"תמיד עובד": הטריק הפשוט להבשלת אבוקדו - אפילו תוך לילה

גולשת בפייסבוק חשפה שיטה פשוטה שתגרום לאבוקדו שלכם להיות מוכן לאכילה - במהירות שלא הכרתם • בפוסט שהעלתה שיתפה: "עושה את זה כבר ארבע שנים וכמעט לא זורקת אותם"

אבוקדו בשל תוך לילה - זה אפשרי. צילום: משה שי

מי שאוהב אבוקדו יודע את הבעיה: אתה קונה אותו קשה כאבן, ואז צריך לחכות ימים עד שהוא יהיה בשל. או שאתה מוצא אותו רך בסופר, אבל כשאתה מגיע הביתה הוא כבר חום מבפנים. גולשת בקבוצת פייסבוק הנקראת "מתכונים טעימים", שיתפה בטריק שלה להבשלת אבוקדו במהירות וביעילות.

הגולשת, נטלי קורווין, כתבה: "אנחנו אוכלים המון אבוקדו. השיטה הטובה ביותר שמצאתי, שתמיד עובדת כדי לקבל אבוקדו בשל במדויק, היא לקנות אותם כשהם מאוד קשים וירוקים ואז לאחסן אותם על אורז כדי שיבשילו באופן אחיד".

לדבריה, האבוקדו מבשיל די מהר בשיטה הזו - "לעתים קרובות תוך יומיים, אבל אם קוברים אותם באורז, נראה שהם מבשילים קצת יותר מהר, אפילו תוך לילה".

הטריק הפשוט שיגרום לאבוקדו שלכם להבשיל - אולי תוך לילה, צילום: איתיאל ציון

"אני עושה את זה כבר ארבע שנים וזורקת מעט מאוד אבוקדו בגלל שהם חומים ודוחים", מספרת קורווין, "נראה שהם אפילו מתקלקלים פחות מהר, אבל אתם צריכים לתכנן קצת מראש".

איך זה עובד?

האורז בעצם לוכד את גז האתילן שהאבוקדו פולט ומאיץ את תהליך ההבשלה. זה הופך אותו למוכן לאכילה מהר יותר. חשוב לבדוק את האבוקדו לעתים קרובות כדי לוודא שהוא לא מבשיל יתר על המידה או מתקלקל.

ננסי קוקט, גולשת נוספת, שיתפה טריק נוסף - הפעם לאחסון: "ברגע שהם בשלים, שימו אותם במים במקרר והם יחזיקו מעמד הרבה זמן. וודאו שהם מכוסים לגמרי במים. אני משתמשת בצנצנת גדולה". היא אפילו מספרת על מקרה קיצוני: "פעם שכחתי אותם בחלק האחורי של המקרר במשך שישה שבועות, והם עדיין היו אכילים. זה נשמע מטורף, אבל זה נכון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר