אחד ההמבורגרים הכי טובים בישראל נמצא בכפר סבא, גם אנחנו עדיין בהלם

נכון שנופיה של העיר מהשרון לא מזכירים את אלה של בירת קולורדו, אבל ההמבורגר של דנוור בהחלט יגרום לכם להרגיש אמריקה

ההמבורגר של דנוור. צילום: גיל אבירם

הנה משפט שמעולם לא חשבנו שנכתוב, אוסף מילים שנוגד כל היגיון בריא, אבל לא נתווכח עם המציאות: אחד ההמבורגרים הכי טובים בישראל נמצא בכפר סבא. הוא מחכה לכם, כרגע בשעות הערב והלילה בלבד שכן המקום נמצא בהרצה, במזללה / דיינר החדש דנוור, ולגמרי מצדיק גיחה לעיר המנומנמת שבשרון.

נכון שנופיה של כפר סבא לא מזכירים את אלה של בירת קולורדו – צר לנו לאכזב, אי אפשר להשקיף על פסגות הרי הרוקי, או כל רכס אחר, מצומת רעננה מרכז - אבל ההמבורגר הזה בהחלט יגרום לכם להרגיש אמריקה.

הביתן קטן והוותיק שאותו מאכלס דנוור, ממש בוטקה אם תרצו, ממוקם בכניסה לעיר, ממש צמוד לבית המשפט. המקום עבר שיפוץ ושדרוג מאסיביים ומי שנכנס לכפר סבא מכיוון דרום לא יכול לפספס אותו, אם כי מציאת חנייה באזור קצת טריקית (המלצה שלנו: חפשו מקום ברחוב ששת הימים הסמוך או מאחורי בית המשפט). מטרתו של אלעד ויזנפלד, הבחור שמאחורי המיזם, היא להעניק לתושבי הסביבה המבורגר שהוא קצת מעבר להיצע הרשתות השגרתי, ואם אפשר גם לספק להם חוויית בילוי סולידית, קרובה לבית. 

דנוור. אמריקה, צילום: גיל אבירם

ביס בשרני מושלם

התפריט כרגע מצומצם ונתון לשינויים, אבל הכל טוב. תסמכו עלינו, אתם רוצים את המבורגר הבית – דנוור שמו (56 שקלים / 75 שקלים עם תוספת ושתייה). מדובר בקציצת בקר 200 גרם טחונה גס, דחוסה-פחוסה יחסית ובדרגת עשייה מדיום (אפשר להשאיר אותה על הפלנצ'ה עוד קצת, אבל למה לבאס?), שמגיעה בתוך לחמנייה משוחה באיולי שום קונפי ואיולי צ'יפוטלה שנותנים למנה טוויסט חרפרף-מעושן.

ירקות? תתבקשו לשלם שני שקלים נוספים בשביל עגבנייה, חסה, בצל ומלפפון חמוץ  – אבל המהלך הבלתי שגרתי בעליל הזה לא נובע מגרידיות, אלא מרצון אנשי המקום לגרום לנו להתמקד בבשר נטו. ההמלצה של דנוור, וגם שלנו, היא להימנע עד כמה שאפשר מהירקות ולהתענג על ביס בשרני, עסיסי ומופלא, מתובל בעדינות וללא הסחות דעת – חוץ מהרטבים כמובן, שנרקחים כולם במקום (אפשר להתנסות גם באיולי כמהין, איולי דבש חרדל ואיולי נענע, שאליהם נגיע בהמשך, שכן יש להם שימושים אחרים). 

יש גם גרסאות לא כשרות - כמו דנוור כמהין עם איולי כמהין (אפשר גם בלי גבינה, או עם גבינה טבעונית) 64/83 שקלים, או דנוור ברי עם בצל מקורמל ואיולי (64/83 שקלים), ואם תתעקשו – בתחתית התפריט גם מוצע המבורגר "קלאסי" (58 שקלים / 77 שקלים בארוחה) עם קטשופ, מיונז וירקות, לצד אופציות להוסיף קציצה נוספת (24 שקלים, בהצלחה עם המבורגר 400 גרם), וגבינה רגילה או טבעונית (7 שקלים), או להמיר את הלחמנייה באחת ללא גלוטן (4 שקלים). ועדיין, לכו על הדנוור הבסיסי. יש סיבה שהוא קרוי על שם המקום / המקום קרוי על שמו, וכן, הוא כל כך טוב – הכי טוב באיזור, זה בטוח.

אל תוותרו על הנאגטס, צילום: גיל אבירם

דנוור נאגטס

בנוסף להמבוגרים, המסעדה מציעה קומץ מנות ראשונות, מתוכן ניסינו את נאגטס העוף (36 שקלים ל-4 יחידות, 56 שקלים ל-7 יחידות), שנעשים במקום ומזכירים יותר שניצלונים מאורכים לעומת נגיסים תעשייתיים כמו אלה שמוצאים ברשתות. הם היו מצופים בבלילת קורנפלקס (ממש פתיתי תירס קלויים שלמים, לא שבבים בלתי נראים), לוהטים, קריספיים וממכרים שאין דברים כאלה. הזמנתם נאגטס? טבילה ברוטב האיולי נענע המיוחד היא הכרחית (לגמרי "קרם נענע"!), לצד הפצרה ידידותית אך אסרטיבית באנשי דנוור להוסיף לתפריט כריך קריספי צ'יקן שמבוסס על הנאגטס האלה, כי כל יום שעובר בלי מנה שכזו הוא פספוס.

לא ניסינו: הום פרייז בחמאת צ'ילי (31 שקלים) וכנפיים (46 שקלים). הצ'יפס (19 שקלים, כולל איולי לבחירה) היה סטנדרטי, ומי שרוצה להרגיע את המצפון מוזמן לכרסם סלט ירוק (19 שקלים) או סלט קיסר (46/26 שקלים, תוספת 6 שקלים לארוחה).

יש גם קינוחים שמגיעים מספק חיצוני, דוגמת עוגת שוקולד חמה, קראק פאי וקרם ברולה (פרווה) במחיר 38 שקלים למנה. דגמנו את קרם הברולה שאמנם לא היה גרוע, אבל הוא לא חומם באופן אחיד ובדיעבד היינו מוותרים עליו.

חגיגה של המבורגרים וקוקטיילים, צילום: גיל אבירם

נשארים לדרינק?

כחלק מהכוונה להפוך את דנוור ליעד בילוי ולא רק מזללת המבורגרים על הדרך, המקום גם מציע תפריט אלכוהול צנוע. לפיכך, בנוסף לבירות (מהחבית / בקבוקים), תמורת 12 שקלים תוכלו לשדרג את הארוחה עם קוקטייל קליל כמו מוחיטו ליצ'י (רום, ליצ'י, מנגו ולימון), סאנרייז (וודקה, טריפל סק, אננס, תפוזים) וקוקו קמפארי (קמפארי, ג'ין, אננס וקוקוס), או עם כוס יין תמורת 10 שקלים (מחיר קוקטייל ללא ארוחה הוא 32 שקלים / כוס יין 25 שקלים). שלא תטעו, אין כאן ממש "בר" והמשקאות הבסיסיים הללו מוגשים בכוסות פלסטיק – אבל הקונספט חביב ואם כבר פותחים שולחן בחוץ ונהנים מבריזה אביבית, אז לגמרי אפשר להרים לחיים.

גילוי נאות: ככפר סבאים במקור, אנחנו תמיד מחפשים הזדמנות לחזור הביתה, לראות מה חדש ולהגיד שלום. למרות זאת, בעשרות השנים האחרונות חלפנו אלפי פעמים על פני גלגוליו השונים של הבוטקה שליד בית המשפט, אבל אף פעם לא עצרנו שם (ותודה לאל, גם לא היתה לנו סיבה להתייצב במוסד השיפוטי עצמו). עכשיו יש סיבה, וזוהי הפסיקה הסופית שלנו.

דנוור, טשרניחובסקי 14, כפר סבא. שעות פתיחה בהרצה: ראשון עד חמישי ושבת: 23:00-18:00, בהמשך ייפתח שבעה ימים בשבוע. לא כשר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר