס הכולל לא היה לדעתנו מספיק קריספי, אולי אפילו מעט ספוגי.

הפלפל החריף, הכוסברה והג'ינג'ר דווקא כן הורגשו מאוד וסיפקו למנה טעם ייחודי (וחריף!) – אך כאמור נרכש. הכריך, שהוגש לנו לצד "צ'יפס אגאדיר" עבה, לוהט וממכר ברמות, אמנם לא היה גדול במיוחד, אבל הצליח להשביע ובשורה האחרונה עשה את המוטל עליו. נזמין אותו שוב? ככל הנראה לא. התחרטנו על הפעם הראשונה? גם לא. היה שווה לנסות.

וואלה עובד, צילום: דויד שטיינברג

יאללה לנענע

המנה החדשה השנייה שניסינו באגאדיר ותפסה אותנו לא מוכנים (אבל בקטע הכי טוב שיכול להיות), היא המבורגר תאילנדי - לא פחות - שיתוף פעולה של הרשת עם מסעדת נאם (Nam), שלה זוג לוקיישנים בתל אביב (ההמבורגר מוגש בכל סניפי אגאדיר, אל חשש). אז איזה טעם יש להמבורגר תאילנדי? כמו של סלט נאם טוק, רק שבמקום פיסות הבשר הצלויות אנחנו מקבלים קציצת בקר בלחמנייה בתוספת איולי חמוץ-חריף-מלוח, עלי נענע (!), כוסברה, מלפפון, שאלוט, צ'ילי וקאו קווה (אורז קלוי טחון). אל תשאלו אותנו איך, אל תשאלו אותנו למה, אבל זה עובד.

הביס התגלה כמעולה ואפילו כמרענן, ומי היה מאמין שנענע, מהמרכיבים המרכזיים של סלט נאם טוק, מסוגלת לשדרג המבורגר. מודים, גם במקרה הזה מדובר בטעמים נרכשים, אבל זו היתה לטעמנו רכישה מוצלחת מאוד. הכריך עצמו (74 שקלים) מגובה בצ'יפס בתיבול תבלינים תאילנדיים פיקנטיים (בתוספת עשרה שקלים), שסייעו גם הם בשבירת השגרה. נזמין אותו שוב? אתם יכולים לבנות על זה. איך אומרים בתאילנדית "לא צריך קטשופ"?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר