לא הזמינו אתכם למנגל? המסעדות שחוגגות עצמאות

חגיגות של שיפודים, בראנצ'ים, המבורגרים מיוחדים, תפריטי פיתות ודגים, בלי פומו, יש מספיק לכולם

חגיגה של שיפודים. צילום: Getty Imaged

תפריט שיפודים באוטוטו

אוטוטו האסייתית שברחובות מציעה במשך כל חודש מאי תפריט שיפודים שמשלב טעמים מהמזרח הרחוק עם נגיעות ישראליות. ישר מהסיחים: סאטה עוף (פרגית ברוטב סאטה בוטנים אינדונזי, צ'אטני עגבניות שרופות על נאן שום ועשבי תיבול – 72 שקלים); קאטו אנטריקוט (אנטריקוט על הגריל, רוטב עגבניות וקוקוס – 89 שקלים); קבב פרגית יפן-ישראל (קבב מהמילוי של הגיוזה, ג'ינג'ר, בצל ירוק, למון גראס, טחינה קארי ובצל מתובל על נאן – 79 שקלים). המחיר לשני שיפודים. 

אוטוטו, אלי הורביץ 4, רחובות. כשר

הפסטה של פיורי, צילום: יח"צ

המנה של פיורי לזכר רועי פרי ז"ל

מסעדת פיורי האיטלקית שבשרונה מרקט תל אביב מציינת את יום הזיכרון עם מנה מיוחדת לזכרו של החייל רועי פרי ז"ל, לוחם גדוד 13 של גולני שנהרג בקרב ב-7 באוקטובר. רועי לחם לצידו של אורי מיכאלי, שעומד מאחורי הדלפק של פיורי (ובנו של השף והבעלים רן מיכאלי), והשניים היו חברים טובים שנהגו לשוחח הרבה על אוכל, בישול ובעיקר על בשר.

אורי החליט להנציח את רועי, פודי מושבע שתחזק עמוד אינסטגרם בתחום הקולינריה, דרך המנה "בוסיאטה ציידים של פרי" – פסטה קצרה עם אסאדו ובריסקט מפורק בבישול ארוך, שמוצעת במסעדה בשתי גרסאות: על בסיס עגבניות ועל בסיס חמאה (לא כשר). "בוסיאטה ציידים של פרי נוצרה שגם הלקוחות שלנו יכירו את רועי. המנה מוגשת לזכרו, עם הרבה נשמה ועם סיפור על חייל אמיץ שובה לב", כך לדברי רן מיכאלי.

פיורי, שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב

בראנץ' בנינה ביאנכה, צילום: יח"צ

נינה ביאנכה חוגגים עצמאות

נינה ביאנכה שבמתחם ביל"ו תחגוג עצמאות ביום חמישי הקרוב, 1 במאי, בין 9:00 ל-15:00, עם בראנץ' ישראלי שכולו מחווה לחקלאות המקומית. במרכז המסעדה יוצב בופה עמוס בלחמים ומאפים מהטאבון, סלטים מחומרי גלם כחולים-לבנים, דגים וגבינות, כאשר כל סועד יבחר בנוסף מנה עיקרית כמו שקשוקה, קרואסון עם סלמון מעושן, בורקס של פעם ואחרות. לקינוח: מתוקים בעבודת יד. 140 שקלים לסועד, כולל שתייה חמה. 

נינה ביאנכה, סמטת ברקן 1, מתחם ביל"ו. כשר

עצמאות בסלון יווני, צילום: ליאור שדה

ספיישל שיפודי דגים בסלון יווני

סלון יווני מרימה ליום העצמאות ספיישל שיפודי דגים, שיוגש בכל מסעדות הקבוצה בסוף השבוע של החג (חמישי עד שבת). כמה דוגמאות: סופלקי סלמון ברוטב צ'ילי הדרים; סופלקי קבב דגים על פיתה יוונית; סופלקי טונה אדומה על פחמים בארומת הדרים; סופלקי שווארמה דגים על פיתה יוונית; וסופלקי עראייס דגים עם צ'יפס יווני, טחינה ואריסה. 129 שקלים למנה / פתיחת שולחן של 10 שיפודים עם פיתות, ירקות וצ'יפס ב-999 שקלים.

סניפי סלון יווני. כשר

תפריט ספיישלים בפופ אנד פופ

פופ אנד פופ התל אביבית בניצוחו של השף שחף שבתאי יגישו בין 1 ל-3 במאי תפריט ספיישלים מחומרי גלם שהגיעו מאזורי המלחמה בצפון ובדרום, כמו ירקות ממשק מלר שבקיבוץ אורים בעוטף עזה ושקדי עגל מ"מקום של בשר" שבצומת הגומא בגליל.

בין המנות המיוחדות: שה זאה שקדי עגל מהגליל העליון (שקדי עגל בלמון גראס, מאניס, חצילים וכפיר ליים בווק – 140 שקלים); שיפודי ירקות מהעוטף (ברוטב אדממה, קוקוס ומרווה – 93 שקלים); ואנטריקוט מהגולן (בגריל פחמים עם תפוזים, לצד סלט פלפלים חריפים, תירס, קראנץ' שום וחמאת בוטנים – 160 שקלים). 

פופ אנד פופ, מגדלי הארבעה, הארבעה 28, תל אביב. לא כשר

שיפודים בלונל, צילום: דוד מויאל

לונל הופכת לשיפודיה

ב-1 במאי, החל מ-12:00 ועד 17:00, תהפוך מסעדת לונל שבתל אביב לשיפודייה על-מלא עם תפריט שיפודים שכולל כבד עוף (36 שקלים), פרגית (42 שקלים), קבב טלה (48 שקלים), פילה בקר (68 שקלים) ודג ים (48 שקלים). על הדרך תוכלו לפתוח שולחן עם מגוון סלטים, פיתות, לאפות וסאלופים ב-38 שקלים לסועד (52 שקלים ללא הזמנת בשר). 

לונל, אברבנאל 72, תל אביב. לא כשר

רופטופ 98, צילום: אנטולי מיכאלו

תפריט פיתות ברופטופ 98

רופטופ 98 התל אביבית מציגה ליום העצמאות תפריט פיתות מיוחד שבו תמצאו, בין היתר, פיתת כבדי עוף, בהרט ובצל מושחם (58 שקלים); פיתת קבב דגים, משוואיה וטחינת יוגורט (66 שקלים); ופיתת מינוט סטייק (ע"ע סטייק בפיתה – 72 שקלים). כל זאת לצד תפריט פתיחת שולחן עם סלטים, חמוצים וגם רוסטביף ביתי (94 שקלים).

רופטופ, מלון מאייר האוס, דיזנגוף 98, תל אביב. לא כשר

הקבב בורגר של בורגראנץ'

בורגראנץ' מציעה עד 30 באפריל את הקבב בורגר – מנת יום עצמאות במהדורה מוגבלת שמורכבת ממיני קציצת קבב בלחמנייה בתוספת טחינה, עמבה, עגבנייה וחמוצים. 34 שקלים בארוחה עם צ'יפס ושתייה, 15 שקלים לכריך בודד / 10 שקלים לחיילים במדים.

ספייסי עצמאות בבורגר סטיישן, צילום: יח"צ

ספייסי ישראלי בבורגר סטיישן

ברשת בורגר סטיישן יודעים שישראלים אוהבים חריף, ומשיקים לטובת העניין המבורגר "ספייסי ישראלי" במהדורה מוגבלת, שמורכב מקציצת בשר בלחמנייה בתוספת פלפל ירוק חריף טרי, איולי צ'יפוטלה, חסה, עגבנייה, חמוצים ובצל סגול. המנה מגיעה כחלק מארוחה שכוללת שתייה וצ'יפס או סלט ירוק במחיר 77 שקלים – כמספר שנות המדינה.

רשת בורגר סטיישן. כשר

וואט סאנג, צילום: יח"צ

וואט סאנג חוגגת את עונת הסאקורה

במשך שישה ימים, בין 28 באפריל ל-3 במאי, תחגוג מסעדת וואט סאנג, האסייתית התל אביבית, את עונת הסאקורה (פריחת הדובדבן) היפנית. מה זה אומר? תפריט ספיישלים בהשראת ארץ השמש העולה עם מנות כמו Otoro Zuke (סשימי מבטן טונה בלופין ברוטב וסויה ובצל, מוגש על אצות פריכות בעיטור שומשום וליים); ו-Pink Bowl (פרוסות סלמון נא מושרות בסלק על אורז ורוד בתיבול יוזו עם צנונית, אדממה, קרפצ'יו, סלק מוחמץ ושבבי טמפורה ורודה). ויש גם קוקטיילים ורודים במהדורה מוגבלת. 

וואט סאנג, הרכבת 12, תל אביב. לא כשר

עראייס טבעוני, צילום: גיל אבירם

הפוד טראק הטבעונית JBurger במיקום חדש
הפוד טראק הטבעונית JBurger מבית מסעדת J17 נסעה במהלך המלחמה אל גבולות ישראל והקפידה להאכיל לוחמים ובנות שירות לאומי, משפחות חטופים ומשתקמים לצד כל מי שבעצם היה רעב – והעבירה את רווחיה לעמותות שמסייעות לצה"ל ולנפגעיו.

עכשיו חונה המשאית במתחם חוצות שפיים עם אותה מטרה בדיוק – כשהיא מספקת תפריט טבעוני-אבל-מושחת שבו תמצאו חמישה המבורגרים, ביניהם המבורגר קלאסי עם רטבים וירקות (49 שקלים); "בברלי הילסבורגר" עם גבינת צ'דר טבעונית ואבוקדו (59 שקלים) וסמאש בורגר שמורכב משתי קציצות וצ'דר טבעונית – 69 שקלים).

עוד בהיצע: נקניקיה בלחמנייה (קלאסית או פיקנטית), עראייס, שווארמה סייטן או טופו בפיתה או
בלאפה ושניצל בלחמנייה. אופציות בריאות יותר: סלט יווני וסלט סביח.

הפוד טראק של JBurger, מתחם חוצות שפיים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר