ברומטר לדייט: הרוגלידה של ביסקוטי
תלולית של גלידה אמריקנית בטעם וניל מחוזקת בתוספות שיושבת לאחר כבוד על קצה רוגלה שוקולד שיצא זה עתה מהתנור. זה הרעיון שעומד מאחורי הרוגלידה של רשת ביסקוטי – לא הפיתוח הכי מקורי או מסעיר בעולם, אבל לגמרי עושה את העבודה ביום לוהט ומהביל, ואפילו מצטלם לא רע. השילוב בין הקינוח הקפוא למאפה החמים מספק ביס ראוי למדי, והטופינגז, לפחות ברוב המקרים, מוסיפים עניין וקראנצ'יות. יהיה בנאלי לתהות "איך לא חשבו על זה קודם?", אז דמיינו שלא תהינו.
המנה מגיעה בשלוש גרסאות: רוגלידה אוריאו ("קונוס" של רוגלה קטום-קצה בגודל בינוני, גלידת וניל, גנאש שוקולד חלב, קראמבל אוריאו ועוגיית אוריאו שלמה שנעוצה בגלידה; רוגלידה פיסטוק (אותו בסיס רק עם קרמבל פיסטוק, גנאש פיסטוק וטוויל שוקולד); ורוגלידה מקופלת (פירורי חטיף מקופלת, גנאש שוקולד וטוויל שוקולד). כולן מוצעות ב-28 שקלים.
המנות אומנם לא ענקיות, אם כי שני סועדים בעלי רמת אינטימיות בינונית ומעלה בהחלט יכולים לחלוק ביניהם רוגלידה יחידה. רק קחו בחשבון שתחלקו כאן גלידה שהולכת ונמסה מתוך כוס אחת ותיקחו לסירוגין ביסים מתוך מאפה יחיד שלא כל כך פרקטי לחתוך אותו בסכין. סוג של ברומטר לדייט, אם תרצו. צלחתם את אתגר חלוקת הרוגלידה? ברכות, יש לכם עתיד.
גרסת האוריאו היתה לטעמנו הטובה ביותר, אם כי המונח "קונוס", שמופיע בתיאור הרשמי של המנה, קצת מטעה שכן הרוגלך אינם חלולים וממולאים בגלידה, אלא פשוט חתכו את הקצוות שלהם והזליפו עליהם גלידה מהמכונה. לא שאנחנו מתלוננים, שכן הרוגלה היה טעים, טרי ושוקולדי, ופירורי האוריאו הפריכים הורגשו מאוד בגלידה. העוגייה עצמה היתה בונוס.
רוגלידת הפיסטוק הגיעה אצלנו למקום השני וככל הנראה שגם אצלכם – בתנאי שאתם זורמים עם טעמו של האגוז הירוק הטרנדי. הגנאש אכן היה פיסטוקי וטוויל השוקולד אומנם היה קראנצ'י, אך התגלה כחסר טעם.
גרסת המקופלת הסתפקה במקום השלישי, גם בגלל הטוויל חסר הממשות וגם בשל ויתור על הדבר הכי מתבקש: נעיצת מקופלת אמיתית בתוך הגלידה, כמו שעשו עם האוריאו. עיטור של כמה פירורי שוקולד מגולפים זה נחמד אבל לא מספיק, ולכן אין סיבה לבחור את רוגלידת המקופלת במקום גרסת האוריאו. הנה, פתרנו לכם את הדילמה.
להשיג בסניפי ביסקוטי. כשר
איפה הקראנץ'? Kit Kat Rolls של פאפא ג'ונס
בלי להתרברב, אנחנו מחשיבים את עצמנו כמומחי קיט קט עולמיים, שעושים את מיטב יכולתנו להתנסות בכל טעם חדש או וריאציה מעודכנת של חטיף השוקולד המפורסם שיוצא ברחבי הגלובוס. אמיתי לגמרי: כל מכר שלנו שיוצא מגבולות ישראל יודע שלא חוזרים לארץ בלי קיט קט בטעם מקומי שממוען אלינו. ואם מדובר ביפן אז בכלל. לכן, כשרשת פאפא ג'ונס חברה לקיט קט לטובת קינוח שאחרי הפיצה, הבהרנו שאנחנו המועמדים המתאימים והבלעדיים לנסות אותו.
החדשות הטובות: הדבר הזה טעים ברמות. שמונה נגיסי בצק טריים מפוצצים מבפנים ומבחוץ בקרם שוקולדי איכותי (37 שקלים לקינוח, 92 שקלים לקינוח ופיצה משפחתית). ממכר בטירוף, מה גם שהמנה מתנקזת לקיבת הקינוחים שלכם, שמופרדת כידוע מהקיבה הרגילה, אז גם אפשר לטחון פיצה ללא רגשות אשם.
החדשות המאכזבות: כמומחי קיט קט מטעם עצמנו, אנחנו יכולים לקבוע חד משמעית שלפחות המנה שהגיעה אלינו במשלוח, לא עמדה בהתחייבות שלה ולא תאמה את התיאור על הנייר: לא מצאנו בה טופינגס עם שברי וופל קיט קאט קראנצ'יים (או שום קראנץ' אחר לצורך העניין, התפוגג? נשכח?), וגם מילוי גבינת המסקרפונה לא בא לידי ביטוי. טעמנו בעיקר שוקולד, שוקולד ועוד שוקולד – שאלמלא מה שהיה כתוב על אריזת המוצר, יכל להיות כל שוקולד חלב ולא בהכרח שוקולד קיט קאט.
גם לא היה אלמנט קראנצ'י כלשהו בקערית קרם / דיפ השוקולד שהגיעה עם המנה. שוב, היה טעים (ושוקולדי) מאוד, אבל בלתי קיט-קאטי בעליל.
להשיג בסניפי פאפא ג'ונס
בננות ופיסטוקים: קולקציית הקיץ של מקס ברנר
מקס ברנר השיקה גם השנה, בנוהל הקבוע, תפריט קינוחי קיץ מגה-מושחת, שלפחות לדעתנו מנסה לשבור את השגרה ולא למחזר טעמי עבר. התפריט החדש כולל חמש מנות, כששתיים ממילות המפתח שלהן "דובאי" ו"גלידה". מילת בונוס: "פרילי" (!). שלפנו מהמזגן זוג חברים נרגן ויצאנו לטעום אותן. בדיעבד, היינו צריכים לשלוף את כל המשרד. קחו אוויר, זה הולך להיות אינטנסיבי.
פאדג' קוקי אמסטרדם (69 שקלים): עוגיית שוקולד מסיבית וחמה במילוי שוקולד לבן נמס, שמוגשת (על הנייר) עם גלידת קרמל מלוח, שוקולד חם וקצפת, ושוחה בתור מרק של רוטב שוקולד. מנה פסיכית לגמרי, שוקולדית לגמרי, מלכלכת לגמרי, ולגמרי מתאימה לשלושה סועדים. מה שכן, היא הוגשה לנו דווקא עם גלידת וניל ולא עם גלידת קרמל מלוח, אבל אין תלונות. מומלץ לברר קודם, אבל היה מוצלח.
סאנדיי בננות וקרמל מלוח (62 שקלים): המנה הכי טובה בתפריט החדש, בלי למצמץ. היא כוללת בננות מקורמלות, רוטב טופי, קרמבל, קוביות וופל בלגי, גלידת קרמל מלוח (הפעם באמת קיבלנו את הטעם הזה), קצפת ושברי שוקולד חלב. כחובבי בננות מושבעים שהצטיידו מראש בצלחות חלוקה, אנחנו יכולים להישבע שנהנינו מכל כפית, וריבוי האלמנטים רק מוסיף לעניין. לא לפספס.
סמוזי אננס (36 שקלים): שילוב של אננס, יוגורט ודבש בכוס גבוהה אחת. התוצאה המרעננת, תתפלאו, הרגישה לנו כמו פרשנות משודרגת וקרמית במיוחד של פרילי אננס של פעם. ואנחנו אומרים את זה בקטע טוב, כי אין על פרילי אננס של פעם. עם זאת, המנה קטנה יחסית ולכן לא כל כך מתאימה לחלוקה.
מילשייק שוקולד דובאי (39 שקלים): גנאש שוקולד קר, קרם פיסטוק, קדאיף, שברי פיסטוק מלוח וגלידת וניל. טרנד שוקולד הדובאי עדיין איתנו, ואם אתם עדיין איתו – לכו על זה. הפיסטוק והקדאיף מורגשים מאוד והיה טעים. מתאים לחלוקה לשני אנשים גג.
לא טעמנו כי יש גבול: סאנדי שוקולד דובאי (66 שקלים), שמכיל קרם פיסטוק, קדאיף, פאדג' שוקולד, שברי פיסטוק, גלידת שוקולד חלב וקצפת.
תפריט הקיץ החדש מוגש בסניפי המסעדות של רשת 'מקס ברנר' ברחבי הארץ: שרונה מרקט - מתחם שרונה, ת"א; פתח תקווה – השחם 30, פתח תקווה-כשר; ראשון לציון - סחרוב 24, ראשל"צ; נתניה - גיבורי ישראל 17, אזור התעשייה פולג, נתניה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו