בית ספר לטעמים: החזרה לשגרה בפתח, ואיתה אתגר הכריכים | כך תעשו את זה נכון

הגונג שמבשר על תחילת הלימודים גם מזמין את ההורים לשקוד על הכנת הכריכים לארוחת 10:00, בדגש על משהו מזין • בין ההמלצות: ממרחי אבוקדו, טופו, חומוס, טחינה, קוטג' וגבינה • "לייצר לילדים סביבה תזונתית בריאה"

"משפיע גם על ההתנהגות הקוגניטיבית". צילום: GettyImages

בשעה טובה: החזרה לשנת הלימודים הבוקר מחזירה גם את הצורך המוכר של ההורים להכנת הכריכים לארוחת 10:00. הדילמה העיקרית היא איך לבחור ממרחים פשוטים וטעימים שהילדים אוהבים, ושיהיו גם פשוטים להכנה עבורנו, ההורים, וגם בריאים ומזינים.

במשרד הבריאות ממליצים שהכריך יכיל ממרחים ותוספות כמו אבוקדו, טופו, חומוס, טחינה, קוטג' וגבינה, טונה, חמאת בוטנים טבעית, ביצה קשה או חביתה, שמן זית וזעתר.

לצד הכריך, ניתן להוסיף ירקות ופירות עונתיים ובצבעים שונים. מעל גיל 5 ניתן להוסיף אגוזים או שקדים טבעיים. פירות וירקות בשלל צבעים עשירים בוויטמינים, במינרלים, בסיבים תזונתיים ועוד.

"תחילת השנה היא הזדמנות מצוינת". כריכים לביה"ס, צילום: GettyImages

הלחם המומלץ הוא לחם עשיר בדגנים מלאים: חיטה מלאה, שיפון או כוסמין (זה שיש לו את הסימון הירוק). לצד האוכל, חשוב להציע לילדים גם בקבוק מים רב־פעמי ולהפחית שתיית מיצים ממותקים.

המלצות נוספות לשדרוג קופסת המזון של הילדים לבית הספר:

  • גוונו בצורת ההגשה ובצבעים של האוכל - מזון בצורות ובצבעים שונים יוצר עניין אצל הילדים ורצון לנסות דברים חדשים.
  • השתמשו בקופסה רב־פעמית - כשהמזון מסודר בצורה אסתטית בתוך קופסה זה מושך את הילדים לאכול.
  • הכנתם להם כריך? אפשר להוסיף בתוכו חסה, עגבנייה ומלפפון.

לאמץ הרגלים נכונים

מנהלת אגף התזונה בחטיבת בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר מורן בלייכפלד מגנאזי: "תחילת שנת הלימודים היא הזדמנות מצוינת עבורנו, כהורים וכקהילה, לייצר לילדים סביבה תזונתית בריאה שתשפיע לא רק על בריאותם הפיזית, אלא גם על התפתחותם הקוגניטיבית וההתנהגותית. מחקרים מראים שתזונה לקויה בגיל הרך ובגיל בית הספר עלולה להשאיר חותם מתמשך, החל מהתפתחות קוגניטיבית לא מיטבית, דרך השפעות על מצב הרוח, הריכוז וההתנהגות ועד לעלייה בסיכון לתחלואה כרונית בבגרות.

"הבחירות היומיומיות שלנו יכולות לעשות את ההבדל". תלמידים בדרך לבית הספר, צילום: לירון מולדובן

"בעידן של פרסומות ושיווק אגרסיבי למזון מזיק, השגרה והבחירות היומיומיות שלנו יכולות לעשות את ההבדל. לכן חשוב עוד יותר שנקפיד על שגרה תזונתית בריאה לילדים, שמתחילה בקופסת אוכל מגוונת, צבעונית ובריאה.

"באירועים, במקום מזון אולטרה־מעובד, חטיפים, ממתקים ושתייה מתוקה, שמהר מאוד הופכים להרגלים שקשה לשנות, חשוב לבחור יחד בכיבוד פשוט, טעים ובריא: ירקות, פירות, מים, מאפים ביתיים, פשטידות, סלטים, מרק טעים, קטניות, דגנים מלאים וממרחים מזינים. ככל שנציע מגוון ונחזור עליו, כך נגדיל את הסיכוי לאימוץ הרגלים בריאים שיישארו לשנים קדימה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר