חודש יפן בדיזנגוף סנטר, ת"א
חודש יפן בדיזנגוף סנטר, פסטיבל שעושה כבוד לארץ השמש העולה, יצא השבוע לדרך ויתקיים עד ה-22 באוגוסט. איך מדור האוכל משתלב בתמונה? החל מה-30 ביולי, בימים רביעי וחמישי בין 12:00 ל-20:00 ובשישי בין 10:00 ל-16:00, יתקיים בסנטר יריד אוכל יפני שבו יוצבו דוכנים קבועים לצד דוכני ספיישל מתחלפים של מסעדות יפניות, מעדניות, שפים ושפיות מכל רחבי הארץ.
מחכים לכם בדוכנים הקבועים: קערות מהבילות מבית ראמן תלפיות החיפאית; מאצ'ה מרעננת של The Alley; יקיטורי (שיפודונים יפניים) עוף ובשר של השף אריאל מירון (רפאל, מנטה ריי); אוניגירי מבית מעדניית יאמי; דים סאם שלDim Sum Shop ובירה קירין איצ'יבן.
בדוכנים המתחלפים, לעומת זאת, יתארחו שש שפיות ישראליות ממוצא יפני עם מנות אותנטיות ומוצרים יפניים משלהן. הירוקו אתסר צדיק מקריית ביאליק תציע, למשל, מנות אטריות אודון וקארי; הקונדיטורית ארינה פורוקאווה, הבעלים של Peco Sweets, תגיש קינוחים יפניים דוגמת אייאקי (דג ממולא בקרם), עוגת מאצ'ה ועוגת פריחת סאקורה; ג'ונקו, הבעלים של מסעדת טופו אן הטבעונית מבנימינה, תספק, כמובן, מגוון מנות טופו, והרשימה ממשיכה. למועדים ופרטים נוספים.
TLVineyardבשרונה מרקט
שרונה מרקט מארחת את TLVineyard – יריד יין קיצי ייחודי שיתקיים ב-31.7–1.8 בהובלת איש היין אבירם כץ. באירוע ישתתפו עשרות יקבי בוטיק מהשורה הראשונה בארץ, כולל יקבים מהנגב והעוטף, לצד יבואני יין מובילים. המבקרים יוכלו לטעום ולרכוש יינות מרעננים ומגוונים במחירים מיוחדים, וליהנות ממנות אוכל ייחודיות עד 40 שקלים מבתי האוכל של השוק, לצד פופ-אפ של המאפייה "עמיתה". הכוונה היא להפוך את היריד למסורת דו-שנתית שתאפשר חשיפה ליינות חדשים ויצרנים מקומיים ובינלאומיים באווירה חגיגית וטעימה.
פסטיבל "אור לליאור", באר שבע
ביום רביעי הקרוב, 30 ביולי, בין 18:00 ל-23:00, יתקיים בחצר מסעדת לס הכשרה שבפארק קרסו, באר שבע, פסטיבל "אור לליאור". מדובר בערב קולינרי-מוזיקלי מיוחד לזכרו של ליאור טקאץ, תושב העיר שנרצח במסיבת הנובה. במסגרת הפסטיבל יוצעו לבאים מנות בהשראת מתכונים שליאור, פודי מושבע ומיקסולוג מוצלח, השאיר אחריו, ויוקם מתחם אלכוהול עשיר בקוקטיילים וביין. כל ההכנסות מדמי הכניסה (50 שקלים, כולל משקה ראשון) ייתרמו למשפחתו של ליאור, לטובת הקמת פוד טראק לזכרו.
בין המנות שיוצעו: קרפצ'יו שורשים, סביצ'ה דג ואננס, כריך בשר מטורף וסלט פפאיה עם קרנצ'י דג. מחירי המנות והקוקטיילים ינועו בין 35 ל-55 שקלים. כשר
פסטיבל "אור לליאור", חצר מסעדת לס, פארק קרסו למדע, באר שבע. לרכישת כרטיסים.
חדש בת"א - Lookout
Lookout הוא בר מסעדה חדש בתל אביב, שממוקם על הרופטופ של לגונת גלישת הגלים SRF PARK TLV. מאחורי המיזם עומדים השפים אורי לוי (ראיסה, אקוסטה), אדם ברזילי ועילי הררי, ואולי תופתעו לגלות שהמקום מציע מנות ראשונות וביניים בלבד – ללא עיקריות.
התפריט נוצר בהשראה טרופית-ים תיכונית, עם נגיעות של מטבחי קליפורניה, סרי לנקה, תאילנד, מקסיקו וישראל, ותגלו בו, בין היתר, מטעמים כמו טונה קצוצה וספייסי מיו עם קוביות אורז קריספיות (69 שקלים); סלט תאנים עם עלי חרדל, גבינת המאירי, אורגנו ודבש (58 שקלים); צלעות תירס, איולי מעושן, ליים וגבינת מנצ'גו (52 שקלים); פופקורן דג עם טאקו עשבים וחסה לליק (54 שקלים); ורביולי כרישה עם מרווה, עלי לפת וחמאת לימון (62 שקלים). בקינוחים: קרם מסקרפונה ופיסטוקים (48 שקלים) וקרם ברולה עם צ'אי מסאלה וסלט תפוחים חמצמץ (46 שקלים).
המקום נמצא כרגע בהרצה ופתוח בימים רביעי וחמישי בין 17:00 לחצות, בשישי בין 12:00 ל-19:00 ובשבת בין 12:00 לחצות.
Lookout, מתחם SRF PARK TLV, לבני איתן 30, תל אביב.
פסטיבל קינוחי קיץ קוריאניים ב-JMT, תל אביב
מסעדת אוכל הרחוב הקוריאנית JMT יוצאת בפסטיבל קינוחים קיציים מוגזמים שייערך עד סוף אוגוסט ומזמין אתכם לצעוק UWA! (שזה "וואו!" בקוריאנית, וכך גם קוראים לפסטיבל). מה מחכה לכם שם?
בינג סו – פתיתי "שלג" אווריריים מחלב או שיבולת שועל, שמוגשים בקערה עם גלידה או סורבה ותוספות כמו פירות, סטיקי טופי, חטיפי שוקולד ואפילו עוגות (44-42 שקלים); בונגפאנג – סופגנייה בצורת דג עם מילויים מתוקים כמו אזוקי (ממרח שעועית אדומה), וניל ושוקולד (38 שקלים); מנגומונג - רול מטוגן מדפי אורז, ממולא בקרם קוקוס ומנגו לצד רוטב שוקולד לבן (39 שקלים); ובאבל טי בנוסח קוריאני (37-31 שקלים).
JMT, אחוזת בית 3, תל אביב
תפריט דגים ב-Nura, קריית ענבים
מסעדת Nura הכשרה תגיש עד ה-3 באוגוסט תפריט מיוחד על טהרת הדגים, לרגל תשעת הימים. בין המנות: שיפוד דג (סלסת עגבניות גריל, סחוג זעתר וחלה שרופה – 98 שקלים); סופלקי דג (בצל צלוי, טחינה, סלסת חריפים – 128 שקלים); וסשימי (הוט סוס, מנגו וסלסת תירס חרוך – 78 שקלים).
Nura, מתחם הרפת, קריית ענבים, הרי ירושלים. כשר
תפריט תשעת הימים בגולדיס, ירושלים ובני ברק
עד יום שישי הקרוב, 1 באוגוסט, לרגל תשעת הימים, מציעים שני סניפי רשת גולדיס תפריט ספיישל של מנות דגים מהגריל ומהטאבון, לנמנעים מאכילת בשר בתקופה זו. בין המנות: קבב דגים בכריך או כארוחה עסקית (68 שקלים); סלמון על הפלנצ'ה בתיבול עשבים (38 שקלים); דג לברק שלם על הפלנצ'ה או בטאבון (58 שקלים); ופיש אנד צ'יפס עם טוויסט ירושלמי (58 שקלים).
גולדיס, עזרת תורה 18 ירושלים / מצדה 9 בני ברק. כשר
מסעדת Loft נפתחת לקהל הרחב, ת"א
מסעדת Loft שבמלון ג'ורג' בתל אביב פותחת את שעריה לקהל הרחב לארוחות צהריים וערב. עד סוף ספטמבר יוגשו במסעדה, לצד התפריט הרגיל, מגוון ספיישלים בהשראת המטבח הוייטנאמי, דוגמת סלט מלפפון וסובה (ויניגרט פונזו, ג'ינג'ר ושמן שומשום, בוטנים, אצות וואקמה ופוריקקה – 66 שקלים); צ'ה קה (רצועות דג בר ים במרינדה, שמיר, בצל ירוק ואורז – 128 שקלים); צ'אק מאן דן (תבשיל בקר בבישול ארוך, אטריות אורז, באק צ'וי ונבטים – 92 שקלים); וקארי וייטנאמי (עוף בטמפורה, ירקות מאודים בנוק צ'אם ואורז – 92 שקלים).
Loft, טל ישראל 5, מלון ג'ורג', תל אביב. בהזמנה מראש בלבד
פודטראק חדשה בגליל ים
מתחם הפודטראקס שבקיבוץ גליל ים מתחדש עם אופציה קרניבורית במיוחד: משאית של אוסטין כריכי בשר. מדובר בלוקיישן השני של המותג, שנפתח אחרי זה שבקיבוץ יקום. תמצא שם, כמתבקש, מבחר סנדוויצ'ים מושחתים על טהרת בשר המעושן (66-56 שקלים), כמו גם סלטים (44 שקלים) ותוספות. כעת, אם כן, פועלות במתחם ארבע משאיות קבועות: ההמבורגר הצרפתי, לוניו פיש אנד צ'יפס, נונה פורטונה (מטבח איטלקי) ומעתה גם הכריכים של אוסטין, כשבסופי שבוע מצטרפות לחגיגה כמה משאיות פופ אפ: החומוס של גליה, המגפה הירוקה (קינוחי פיסטוק), ומטעמים דרוזיים במשאית האוכל של חנן. בחירה נעימה.
קוקטיילים מיוחדים בתריסר, ת"א
מסעדת תריסר של השף ענר בן-רפאל פורמן שבנמל תל אביב חוברת למזקקת הג'ין והוויסקי הישראלית Milk & Honey, ואתם נהנים מתפריט קוקטיילים מיוחד שמתבסס על חומרי גלם כחול-לבן (68-62 שקלים).
קומץ דוגמאות: תל אביב סאוור (ויסקי עם חמאה חומה וסירופ יין אדום); תריסר גארדן (ג'ין יפו אורנג' עם קורדיאל ליים ולימונית, בזיליקום וסאוור; ופראפה בננה (ויסקי עם סירופ בננה מקורמלת וקציפת קפה). את הג'ין של המזקקה תמצאו, אגב, גם במנה של סשימי דג ים במיץ רוקט, מלפפון, טומאטייה ירוקה, ג'ין TLV, צ'ילי וליים.
תריסר, שוק נמל תל אביב, קומה 2.
הלל תווקולי חובר לנונו, הרצליה
סניף הרצליה של רשת מסעדות נונו מציג תפריט חדש בליוויו הקולינרי של השף הלל תווקולי. מה אוכלים? ברוסקטה טונה צרובה (עגבניות קיץ, שאלוט, פלפל חריף, איולי צ'יפוטלה מעושן ולחם קלוי – 68 שקלים); לאבנה ירוקים מהטאבון (חמאת שום, פטרוזיליה וקראמבל אגוזי לוז – 48 שקלים); כבדי עוף (קרם תפוחי אדמה, בייקון טלה, סלקים אפויים בציר מייפל לצד סלט רוקט, מיזונה אדומה וצימוקים – 76 שקלים); דניס ניוקי קרם לימון (ציר דגים, צימוקי עגבניות שרי, עגבניות מיובשות, שמן זיתי קלמטה – 134 שקלים) ואחרות.
נונו, אריק איינשטיין 3, הרצליה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו