Not Your Nonna’s, פופ אפ פיצות חדש בת"א
שוק הכרמל מתחדש בפופ אפ פיצתי, חדש ויצירתי – Not Your Nonna’s (לא של סבתא שלך, בתרגום חופשי) – מבית היוצר של רשת פיצה איקס האהובה. בתפריט: קולקציית פיצות נפוליטניות שנאפות בטאבון, שלגמרי אי אפשר לתאר אותן כשגרתיות. במילים אחרות, לא פיצות שהסבתא האיטלקיה שלכם, אם היתה לכם כזו, היתה מכינה בבית. מבחר דוגמאות: פיצת הפרי האסור (מוצרלה, פרי מקורמל, גבינת בושה, טימין ודבש – 58 שקלים); פיצת המלך העירום (רוטב עגבניות סן מרזנו DOP, שום, בזיליקום, שמן זית, פרמג'אנו רג'יאנו מיושנת 12 חודשים – 38 שקלים); ופיצת הנסיכה בצהוב (עגבניות שרי צהובות, מוצרלה, בזיליקום, גרעיני חמנייה קלויים, פרמג'אנו רג'יאנו מיושנת – 46 שקלים). המקום יהיה פעיל עד סוף אוגוסט, בימים ראשון עד שישי בין 10:00 ל-17:00.
Not Your Nonna’s, שפר 2, שוק הכרמל, תל אביב
פסטיבל "אוטו-אוכל", ירושלים
פסטיבל "אוטו-אוכל" חוזר לטיילת ארמון הנציב, בין ה-1 ל-24 ביולי, בימים שני עד חמישי, בין השעות 18:00–23:00, עם השפים: ישראל אהרוני, חיים כהן, רחל בן אוליאל, קבוצת מחניודה לצד הופעות חיות של מיטב האמנים וביניהם נטע ברזילי, שי צברי, איפה הילד וג'ימבו ג'יי.
הפסטיבל שמחבר בין קולינריה, תרבות ונוף ירושלמי, מציע לצד הופעות חיות ומופע לייזר בשמי ירושלים, מנות מיוחדות מלמעלה מ-30 מסעדות ושפים מובילים מכל רחבי הארץ.
בסבב הראשון שנמשך עד ה-10 ביולי יתארחו ישראל אהרוני, שף חיים כהן,שפית רחל בן אלול, ברלין, ג'קו סטריט, גולדן בורגר, פיש אנד צ'יפס, פיצה פלורה, קוקי קרים, קאבום, גולדה, אבטיח, שמאלץ, קרייב.
בסבב שני בין התאריכים 14-24 ביולי יתארחו קבוצת מחניודה, שף אבי לוי, ג'וי, אנג'ליקה, סופר המזרח, פיטמאסטר, שגב, נונה, מפגש השייח, אהרלה, צ'ורוס, אותלו, עראיס מחנה יהודה.
טיילת ארמון הנציב, ירושלים, הכניסה חופשית. מידע נוסף באתר תיירות ירושלים
אהרוני מתארח ב-ZO, ת"א
ב-14 ביולי, החל מ-19:00, תארח מסעדת ZO האסייתית שבתל אביב את השף ישראל אהרוני לא, לא במטבח, אלא דווקא בעמדת הדי.ג'יי. אבל אל חשש, המסעדה גם תגיש מנות קלאסיות מבית יין יאנג – המסעדה הסינית הראשונה שפתח אהרוני אי שם בשנות ה-80. על התפריט המיוחד יופקד השף של ZO, דון טרן, שהיה שותפו של אהרוני במשך שלושה עשורים. בהיצע: אגרול סינטה, בקר ופרגית ברוטב שזיפים (85 שקלים); דג עטוף בטמפורה חמוץ מתוק ואננס (95 שקלים) ומנות קלאסיות נוספות עם טוויסט עכשווי.
ZO, רוטשילד 11, תל אביב
סיורי "עיר עולם ותיירות", ת"א-יפו
עיריית תל אביב תקיים החודש כמה סיורים קולינריים במסגרת מיזם "עיר עולם ותיירות", סיורים שחושפים את הסיפורים, הטעמים והדמויות שמרכיבים את העיר הלבנה. שריינו ביומנים:
- יום חמישי, 10 ביולי, 19:30: סיור אומנות רחוב וקולינריה בפארק המסילה, שבו תקבלו הזדמנות לטעום כריך יפני, מופלטה מלוחה עם טוויסט ובראוניז בטעמים שונים. 125 שקלים.
- יום שישי, 11 ביולי, 10:00: סיור טעימות בשוק הנמל וביריד המזרח, שם תלמדו כיצד הוקמה הכלכלה השיתופית הראשונה בתל אביב ואיך הפך החזון לרעיון עסקי. גם לא תצאו רעבים, באחריות. 125 שקלים.
- יום שישי, 18 ביולי, 10:30: סיור קולינרי בשרונה מרקט, השוק המקורה הגדול בישראל, ומייד לאחר מכן כניסה להצגה "נעמי ונורמה" בתיאטרון הקאמרי. קצת תרבות לא תזיק אחרי האוכל. 190 שקלים.
פסטיבל עמים וטעמים, אשדוד
ב-21 ו-22 ביולי תקיים אשדוד את פסטיבל עמים וטעמים, במהלכו יציעו כ-50 מסעדות ובתי אוכל מקומיים מנות מגוונות מ-99 מטבחים אתניים. החל מסושי, דרך שניצל, פלאפל ומעורב ירושלמי ועד לריזוטו וארנצ'יני – יש פה הכל מהכל, ועוד במחיר אחיד של 20 שקלים למנה בלבד.
בין המסעדות המשתתפות: טורו סושי, חומוס בראשית, גט שניצל, הולנד צ'יפס, ז'קוב דגים, בית החצ'פורי, נמסטה ואחרות, כאשר בכל דוכן יוצג שלט שמציין אם הוא בעל כשרות ואת סוגה.
הפסטיבל ייערך במדשאת גן אלישבע באשדוד, בין 18:30 ל-23:00.
תפריט קיץ ושעות שמחות בפופ אנד פופ, ת"א
מסעדת פופ אנד פופ מציגה תפריט קיצי, מרענן וקליל, שכולל מנות כמו פרוסות דג דוראד (אבוקדו, אגוזי לוז וסרירצ'ה סינגפורי – 85 שקלים); אנטריקוט טורקי (סלט פלפלים, קראנץ' שום אדום, טחינה, קוקוס ובוטנים – 131 שקלים); דים סאם (אסאדו מעושן, טריאקי ובצל ירוק – 75 שקלים); ודניס קוקוס כרובית (אספרגוס, מיסו, שום ירוק, אפונה וכמהין – 146 שקלים). בנוסף מציע המקום שעות שמחות בימים שני עד חמישי, עם 1+1 על כל הקוקטיילים וכוסות היין בין 18:00 ל-20:00.
פופ אנד פופ, הארבעה 28, תל אביב
ויצינו , הבייקרי החדש של ברק כהן, נתניה
ויצינו (Vicino) הוא בייקרי-פטיסרי נתנייתי חדש, שמאחוריו עומד השף-קונדיטור ברק כהן (לשעבר מגזינו). תמצאו אותו בחלל החיצוני של מסעדת פראטלי, אבל חשוב מאוד שתגיעו מוקדם, לקפה ומאפה של בוקר, פינוק מתוק או בראנץ' קליל למשל, שכן המקום סוגר את שעריו ב-15:00 (ובשבת כבר ב-12:00).
בין המתוקים: קראק פאי, פאי לימון ומרנג, עוגות גבינה בעבודת יד ותופינים עונתיים. בין המלוחים והאוכל ה"אמיתי": טראטין מחמצת עם מקושקשת רכה; שקשוקה עשירה בשום ובפלפלים קלויים; ובורקס בעבודת יד במילוי תרד, גבינת גורגונזולה וביצה רכה. אל חשש, יש גם סלטים. מומלץ לצוות לקוקטייל של בוקר כמו אפרול שפריץ, קיר רויאל או אוזו עם לימון ונענע.
ויצינו, גיבורי ישראל 17, נתניה
גוז' ודניאל חוגגת 15, בני ציון
מסעדת גוז' ודניאל חוגגת 15 שנות פעילות, ומציגה תפריט קיץ חדש שמבוסס על חומרי גלם ותוצרת חקלאית עונתית. מה אוכלים? ספגטי זעפרן (פירה בצלים מתוקים, פיסטוק, צ'ימיצ'ורי ובצל ירוק פיקנטי – 68 שקלים); "דלעת השטן" (פסטת חונקי כמרים, פלפל הבנרו, קרם פרש ופירורי לחם – 92 שקלים, רק אל תמכרו לה את הנשמה שלכם); פילה לברק (ניוקי, עלי גפן ורוטב יוגורט חם – 148 שקלים); ומלאי כופתא (לביבות תפוח אדמה, קשיו וקארי הודי פיקטני – 88 שקלים).
גוז' ודניאל, רחוב אנשי בראשית (צמוד למגדל המים), בני ציון
חידושים קולינרים בעין זיוון
קיבוץ עין זיוון שברמת הגולן, שעם השנים הפך למוקד משיכה לפודיז, מזמין אתכם להתרענן בשני בתי משקאות חדשים ושונים זה מזה. גן בירה מציע מגוון בירות בזלת מקומיות ממבשלת הגולן, לצד נשנושים ומיצים טבעיים, אפשר ליהנות מהכל בפינות ישיבה כפריות ונדנדות תחת חורשות עצים. רק שתהיה בריזה נעימה ואתם מסודרים. שעות הפעילות: ימים רביעי וחמישי 14:00 – 22:00, שישי 11:00 – 17:00.
שייק פוינט, לעומת זאת, הוא דוכן שייקים, מיצים ואסאי עם תפריט יצירתי שכולל, תחזיקו חזק, שייק עוגת גבינה וחות'ים (גבינת שמנת, תותים, שברי עוגיות ופטל); שייק דובאי (נוטלה, פיסטוקים ושערות קדאיף); ושייק באמבל בי (חמאת בוטנים, בננות, וניל ואבקת חלבון). עוד בהיצע: ריבות תוצרת בית ומשקאות נוספים.
תפריט קיץ בפאסטל, תל אביב
מסעדת פאסטל בניצוחו של השף זוכה המישלן גל בן משה מתחדשת עם תפריט קיץ, בין המנות: מלון (מלפפון פריך, קרם אחו-בלאנקו, קריספי קייל, טרגון, גבינת פטה כבשים ושקדים – 82 שקלים); פנצנלה (בוראטה רכה, עגבניות ערבה, בצל סגול, צ'ילי, צ'ימיצ'ורי, זיתי קלמטה וקרעי לחם – 94 שקלים); נקניקייה תאילנדית (אטריות שעועית, נענע, כוסברה, בזיליקום, רוטב נאם ג'ים וסלט אייסברג – 158 שקלים); ודג ים תיכון (פילה דג צלוי, קרם כרובית, תבשיל מנגולד, שעועית ירוקה וחמאת ליים – 178 שקלים); וקינוח לימון (פרלין לימון, מוס גבינה, קרם צנובר ושוקלד לבן, סבלה שקדים, מי לימון ושומר – 66 שקלים).
פאסטל, שאול המלך 27, תל אביב
פותחים את העונה בקונטנטו, ת"א
בר הקיץ קונטנטו הממוקם במלון קרלטון בתל אביב, ממש על החוף, פותח את העונה החמה עם תפריט חדש שבו מחכות לכם מנות קלילות דוגמת סלט חסות ופירות (63 שקלים); טרטר טונה (72 שקלים); פיש אנד צ'יפס (63 שקלים); ועוגת גבינה ניו יורקית לקינוח (48 שקלים). גם תפריט הקוקטיילים עודכן בהתאם, ובימים ראשון עד חמישי בין 18:00 ל-19:00 תוכלו להתפנק על 1+1 על כל תפריט האלכוהול.
קונטנטו, מלון קרלטון, אליעזר פרי 10 תל אביב. כשר
תפריט קיץ בדה פקטו, ת"א
מסעדת דה פקטו, אותה תמצאו בקומת הקרקע של מלון פולי אורבן, מציגה את תפריט קיץ 2025 שלה, שמתבסס על חומרי גלם מקומיים ועונתיים ומקבל השראה מהמטבח הערבי והיום תיכוני. אתם, לעומת זאת, מוזמנים לקבל השראה מסלט שער שכם (מיקס עשבים, שקד ירוק מותסס, ענבים, ג'עלה, יוגורט וצימוק אוזבקי – 58 שקלים); דורוז (טורטליני במילוי לאבנה, פונדו לאבנה, שמן זית, זעתר וצימוקי עגבנייה – 79 שקלים); עסידה (כופתאות סולת מבצק רבוך, חמאת עגבניות מעושנות, פלפל חריף ובזיליקום – 86 שקלים); ופיצ'י ים (פילה דג ים בקראסט לחם, ברוטב בויאבז ים תיכוני – 98 שקלים).
דה פקטו, נס ציונה 7, תל אביב
