אל תיתנו למילים "משנת 1989" שמתנוססות על חזיתה של BENT, מזללת הקובה החדשה שברמת גן, להטעות אתכם. המסעדה לא קיימת 36 שנים, אחרת לא היינו מתארים אותה כ"חדשה". מצד שני, אולי היא דווקא כן היתה קיימת מאותה שנה, בווריאציה זו או אחרת, בדמיונו של מאור בן טוב בן ה-36, שהגשים חלום ופתח את המקום בהשראת הטעמים שגדל עליהם בבית.
בן טוב מגיע לעבודה בכל יום לפני עלות השחר ומתחיל לטחון, לקצוץ, לערבל, לגלגל, לבשל, לטגן ולקבב, ומציע לעוברים ולשבים ברחוב ביאליק, שלאט אבל בטוח הופך לעורק קולינרי מרכזי בעיר, מרקי קובה מעולים על פתיליה הכי בטעם של פעם – ולא פחות חשוב, גם במחירים של פעם. זה מה שהופך את BENT, שבפעמיים שביקרנו בה היתה מלאה בסועדים, לאחד הדילים המשתלמים בעיר, לפחות לארוחת צהריים.
עסקית מנצחת
שימו לב לזה: תמורת 50 שקלים בלבד תקבלו ארוחה עסקית מ-פ-ו-צ-צ-ת שכוללת מנת מרק קובה בשרית לבחירה נדיבה במיוחד, צלחת אורז לבן, צלוחית חמוצים וסלט ירקות חריף ופחית שתייה (מחיר מרק בלבד - 35 שקלים). לא שמעתם את זה מאיתנו, אבל בקלות אפשר לחלוק ארוחה כזו עם אדם נוסף, ועדיין תצטרכו להזעיק שופל כדי שירים אתכם מהכיסא בגמר הסעודה.
התפריט היומי עשוי להשתנות, ובגיחה הראשונה שלנו ל-BENT הזמנו עסקיות של מרק קובה חמוסטה צהבהב-חמצמץ, ומרק קובה סלק אדמדם – שנמזגו והוגשו לנו בקערות ובצלחות פלסטיק ישר מהסירים ומול העיניים. המנות אומנם היו פשוטות ונטולות מניירות (לא שצריך יותר במקום כזה), אבל אדירות בגודלן (לא התקמצנו על מספר יחידות הקובה, כמות הבשר בכל קובה ועל הפינוקים שמסביב), מהבילות (סביר להניח שתהיה עם זה בעיה בקיץ, שכן רוב מקומות הישיבה בחוץ ולמזלנו נפלנו על יום נעים יחסית), מתובלות כמו שצריך והכי חשוב – טעימות ומשביעות. אולי רק האורז היה קצת סתמי בפני עצמו – אבל בקטנה, וגם ככה משלבים אותו עם המרק.
אלטרנטיבה בפיתה
בנוסף למרקים, ב-BENT מספקים מגוון קובות מטוגנות (פטריות / תפוח אדמה ופטריות / תפוח אדמה ובשר – 12 עד 14 שקלים ליחידה, המבחר משתנה), ומנת דגל נוספת: קובה בפיתה (20 שקלים). מכיוון שגם ככה חרגנו מגבולות הקיבולת שלנו, הבטחנו שנשוב לסיבוב נוסף ביום אחר לאחר מנוחה ראויה – וכך היה.
כן, קובה בפיתה. גדולה, חמה ומתפקעת. שוחה בטחינה ובעמבה שנוזלות מהצדדים... לא רק של הפיתה אלא גם של הפה. במחיר שהוא נמוך יותר ממנת פלאפל סטנדרטית. חשבתם שהעסקית משתלמת? הפינוק הפחממתי הזה הוא בכלל שיחוק, אבל אין סיכוי שתשרדו אותו בלי משהו לשתות.
הפתעה נוספת נרשמה גם בגזרת הקובות המטוגנות. עם ההזמנה ("ג'מבו סורית" טובה ופריכה במקרה שלנו, עם פטריות) סברנו שמדובר בלא יותר מנשנוש שיתחבו לנו, כמקובל, לתוך שקית נייר מוכתמת בשמן, אבל איפה: הקובה בוצעה לשתיים, הונחה באלגנטיות על צלחת, נהנתה גם היא מזילוף של טחינה ועמבה וגובתה לאחר כבוד בצלוחיות חמוצים וסלט חריף. 12 שקלים, להזכירכם, והתמונה מדברת בעד עצמה. חתיכת השקעה. תהינו האם זה האופן שבו הקובות המטוגנות מוגשות לכולם, שכן זו עדיין לא מסעדת קובה גורמה, וקיבלנו תשובה חיובית. אולי אפילו קצת נעלבו בגלל הפקפוק.
תעמיסו גם מוסקה
בימים האחרונים התחילו להציע ב-BENT מנות נוספות דוגמת מפרום (כולל גרסה בפיתה), מוסקה וקציצות בקר בלחמנייה, ובימי שישי מרימים שם יריד אוכל אינטימי שאם תגיעו אליו מוקדם מספיק, תוכלו לחזור הביתה מצוידים בחריימה, סלמון, קוסקוס, עלי גפן ומטוגנים למיניהם. את כל אלה טרם יצא לנו לדגום, וכאמור התפריט עשוי להשתנות ללא התראה מוקדמת, אז אל תתפסו אותנו במפרום. הבטחנו שנשוב בהקדם לגיחה שלישית.
עם יד על הבטן התפוחה שלנו, אנחנו מוכרחים להודות ש-BENT לגמרי שווה את הכסף, את הפרגון שלכם, ואת המאמץ להגיע ללב רמת גן בצהרי יום חול, וככל הנראה גם מוקדם בבוקר של יום שישי. הבעיה היחידה שחווינו על בשרנו: לא פעם חלפנו על פני המקום לפני שעת הסגירה הרשמית שלו (18:00) עם דודא לקובה בפיתה, ומצאנו למרבה האכזבה מסעדה סגורה עם שלט שעליו נכתב שהאוכל להיום נגמר, ושבלי נדר נתראה מחר. מתברר שהדודא היא לא רק שלנו.
BENT
ביאליק 18, רמת גן
054-2115988
ראשון - חמישי: 11:00-18:00, שישי: 09:00-14:00
כשר למהדרין
