ממאפים ועד קוקטיילים: 4 המלצות מפתיעות וטעימות בנס ציונה

בשביל הרבה מאוד אנשים, זה המקום הזה שמחבר בין רחובות לראשון לציון, אבל בנס ציונה מסתתרות כמה פנינים קולינריות שמשלבות בין אוכל מצוין ואווירה נהדרת ובעיקר - מקומות שמתחשק לחזור אליהם שוב ושוב

אותנטיקה טרטוריה. צילום: גיל אבירם

לפעמים כדי להתאהב במקום, לא חייב שהוא יהיה ״כמו שאף פעם לא היה בעבר״, בלוקיישן מפוצץ או עם תפריט מנות ״שאתם חייבים לנסות״, לפעמים מה שימשוך אותנו זה דווקא הסיפור או האנשים שעומדים מאחוריו. בדיוק כפי שקרה לנו עם כל אחד מהמקומות הבאים, שכולם נמצאים בלוקיישן שאולי יפתיע אתכם, כי להרבה מאוד אנשים זה המקום הזה שמחבר בין רחובות לראשון לציון, אבל מסתבר שבנס ציונה, מסתתרות כמה פנינים קולינריות שמשלבות בין אוכל מצוין, שירות ואווירה נהדרים והרבה מאוד רומנטיקה מסעדנית שמצליחה להתרגם מהכוח אל הפועל, ויוצרת מקומות שמתחשק לחזור אליהם.

הקנאלה של איבן, צילום: אינסטגרם המקום

איבן

בין אם אתם אנשים של בוקר או כאלה שחייבים את הפסקת הקפה והמאפה שלהם דווקא בשעות הצהרים המאוחרות, ״איבן״ יתלבש לכם בול בכל מצב. בתוך מרכז מסחרי קטן, בין בתים פרטיים וגני ילדים, באזור של העיר שכנראה לא הייתם מגיעים אליו אלמלא היינו שולחים אתכם לשם במיוחד, מסתתר לו בית מאפה שלא נופל מהמאפיות הטובות בתל אביב.

ב״איבן״ מגישים מבחר מאפים טריים, כריכים, עוגות, עוגיות ושאר מעדנים, שנאפים ומורכבים טריים במקום בכל שלב של היום. המבחר היצירתי והמגוון במקום משלב בולונז׳רי ברמה גבוהה מאוד, פטיסרי מהודק, לצד תפריט משקאות מגוון ומוצלח וגלידות משובחות בעבודת יד.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎איבן - בית מאפה‎‏ (@‏‎iben_pastry_house‎‏)‎‏

יש כאן גם מעדניה שניתן לרכוש בה הביתה או לאכול ממנה במקום של סלטים, מרקים, גבינות, יינות ותזקיקים. כל זאת, בשילוב הלוקיישן החמוד והנחבא, הופכים את איבן לנקודת חמד שממש כיף לחזור אליה.

התפריט משתנה מיום ליום, אבל אם הגעתם והם בנמצא - נמליץ על לחמניית טאנזונג עם סלט ביצים ומאגף המתוקים על קנלה דה בורדו ופאסטל דה נאטה.

איבן
הסנונית 18 נס ציונה
ראשון עד חמישי 8:00-19:00, שישי 8:00-14:00

קפה ציונה, צילום: מאיה דרין

ציונה
גם בציונה, מקום שכבר מזמן הפך מוסד ושם דבר בקרב תושבי המקום והסביבה הקרובה (ותתפלאו, גם הרחוקה) הרומנטיקה פועלת שעות נוספות, ובאה לידי ביטוי בכל אגף: בתפריט, בוייב ובנראות של החצר הפסטורלית והיפה הזאת.

את המקום הקימה ב-2013 נתנאלה פניגר, אשת יין ואוכל שחלמה על מקום בעיר שלה שיציע חווית אירוח ברמה גבוהה ומפנקת מחד, אך יהיה נגיש ומותאם לכל מאידך, וזה בדיוק מה שהיא יצרה כאן.

זה התחיל בקטן, כקפה שמציע ארוחות בוקר וצהריים משובחות, ומאז גדל, התפתח והשתדרג, והיום פועל כבר בשלושה חללים. המסעדה, שלה חלל פנימי וחצר חיצונית מגישה תפריט מגוון, החל מארוחות בוקר קלילות או מושחתות (כל אחד ובחירתו), וכלה בתפריט צהריים וערב רחב של מנות על טהרת הדגים, הגבינות והפסטה, בסגנון ביסטרו.

החצר של קפה ציונה, צילום: גיא חמוי

חלל נוסף, הוא של בר הקוקטיילים ״ציון״, האח הקטן של ציונה שנפתח לפני כשנתיים בטראסה העליונה של החצר ומציע תפריט קוקטיילים מרשים למדי לצד תפריט האוכל של המסעדה, ויש גם את ״הקומה למעלה״ של ציונה שמשמשת כחלל אירועים פרטיים קטן (עד 50 איש).

בימי שישי, מציעים כאן בראנץ׳ עשיר במיוחד שלכל מנה בו שודך שם פואטי ומיוחד כמו למשל ״אומרים ישנה ארץ״ - בייגל ירושלמי, 2 ביצי עין, פסטו, זעתר, טחינה גבינת פטה, תפוחי אדמה מטוגנים, זיתים וסלט ירקות (82 שקלים), או ״שוב את שוהה בפריז וליבי כמו חמאה״ - קרואסון מקושקשת, גבינת קממבר ובצל מקורמל זיתים, סלט ירוק ופיצוחים בוינגרט אגסים (72 שקלים). אמרנו רומנטי? 

ציונה
ויצמן 18 (או סוקולוב 8 למגיעים מהכניסה האחורית) נס ציונה
ראשון עד חמישי 9:00-23:30, שישי 8:00-16:00, שבת 17:00-23:30

אותנטיקה, צילום: גיל אבירם

אותנטיקה טרטוריה

אותנטיקה החלה בכלל כפיצרייה קטנה, בפאתי שכונה מנומנמת לשעבר בעיר ושודרגה מאז לטרטוריה איטלקית קסומה. את המקום פתח ומנהל רועי בכר, שהתחיל את דרכו ברוסטיקו התל אביבית, התגלגל לנס ציונה די בטעות, בעקבות מסע חיפושי לוקיישן, התאהב ואף עבר עם משפחתו לגור בעיר. כיום הם מנהלים יחד את המקום המשפחתי הזה, שכל כולו מהקירות דרך מדף היינות וכלה בתפריט מייצרים אווירה איטלקית משוחררת וכייפית. מקום שלגמרי שווה להגיע אליו בחבורה גדולה של חברים או בני משפחה, להזמין מתפריט הפיצות, הפסטות והראשונות החמודות, לצד יין איטלקי או קוקטיילים לא מתיימרים, ולשבת באווירה מהנה.

פסטות בעבודת יד, צילום: גיל אבירם

בניגוד למה שמצפים בד״כ ממקום שהשירות בו הוא עצמי וההזמנה מתבצעת מהדלפק, האוכל כאן מאוד מושקע - הפסטות נעשות בעבודת יד, והמנות נעשות רק במעמד ההזמנה. מנות כמו נודי ריקוטה (52 שקלים), פפרדלה ספינצ׳י א׳לימונה (74 שקלים) או לינגוויני קאצ׳ו אי פפה (56 שקלים) אמנם אינן אותנטיות למהדרין או נאמנות אחד לאחד למקור, ובכל זאת הן מבוצעות לעילא, טעימות מאוד ומשביעות.

באגף הפיצות תמצאו יופי של ביצועים כמו בטטה סטרקינו (76 שקלים), בוראטה ספינצ׳י (84 שקלים), מלנזאנה 74 שרלים), מרינרה (62 שקלים) ועוד, ובאגף הראשונות לא היינו מוותרים על המקרונצ׳יני (42 ש״ח).

למרות תפריט יינות מקומיים מכובד, נמליץ לכם הפעם ללכת על הפרימיטיבו הנהדר שמוזגים כאן לכוסות. כי יש שילובים קלאסיים שהם פשוט מתבקשים.

אותנטיקה טרטוריה
יקינטון 6 נס ציונה
ראשון עד חמישי 12:00-22:00, שבת החל כשעה לאחר צאת שבת ועד 22:00
כשר

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Harmony (@harmony.cocktail.bar)

הרמוני

בתל אביב, הקונספט של ברי קוקטיילים מושקעים כבר הפך לדבר שבשגרה,  
אבל למצוא מקום כמו הרמוני, בלב נס ציונה, זה כלל לא מובן מאילו. זה אמנם יכול להיות יופי של מקום לדייט רומנטי (בייחוד אם מזמינים את אחד השולחנות הפינתים בקומה העליונה), אבל אם תשאלו אותנו הנוסחה המנצחת כדי לחוות את המקום במלוא תפארתו היא להגיע אליו עם קבוצת חברים ולהזמין כמה שיותר קוקטיילים מהתפריט המסחרר ולפתוח שולחן עם כמה מנות מתפריט האוכל החמוד שמוצע כאן. האוכל בהרמוני משתדך נהדר עם אלכוהול. שמנוני ופחמימתי ברובו, עם תחושה קלה של סליזיות משובחת, שסופג נהדר את כל האלכוהול.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Harmony (@harmony.cocktail.bar)

בימים ראשון-חמישי בין השעות 18:00-20:00 ישנה הנחת האפי אוואר על כל התפריט, 50% הנחה על הקוקטיילים (שמחירם נע בין 57 ל-63 שקלים ללא ההנחה) ו-20% הנחה על האוכל (החל מ-38 שקלים לראשונה ועד 106 שקלים לעיקרית הכי יקרה בתפריט).

הרמוני
רוטשילד 2 נס ציונה
ראשון עד חמישי 18:00-01:00, שישי-שבת 19:00-02:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר