מתחם הפוד טראקס בקיבוץ גליל ים, הנמצא בין הרצליה לרמת השרון, מציע מנעד רחב של מנות אוכל רחוב במתחם אחד. שולחנות עץ רבים פזורים במרחב, לצד מדשאות, משאיות צבעוניות עומדות זו לצד זו, וברקע מוזיקה שמשלימה את האווירה. מסביב, משפחות רבות עם ילדים, חברים שחולקים מנות, וזוגות שנהנים מכוס בירה לצד פיש אנד צ'יפס. בניגוד למתחמי אוכל סגורים ורועשים, משהו באוויר הפתוח כאן מהווה אקס פקטור והופך את המקום לכזה שמרגיש נכון, פשוט וכיפי.
הגענו לכאן בשבת האחרונה, בשעות אחה"צ, בסביבות השעה 17:00, היו עדיין אנשים במתחם, אך היה זה אחרי העומס הגדול של שבת בצהריים. התחלנו לשוטט בין המשאיות, להתבונן בתפריטים ולנסות להחליט מאיפה להתחיל. בכל משאית היה משהו מפתה – מהפיצות המיוחדות של "נונה פורטונה" ועד הבאנס של "אוריינטל אקספרס". הריחות התערבבו באוויר, וכל מבט לצלחות של שולחנות אחרים רק הפך את ההחלטה לקשה יותר.
נונה פורטונה
הפור נפל על נונה פורטונה בתור התחנה הראשונה – "פיצרייה עם מסורת משפחתית" מגדירים אותה כאן. המשאית קרויה על שמה של סבתא פורטונה, סבתו של הבעלים, דור שלישי בקיבוץ גליל ים. הפיצות כאן עבות, גדולות ועם המון רוטב. הן נאפות בטאבון שממוקם בתוך המשאית. הזמנו פיצה מרגריטה (42 שקלים) שהייתה טובה ועשתה את העבודה. ההפתעה האמיתית כאן הייתה דווקא הטורטליני (65 שקלים) פסטה בעבודת יד, ברוטב שמנת עם פטריות פורטובלו עסיסיות. זו הייתה מנה עם טעמים עדינים, גדולה ומשביעה.
ההמבורגר הצרפתי
משאית ההמבורגר של "הצרפתי" היא הוותיקה במתחם, ונראה כי גם הפופולארית ביותר. כבר שנתיים שהיא מושכת לכאן קהל, שהפך קבוע. בחרנו במנה המעושנת (76 שקלים, כולל צ'יפס ושתייה) שכללה קציצה עבה ועסיסית, ריבת בצל מעט מתוקה מדי, חזה אווז ובצל קריספי (שיכול היה להיות קריספי יותר). השילוב הכולל עבד טוב. עבור הילדים, תמצאו כאן מנה מותאמת במחיר של 36 שקלים בלבד, הכוללת המבורגר קטן, צ'יפס וטרופית.
לוניו
המשכנו ל"לוניו", מציעים כאן פיש אנד צ'יפס (62 שקלים) מדג קוד – הדג שממנו נהוג להכין את המנה הזו, אך המסע לארץ הקודש במקפיאים החשוכים לא עשה לו טוב. הציפוי היה קריספי והמנה גדולה ומרשימה, אך הטעם והמרקם אכזבו. החלטנו לנסות כאן גם את השווארמה דג (55 שקלים), אך גם היא לא עמדה בציפיות. המרקם היה פחות מוצלח, והטעמים לא הצליחו להתחבר. ייתכן ששימוש בדגים מקומיים היה משפר את החוויה ומחזק את הקשר לקונספט הישראלי של המקום.
אוריינטל אקספרס
המשאית האסייתית "אוריינטל אקספרס" היא חיזוק חדש למתחם, והייתה מבחינתנו הפתעת הביקור. מצאנו כאן מנות גדולות וטעימות ואופציות מגוונות – באנס רכים במילוי בשר מפורק ועסיסי (42 שקלים לזוג), ונודלס עשיר בירקות ועוף (42 שקלים). המנה המוצלחת ביותר הייתה הנקניקייה היפנית (42 שקלים), בלחמנייה רכה, עם מיונז אסייתי, בצל קריספי, כוסברה וצ'ילי. כל ביס היה חגיגה של טעמים.
בחמישי-שישי הקרובים (5-6 בדצמבר) יארח ניר כרמלי השף של "אוריינטל אקספרס" את מאסטר הראמן תום שמיר ("תום תום ראמן") בפופ-אפ חורפי שיציע לצד התפריט האסייתי את מרקי הראמן המפורסמים שלו.
מתחם הפוד טראקס בגליל ים מצליח להציע משהו קצת אחר – בעיקר מבחינת האווירה. זה מקום שמזמין אותך לקחת הפסקה מהשגרה, לשבת באוויר הפתוח, לטעום מנות מגוונות, וליהנות מתחושה של קיבוץ באמצע השרון. בין אם אתם משפחה עם ילדים, קבוצה של חברים או זוג שמחפש חוויה קולינרית שונה – יש כאן משהו בשבילכם.
מתחם הפוד טראקס פתוח כל יום (שבת עד ראשון) מ-10:00 עד 22:00, ובימי שישי עד 16:00. בסופי השבוע מתווספות אליו משאיות נוספות, כך שתוכלו להנות מבשרים מעושנים, חומוסיה מפנקת, מאפייה שמתמחה בקינוחים על בסיס פיסטוק ואוכל דרוזי אותנטי, לצד פופ אפים מיוחדים מעת לעת.
בכניסה לקיבוץ גליל ים