סוף סוף יש כאן רשת עוף מטוגן שעושה את זה כמו שצריך

מהכריך הקלאסי שהיה פשוט טוב ועסיסי, דרך הספיישל המגה מושחת ועד הכריך הצמחוני - שהיה ככל הנראה כריך ה"צ'יקן" נטול העוף הטוב ביותר שנגסנו בו אי פעם • רשת "לאקי צ'יקן" מתרחבת ועושה את זה בדיוק כמו שצריך

לאקי צ'יקן. צילום: אסף קרלה

שלוש וחצי שנים חלפו מאז הביקור הראשון והמוצלח שלנו בלאקי צ'יקן, מזללת העוף המטוגן עם השיק הלונדוני בביתן אהרון, שהיתה אז עוד בתחילת דרכה ועם הזמן גיבשה לעצמה קהל מעריצים נאמן.

הרבה דברים קרו בתקופה הלא קצרה הזו, אבל נתמקד בשתי התפתחויות משמעותיות שעבר המותג עצמו: קודם כל, לאקי צ'יקן הפכה לרשת שמונה כיום ארבעה סניפים: במתחם ביתנ'ס שבביתן אהרון, בקניון כפר יונה (שיקה אופיר 2), בקניון מול זכרון שעל כביש 4 מול זכרון יעקב, ובקניון מבנה מגדלי תל אביב (נחלת יצחק 18), כאשר שני הלוקיישנים האחרונים הושקו לפני שבועות אחדים.

דבר שני: הרשת הוציאה מבלילת ציפוי העוף שלה את הרכיבים החלביים, כך שנמנעים מערבוב בשר וחלב שאינם מתנים ישיבה בתעודת כשרות יכולים ליהנות גם (יובהר כי עדיין קיימות ברשת כמה מנות שמערבבות בשר וחלב, מומלץ לוודא לפני ההזמנה).

צ'יקן וואפל - הפעם ויתרנו, צילום: יעל בונפיס

פתיחת הסניף הראשון בגוש דן (ועוד במרחק הליכה מהבית), מנת ספיישל חדשה ומסקרנת והעובדה שלא ביקרנו בלאקי צ'יקן מאז הפעם ההיא, דירבנה אותנו לקפוץ בסוף השבוע האחרון לסניף שבקניון מגדלי תל אביב כדי לבדוק מה השתנה והאם המזל שפר, ובכן, עם לאקי צ'יקן בזמן שחלף. במילה אחת: לגמרי.

העוף המטוגן של לאקי צ'יקן מוצע בכמה וריאציות, בראשן כריכים בלחמנייה ונגיסים. התבייתנו תחילה על שלושה כריכים שונים לגמרי זה מזה, במטרה לגוון כמה שיותר. כריך הלאקי קלאסיק (58 שקלים), מנת הדגל של הרשת שאותה דגמנו בפעם הקודמת, אכן היה קלאסי. פשוט, טוב ועסיסי, כמו שזכרנו: לחמנייה רכה שבתוכה חתיכת קריספי צ'יקן עבה ונדיבה (אף שהכריך עצמו לא גדול במיוחד), רוטב איולי, מלפפון חמוץ, חסה ובצל מוחמץ בצבע ורוד לוהט שלגמרי משדרג את הלוק של המנה, אבל הטעם שלו לא דומיננטי. למתחילים מומלץ להתחיל כאן, סביר להניח לא תתאכזבו.

ספיישל דיוויד בואי,

מייג'ור טום ממליץ

משם עברנו לספיישל דיוויד בואי (61 שקלים), שזמין רק בישיבה במקום ולא במשלוחים. מדובר בכריך קריספי צ'יקן חריף-מתוק, מגה-מושחת, סופר-מלכלך ובלתי מעודן בעליל, שמחוזק ברוטב קרמל מלוח, הוט סוס עצבני ופרוסת בייקון טלה שמעניקה למנה טוויסט מעושן. אף שכותב שורות אלה אהב מאוד את שילוב הטעמים הבלתי שגרתי, גורם אחר בשולחן טען שהמנה היתה חריפה מדי לטעמו. אין ספק שזו מנה למתקדמים. דרך אגב, אין לכריך קשר ספציפי לזמר הבריטי המנוח שהוא קרוי על שמו. ככל שידוע לנו, בואי לא היה חובב מושבע של קרמל מלוח או הוט סוס (בניגוד לאלביס פרסלי, למשל, שהיה גרופי של כריכי חמאת בוטנים ובננה, אך לא היה בריטי). מבירור שערכנו במקום, המנה נקראה כך רק מפני שהיא "להיט". לגיטימי, וזה בעצם מאפשר להעניק לספיישלים עתידיים שמות כמו "פרדי מרקיורי" ו"ג'ון לנון", לצורך העניין.

יוליוס, צילום: יעל בונפיס

יחי הקיסר
הכריך השלישי, יוליוס (54 שקלים), שאותו הזמנו כבדרך אגב וללא ציפיות גבוהות, תפס את כל יושבי השולחן בהפתעה גמורה. הרי מי מזמין סנדוויץ' צמחוני במסעדת עוף מטוגן?! אז זהו, שאנחנו, ובשאיפה גם אתם. ומוטב שתשכחו מכל גרסאות השניצל תירס / סויה / סייטן השבלוניות מהז'אנר שאתם מכירים. שימו לב לזה: את הצ'יקן החליפו המון חתיכות כרובית מצופות, מטוגנות ומוזהבות, שנהנו מבדיוק אותו תהליך הכנה של העוף. תוסיפו לירק הקריספי כמות נדיבה של חסה ורוטב קיסר (ניתן לשדרג עם גבינת צ'דר בשלושה שקלים נוספים), ותקבלו מנה מעולה שגם מתאימה לצמחונים, גם עולה פחות מהכריכים הבשריים וגם לא פחות טעימה מהם. בלי להגזים, זה ככל הנראה כריך ה"צ'יקן" נטול העוף הטוב ביותר שנגסנו בו אי פעם, ולקביעה הדרמטית הזו שותפה גברת ששניצל תירס היה חלק בלתי נפרד מהתפריט שלה לאורך כל גיל ההתבגרות ומעבר לו. אל תתווכחו איתה.

באנג באנג,

לעוף על העוף

עוד נשנשנו בין לבין: גביע צ'יקן פופקורן - נגיסוני עוף פריכים שהגיעו עם רוטב מתקתק (49 שקלים) והתגלו כבסדר גמור אך לא יותר מזה; וגם כמה תוספות (19 שקלים): צ'יפס בתיבול סודי – טעים מאוד אבל שמנוני למדי; צלעות תירס סימפטיות אם כי לגמרי לא חובה (הצ'יפס עדיף); וסלט קולסלאו מעולה עם רוטב קרמל מלוח ושברי בוטנים שוברי שגרה.

ואם כבר שברתם שיאי שחיתות, ראוי שתסגרו את הארוחה בטעם מתוק עם קינוח בנג בנג (19 שקלים) – בסיס בצק עוגיות חם שמעליו תלולית גלידת וניל (חלבית) וזילוף סירופ מייפל. זו מנה אחרונה קטנה יחסית, אבל מוצלחת למדי ורחוקה מלהיות קינוח גנרי מהסוג שבדרך כלל מוצאים ברשתות (וכאמור, לאקי צ'יקן היא מעכשיו רשת לכל דבר).

בכלל, אם יש משהו שלאקי צ'יקן עושה טוב, זה להיות מקורית. בהמשך, כך הבנו, השאיפה היא לפתוח סניפים נוספים באזור השרון וגם בצפון הארץ. אם היצירתיות והרמה המרשימה שהרשת הציבה לעצמה עד כה תישמר, לגמרי יש על מה לקרקר.

לאקי צ'יקן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר