עבה, לוהט עסיסי: ההמבורגר החדש שהצליח להפתיע אותנו

לא משנה כמה מפיות קיבלתם עם ההזמנה שלכם, ב-Y בורגרס החדשה של יבנה, בקשו עוד, אתם תצטרכו אותן

המבורגר ארגנטינאי. צילום: דוד מויאל

שני דברים שצריך לדעת על Y Burgers, מזללת ההמבורגרים (והנקניקיות) החדשה והכשרה שביבנה: ראשית ובניגוד למה שחשבנו תחילה, ה-Y בשם של המקום הוא לא הומאז' או רמיזה לעיר שבה המסעדה נמצאת, אלא ככל הנראה מסר לתת-מודע שיגרום לכם לפלוט "וואי!" אחרי הביס הראשון. איתנו זה הצליח לא רע. דבר שני: לא משנה כמה מפיות קיבלתם עם ההזמנה שלכם, בקשו עוד. תצטרכו אותן. האמת היא שגם ספוג הפלא לא יזיק. אתם הולכים להתלכלך, בטח אם תזמינו את אחת מהמנות היותר ג'וסיות שמציעים שם. זו לא תלונה, חלילה. עסיסי זה הכי, אחי.

מודים, שנים לא ביקרנו ביבנה. אומנם נהגנו לפקוד את העיר מפעם לפעם לפני כמה עשורים טובים, עצירת ביניים בדרך לבסיס שבדרום או בחזרה ממנו, אבל באותה תקופה הסתפקנו בפיתות יבשות עם זעתר או במקרה הטוב בבייגל טוסט חורך לשונות ממאפייה שבתחנת דלק. לא העזנו לחלום אז על "המבורגר קצבים". אפילו לא ידענו מה זה. 

אבל זמנים משתנים, ובשבוע שעבר מצאנו את עצמנו טורפים המבורגר קצבים. ביבנה. לא נסענו לבסיס, אלא ניצלנו את הגיחה לשפלה הדרומית כדי לבקר חבר שגר באזור ובדיוק חזר משהות מעבר לים, ומסתמן שנשחזר את השילוב הזה בעתיד.

לא חשבנו שנמצא את עצמנו אוכלים המבורגר קצבים ביבנה, צילום: דוד מויאל

מאחורי Y Burgers עומד גיא יסמאילוב, מבעלי רשת פורט 19 הראויה, שפתח מקום סולו משלו. המסעדה עדיין בהרצה ובשל כך התפריט מתמקד כרגע בהמבורגרים ובנקניקיות, אם כי בקרוב צפויים להשתלב גם בו נאגטס, סלטים, כריכי בשר ועסקיות צהריים עם שניצל או פרגית בגריל. זו לא המבורגרייה שכונתית גנרית (שכבודן במקומן מונח), אלא מקום שהושקעה בו מחשבה רבה ושאיפה כנה להגיש מנות לא שגרתיות ואיכותיות במחירים הוגנים. ולא, אנחנו לא משכתבים פה משפט יחצ"ני רק בשביל לסמן וי, וגם לא וויי. זה באמת נכון.

מחיר ארוחת המבורגר מלאה ומשביעה עם קציצת 200 גרם טרייה בטחינה גסה, בתוספת צ'יפס וכוס גזוז מתחיל ב-59 שקלים להמבורגר קלאסי. אומנם יקר יותר מרשתות הפאסט פוד הבסיסיות, אבל זול משמעותיות מרשתות וממסעדות פאסט-קז'ואל אחרות.

וויי בורגר ספרדי, צילום: דוד מויאל

המבורגר עולמי

תפריט ההמבורגרים של Y Burgers משתדל להעניק וייב בינלאומי עם מנות שקורצות בטעמן למדינות שונות. לפעמים ההקשר היה קצת מאולץ אבל זרמנו. בהמבורגר הארגנטינאי, למשל, תמצאו בנוסף לקציצה הקלאסית גם אסאדו מפורק ודבש מלכות, ואילו בצרפתי – שבדיוק אזל למרות שבנינו עליו – מחכים לכם כבד אווז וריבת בצל מתקתקה. בסופו של דבר בחרנו באמריקאי – המבורגר בתוספת ביצת עין ושום קונפי (67 שקלים לארוחה), ובספרדי – קציצה בגיבוי בצל מוחמץ ורוטב חריף (69 שקלים לארוחה).

ההמבורגר האמריקני היה מצויין. הקציצה, שאותה הזמנו במידת צלייה מדיום, התגלתה כעבה, לוהטת ועסיסית לאין שיעור. התיבול של הבשר עצמו היה מינימלי, בדיוק כמו שצריך. עם זאת ביצת העין התגלתה כנוזלית מאוד וחצי מהחלמון מצא את דרכו למגש ולאצבעות שלנו במקום לקיבה. היה מלכלך מאוד ולא כל כך אסתטי, בטח אם מוסיפים את הנוזלים שניגרו מהקציצה עצמה. אם המנה היתה נארזת לצורך העניין בשקית נייר קטנה והדוקה, ייתכן שחלק מהנזילות היה נמנעות, אבל העיקר שהיה טעים, אפילו מאוד. כגרופיז מושבעים של שום, אנחנו נרגשים לשתף שקרם השום התגלה כשיחוק מטורף ששדרג את המנה משמעותית, אם כי אנחנו לא סגורים עד כמה שום נחשב לתוספת "אמריקנית". בכל מקרה, אין תלונות. תמיד יש מקום לשום.

לא שכונתי וגנרי, צילום: דוד מויאל

גם ההמבורגר הספרדי, שאותו ביקשנו יותר לכיוון המדיום-וול, סיפק את הסחורה, למרות שהרוטב שתואר כחריף הוכיח את עצמו כלא יותר מפיקנטי במקרה הטוב, אבל הוא באמת היה טוב. נגיד אז ככה: אם השותפה שלנו לארוחה לא התלוננה על חריפות יתר – וזו גברת שכמות מזערית של צ'ילי / חלפיניו / שיפקה / גורמת לה להתרוצץ ברונדלים מסביב לשולחן – קשה להאמין שחבר'ה עם סיבולת גבוהה יותר לחריף יתרגשו במיוחד, אם בכלל. מה שכן, כמות הבצל המוחמץ היתה נדיבה מאוד, והירק נתן קונטרה הולמת לטעם הבשר הצלוי. בקיצור, טעים אבל לא חריף. בניגוד למקבילו האמריקני, ההמבורגר הספרדי דווקא הגיע ארוז בשקית, אבל הוא נזל פחות.

שתי המנות הגיעו עם צ'יפס רותח, דק יחסית ועם מעט קליפה בקצוות, מה שהקנה לו טוויסט כפרי ומוצלח. רוטב האיולי המעושן שהוגש לנו (רוטב אחד לבחירה כלול בארוחה / 2 שקלים בנפרד) התברר כלא פחות ממדהים והיינו לוקחים הביתה ג'ריקן אם היו מאפשרים לנו. גזוז הענבים – הטעם היחיד שהיה זמין בביקור שלנו – היה מתוק וסטנדרטי, וניתן לשדרג את הגזוז לשתייה קלה רגילה בארבעה שקלים נוספים.

אוהבים נקניקיות, צילום: דוד מויאל

לגמרי אוהבים נקניקיות

שלא במסגרת ארוחה ובהמלצת הצוות, גם חלקנו נקניקיית צ'וריסו מבית אלן טלמור, מתובלת בכמון, הל, פפריקה, שום ואורגנו (34 שקלים, 49 שקלים בארוחה), כשמעליה הרבה, אולי קצת יותר מדי, רוטב איולי חרדל שהשתלט על הביס עד שהורדנו קצת. זו לא מנה גדולה, אבל בסך הכל היה טעים ומושקע (יש גם נקניקיית עוף קלאסית ונקניקיית "אייריש" מבקר וטלה בתיבול ג'ינג'ר, כשכולן מגיעות עם כרוב כבוש ושבבי בצל). לא חובה, אבל אפשרות סבירה בהחלט למי שלא מסוגל לרדת על המבורגר שלם.

בסך הכל יצאנו מרוצים מ-Y Burgers, אפילו מרוצים מאוד. בעיקר בזכות טעם ואיכות המנות, אבל גם בשל התמורה הראויה לכסף וכי איתרנו חנייה חינמית במרכז המסחרי שבו המסעדה ממוקמת, אז השלמנו קניות בסופר הסמוך בלי להתפזר יותר מדי. האם נבקר שם שוב? ככל הנראה לא בנסיעת ספיישל אלא רק אם נגיע לאזור... או שנמצא סיבה להגיע לאזור. לתושבי יבנה והסביבה הקרניבורים, לעומת זאת, אין סיבה לא להגיע. 

Y בורגרס
הקישון 7 יבנה, 08-6323400
ראשון-חמישי: 11:00 עד 23:45, שישי שעון קיץ 11:00 עד 18:00, שבת שעון קיץ 20:45 עד 23:45
כשר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר