מה עושים בחג הגבינות? 3 המלצות על מחלבות קסומות

מיזם אוצרות הגליל עם שלוש המלצות על מחלבות מקומיות ומשגעות • ומה כל אחת מהן מציעה לכבוד חג השבועות?

חוות הנוקד בגילון. צילום: אינסטגרם המקום

שבועות 2025 כבר מעבר לפינה, וזה הזמן להניח בצד את הגבינות התעשייתיות ולפנות מקום על שולחן החג לתוצרת המקומית והאמיתית של הגליל המערבי. בין הכרמים, הבוסתנים והנופים הירוקים, פועלות שלוש מחלבות בוטיק שמביאות את הסיפור הישראלי דרך כל ביס.

הנה לכם הזדמנות, להכיר קצת יותר מקרוב את שלוש המחלבות הייחודיות הללו, לצלול אל מאחורי הקלעים של הייצור, לטעום מהטעמים הייחודיים ולגלות כיצד כל אחת מהן מביאה את הסיפור שלה לשולחן החג.

גבינת הנוקד עלי דפנה,

חוות הנוקד, גילון: כשהגבינות מהגליל כובשות את העולם גם תחת אש

בין ההרים הירוקים של הגליל, בישוב גילון המשקיף על עמק זבולון ומפרץ חיפה, מסתתרת חוות בוטיק שכבשה את עולם הגבינות – חוות הנוקד. מדובר לא רק על גבינות, אלא על סיפור אהבה אמיתי בין אדמה, מסורת וחלום שהפך למציאות.

מי שעומד מאחורי החלום הזה הוא דני ברזילי, שעד תחילת שנות השמונים עוד התרוצץ במסדרונות הבורסה לניירות ערך בתל אביב. יום אחד החליט להניח את העניבה בצד, לעזוב את שוק ההון, וללכת בעקבות הלב והגבינות. את רזי המקצוע למד בצרפת ובאיטליה, אך את הנשמה הוא שפך כאן, בארץ, אל תוך גבינות הבוטיק שלו.

חוות הנוקד מתמחה בגבינות קשות, שטופות ובשלות – כולן כשרות וללא חומרים משמרים, ובכולן תמצאו את השילוב המושלם שבין מסורת אירופאית לנשמה גלילית.

גבינות זוכות פרסים, צילום: אינסטגרם המקום

במרכז הבמה ניצבות גבינות עטורות מדליות, כאלה שמרגשות לא רק את החיך אלא גם את השופטים בתחרויות הנחשבות בעולם: גבינת לשם - גבינת הדגל של החווה. קשה, עשירה, מתקתקה – בדיוק כמו שהחג אוהב. זכתה בלא פחות מחמש מדליות, מתוכן שלוש זהב; גבינת גילון  – עטופה בעובש לבן ואפר ערמונים, ומסתירה בפנים עולם של טעמים' גרפה מדליית סופר גולד בתחרות העולמית בנובמבר 2024; גבינת בזלת מרווה/פלפל 4 העונות – עמוקה, ישראלית עד העצם. גם היא זכתה במדליית סופר גולד עולמית.

מה שהתחיל כחזון של איש אחד, הפך ליצואן של טעמים עם 18 מדליות יוקרתיות בתחרויות עולמיות כמו Mondial de Fromage בצרפת ו-World Cheese Awards. 

     

View this post on Instagram

           

A post shared by הנוקד גבינות בוטיק 🧀 (@hanoked_cheese)

לקראת שבועות, החווה מציעה מארזים מפנקים לחג – מבחר גבינות עטורות פרסים, לצד יינות גליליים וסלסילות פיקניק מעוצבות. מתחילת המלחמה צוות הנוקד דואג לתמיכה בלוחמים, וחלק מהרווחים נתרמים למען פעילויות למען הקהילה.

בחווה ניתן יהיה לבקר רק בעוד חודשיים, בשל שיפוצים, אבל אפשר להזמין ולאסוף מכאן מארזים.

חוות הנוקד
גילון, גליל מערבי
להזמנות: 077-9964463

     

View this post on Instagram

           

A post shared by עמותת תיירות "זמן גליל מערבי" - Western Galilee Now (@westerngalileenow)

מחלבת דוגמא מושב עמקא: משק של חלב, דבש וחיוכים

בין גבעות ירוקות, שדות מוריקים וריח פריחות משכר, שוכנת לה מחלבת דוגמא שבמושב עמקה. מחלבה משפחתית-כפרית, שמצליחה כבר שנים לטפח לא רק גבינות משובחות מחלב טבעי ואיכותי, אלא גם חוויות בלתי נשכחות שמחברות את הילדים וההורים לאדמה, לטבע – ולעולם שכולו טוב.
 
כאן לא רק מדברים על חלב. כאן לומדים, נוגעים, טועמים – ובעיקר מרגישים איך החיים הפשוטים הם גם הכי מתוקים. בכל ימות השנה מציע המשק סיורים מודרכים ברפת, סדנאות יצירה להכנת גבינות בעבודת יד, טעימות של מוצרי החלב הטריים וכמובן – פיקניקים משפחתיים סביב שולחן משותף עטוף בנופים ירוקים.
הביקור מתחיל ברפת עם הדרכה מקצועית שכוללת הסברים על גידול הפרות, חליבה, ותהליך ייצור החלב. משם ממשיכים לסדנאות מהנות – מתנסים בגיבון, לשים, מתבלים, וטועמים גבינות טריות שזה הרגע יצרתם בעצמכם.
 


מחלבת דוגמא מושב עמקה, רחוב 57לפרטים והרשמה יעל דוגמא – 050-3270049הפעילות כשרה בהשגחת רבנות מטה אשר - מותאם למשפחות, גנים, בתי ספר וקבוצות.
     

View this post on Instagram

           

A post shared by עמותת תיירות "זמן גליל מערבי" - Western Galilee Now (@westerngalileenow)

מחלבת אלטו בקיבוץ שמרת: הרבה יותר ממחלבה

מה שהתחיל כמחלבה משפחתית בקיבוץ שמרת, המייצרת גבינות איכותיות מחלב עיזים בשיטות מסורתיות, הפך למתחם קולינרי שלם הכולל מחלבה, בית קפה, מעדנייה ומאפייה.

המקום נוסד ב-2006 על ידי הזוג אריאל ויונת מיזן, אליהם הצטרפו בהמשך חלק מהילדים. אריאל החל את דרכו כגבן של גבינות מחלב פרות במחלבה הקיבוצית הקטנה בשמרת עד לסגירתה, ובהמשך פתח מחלבה המתמחה בגבינות מחלב עיזים. התשוקה, הידע והטכניקות ניכרות באיכות הגבינות ובמראה שלהן.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by מחלבת אלטו·בית קפה·גבינות עזים (@alto_dairy)

הגבינות "גפן", "שחר", "סמדר", "נורית" ו"ירדן", נעשות בעיקר בסגנון של גבינות צרפתיות כמו תום, מורבייה, בושה וגבינה כחולה. בין עצי הזית של הקיבוץ תמצאו גבינות עיזים עדינות לצד בית קפה ומעדנייה שמזמינה לשבת ולהתענג.

לשבועות מציעה המחלבה שפע גבינות עיזים, לחמי מחמצת, קישים ומאפים מיוחדים, לצד מגשי גבינות בהזמנה מראש.

מחלבת אלטו,
שמרת
לפרטים נוספים 04-9854802

באדיבות מיזם אוצרות הגליל במיסודה של רעיה שטראוס בן דרור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר