מקומות חדשים:
vida - מסעדת ביסטרו כשרה חדשה בטבריה
מסעדת vida - ביסטרו כשר חדש הממוקם בקניון דנילוף בעיר טבריה, המציע חוויה קולינרית ייחודית עם דגש על חומרי גלם איכותיים וטכניקות בישול מודרניות. מאחורי המיזם עומד צוות מנוסה, ואת המסעדה מוביל השף משה בדישי, המוכר לקהל הישראלי מרשת מינה טומיי. בדישי יצר תפריט ביסטרו עשיר ומגוון המשלב השפעות מהמטבח היווני, המרוקאי, האיטלקי והמזרח הרחוק. בין המנות הבולטות: כרובית בג'וספר (52 שקלים), טונה טאטאקי (64 שקלים), אסאדו קובנה בבישול 36 שעות (74 שקלים), ואנטריקוט מהגולן (169 שקלים). המסעדה מציעה תפריט עסקיות החל מ-79 שקלים ותפריט ילדים ב-49 שקלים.
vida, א'-ה' 12:00-23:00, במוצאי שבת מצאת השבת עד 23:30., 077-8802520. כשר
BOB - בר יין חדש מבית בר 51, תל אביב
בפינת בן יהודה וטרומפלדור נפתח בר יין אינטימי של שף מושיקו גמליאלי. המקום מציע כ-80 תוויות יין עד 170 שקלים ותפריט קומפקטי הכולל פוקאצ'ה מורטדלה, צלחת גבינות, ברוקומיני ורומסקו. עד סוף יוני - 30% הנחה על הכל.
BOB, בן יהודה/טרומפלדור, שבת - ראשון (שישי סגור) 17:00-23:00
JEWEL BAR - בר קוקטיילים חדש בתל אביב
בר קוקטיילים חדש במלון ג'ול ברחוב הירקון 84 מול חוף בוגרשוב. המיקסולוג וובה שולמן יצר תפריט ייחודי עם קוקטיילים כמו smith the bellhop (58 שקלים), lobby whisper (57 שקלים) ו-golden key (54 שקלים). התפריט כולל גם מנות ביס של שף אבי טנג'י.
JEWEL BAR, הירקון 84 תל אביב, כשר
תפריטים מיוחדים ומנות חדשות:
לקסוס והשף יובל בן נריה מכריזים על שיתוף פעולה ייחודי
לקסוס, מותג הרכב היוקרתי היפני, והשף המוערך יובל בן נריה הכריזו על שיתוף פעולה אסטרטגי ארוך טווח המבוסס על הפילוסופיה המשותפת "ביוקרה אמיתית אין קיצורי דרך". השיתוף מבטא מחויבות משותפת לדיוק, חדשנות, איכות ומצוינות בלתי מתפשרת.
כביטוי ראשון לשיתוף, השיקו מנת "גיו דון מפורק" מיוחדת במסעדת a - אינטרפרטציה מחודשת למנה היפנית המסורתית. המנה כוללת תבשיל קארי יפני עשיר, תוצר של 12 שעות בישול מדויק, ומוגשת בשתי קעריות נפרדות המאפשרות שליטה מקסימלית על חווית הטעמים.
החיבור בין לקסוס לבן נריה מבוסס על ערכי ליבה זהים של התרבות היפנית - אומנות מלאכה מדויקת, חדשנות מחושבת ומסירות למצוינות, כאשר שניהם מחויבים לעקרון ה"אומוטנאשי" היפני של אירוח יוצא דופן. המנה החדשה זמינה במסעדת a.
מסעדת a, אריה לובה 8, תל אביב
חגיגת משמשים בעמק בראסרי, משמר השרון
שף עידו פיינר מציג ספיישל משמשים עם זנים מיוחדים ממכון וולקני. המנות כוללות ברבוניות עם איולי משמשים, דג נא עם משמשים כבושים, בייבי בק ריבס בווינגרט חרדל ומשמשים. במקביל יושק תפריט קיץ עם מנות עונתיות.
עמק בראסרי, מתחם דור אלון, משמר השרון
תפריט קיץ ב-George & John
השפים אלעד דגן וטל סוחמי משיקים תפריט קיץ במסעדת גורג' וג'ון שבמלון The Drisco עם מנות כמו טורו טונה פאקוס עם סויה קוג'י, סשימי טונה בלו פין עם יוגורט כבשים, טרטר דג ים במי עגבניות ופילה לוקוס עם ניוקי רומאי.
ג'ורג' וג'ון, אוארבך 7 תל אביב-יפו
תפריט יווני במרלן גבעתיים
ב-9-10 ביוני מרלן בר בורגר מציע תפריט ים-תיכוני מיוחד עם מנות כמו שולחן יווני פיתות (63 שקלים), עלי גפן ממולאים (48 שקלים), קרפצ'יו אבטיח עם פטה (45 שקלים), המבורגר יווני (79 שקלים) ושיפודי פרגית (88 שקלים).
מרלן, רמב"ם 30, גבעתיים, א'-ה' 17:00-00:00
דילים משתלמים:
תפריט צהריים חדש בקאב קם, תל אביב
מסעדת קאב קם משיקה תפריט צהריים חדש עם מנות על בסיס אטריות ואורז יסמין כמו פאד סיאייו גאי, קוטיאו נאה טון הנג ונאה טון פאד פריק תאי דם. המסעדה מציעה שתי ארוחות זוגיות איסאן תאי לאנץ' במחירים 288-308 שקלים, הכוללות בירה או סאקה, סטיקי רייס וגלידה. תפריט הדרינקים כולל טוניק סודה של נעמה ושפריץ בצבעים.
קאב קם לינקולן 11 תל אביב, א'-ה' 12:00-15:00
Happy Hour במונא, ירושלים
המסעדה הירושלמית מבית בר 51 מציעה האפי האור עם 50% הנחה על כל האלכוהול (עד 500 שקלים) בבר בלבד.
מונא, שמואל הנגיד 12 ירושלים, א'-ד' 18:30-19:30
Shokuzen באוקינאווה סושי, תל אביב
לכבוד 18 שנה לסניף נווה צדק ו-8 שנים לסניף לבונטין, מסעדות אוקינאווה משיקות אפריטיבו יפני. במחיר כוס יין (46-56 שקלים) מקבלים צלוחית מנות ביס מפתיעות ו-20% הנחה על כל התפריט.
אוקינאווה, שבזי 46/לבונטין 11 תל אביב, ראשון - חמשי: 17:00-19:00
פסטיבלי יין:
פסטיבל היין הגלילי ה-12, ראש פינה
אחרי שנה של הפסקה, הפסטיבל חוזר לראש פינה ב-12 ביוני עם למעלה מ-30 יקבי בוטיק מהגליל והגולן. האירוע כולל טעימות חופשיות, דוכני אוכל גליליים, מופע "משבלול עד לול" בהובלת דורי בן זאב ומיקי גבריאלוב, ומסיבת DJ עד הלילה.
יום ה' 12 ביוני, 18:00-00:00, מגרש הכדורגל ראש פינה, גיל 18+
"יינות מהעתיד" ביקב רקנאטי, פארק תעשיות רמת דלתון
יקב רקנאטי חוגג פתיחת מרכז המבקרים החדש עם אירוע טעימה מיוחד. שלוש עמדות טעימה של יינות עתידיים בהנחה של 30%, דוכני פוד טראק עם דים סאם ובשרים מעושנים, ומוזיקה חיה.
יום ו', 13 ביוני, 10:00-15:00, פארק דלתון מרום הגליל, כרטיסים 95 שקלים