פעילותה של מסעדה יוקרתית בשנגחאי הופסקה זמנית והמסעדה נחקרה בחשד להפרת חוקי בטיחות מזון, זאת לאחר שהגישה קינוח שנוי במחלוקת העשוי מצואת פיל מחוטאת, מיובשת וטחונה. מנהל הפיקוח על השוק במחוז החרים את חומרי הגלם בעקבות מחאה ציבורית ברשתות החברתיות.
מסעדת "קנופיה", שהחלה לפעול רשמית בפברואר, הציעה תפריט בן 15 מנות במחיר של כ-550 דולר, שכלל מנות יוצאות דופן עם מרכיבים אקזוטיים כמו תולעי במבוק מטוגנות, נמלים חמוצות וקינוח בשם "פרחים הגדלים על צואת פיל".
המסעדה הציעה 12 מקומות בערבי סוף השבוע בהזמנה מראש בלבד, תחת הקונספט של אקו-קולינריה. האורחים החלו את החוויה בפעילויות כמו חיתוך ולעיסת עלים שנשתלו בעציצים לפני הישיבה לשולחן, וביקור בחדר תערוכת מזון ובחממת ירקות.
התפריט כלל מנות כמו קוביית קרח בטעם דבש ומרק המחקה את ריח הפרחים הטפיליים הרקובים. הקינוח העשוי מצואת פיל עוקר, יובש, נטחן לאבקה ואז עוצב לממתק.
הסועדים יכלו לבחור רטבים דקורטיביים על הקינוח, והסועדים היו מוקפים בצמחיה וערפל - ניסיון לדמות את החוויה של שהיה ביער גשם טרופי. מייסדי המסעדה, הראשון סיני והשני צרפתי, בילו שבע שנים בחקר יערות הגשם הטרופיים במחוז יונאן כדי לשחזר את הטעמים המקוריים של יער הגשם בתפריט שלהם.
המגיבים ברשתות חברתיות לא חסכו בביקורת. "לא משנה כמה יפה מתארים את המנה, זו פשוט ערימה גדולה של צואה" כתב אחד הלקוחות. "אנחנו מיונאן ואנחנו בכלל לא אוכלים צואת פילים" הגיב אחר. משתמש אחר הציע שהמנה היא אתגר לעשירים שמראה אם הם מוכנים לאכול דברים מוזרים למרות שהם דוחים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
