בית הספר הפוליטכני הפדרלי של לוזאן (EPFL), המכון הטכנולוגי האיטלקי (IIT), ומומחי מזון מבית הספר למלונאות בלוזאן (EHL) חשפו את ה-RoboCake, עוגת החתונה הרובוטית האכילה הראשונה בעולם.
בראש ה-RoboCake מוצבים שני דובונים רובוטיים אכילים לחלוטין, שעשויים מג'לטין, סירופ וחומרי צבע. הדובונים רוקדים באמצעות מערכת פנאומטית פנימית שמופעלת עם לחץ אוויר. הדובונים הם בטעם של סוכריות גומי בטעם רימון.
נרות LED מופעלים על ידי סוללות אכילות לחלוטין. הסוללות, שפותחו תחת הנחייתו של ד"ר מריו קאירוני ב-IIT, מיוצרות משוקולד, פחם פעיל, ויטמין B2 וקוורצטין - תרכובת טבעית שנמצאת בפירות וירקות רבים. צריכת מרכיבים אלה בטוחה לחלוטין, לפי מובילי הפרויקט. "הסוללות בטוחות לצריכה", אמר ולריו גאלי, תלמיד ב-IIT. "הטעם הראשון שמגיע אלינו בעת אכילת הסוללות הוא של שוקולד, ואחריו מגיע טעם פיקנטי מפתיע שנמשך מספר שניות, הנגרם מהאלקטרוליטים שבפנים".
ה-RoboCake הוא חלק מפרויקט שממומן על ידי האיחוד האירופי - יוזמה בת ארבע שנים שהושקה ב-2021 עם תקציב של 3.5 מיליון אירו במטרה לדמיין מחדש את עתיד המזון והרובוטיקה.
"רובוטיקה ומזון הם שני עולמות נפרדים. המיזוג שלהם מציע יתרונות רבים, במיוחד מבחינת הגבלת פסולת אלקטרונית ובזבוז מזון", הסביר פרופסור דריו פלוריאנו, ראש המעבדה למערכותמ אינטליגנטיות ב-EPFL ומתאם הפרויקט.
"האתגר שלנו היה למצוא את הדרך הטובה ביותר להציג את החידושים של שני השותפים שלנו, EPFL ו-IIT, על ידי מה שאנחנו עושים הכי טוב - פינוק. כך נולד ה-RoboCake - עוגת אירוע אמיתית, המשלבת טכניקה, אלקטרוניקה וטעם", הסביר ז'וליאן בוטונה, מרצה בכיר ב-EHL.
"רובוטים אכילים יכולים לשמש להעברת מזון לאזורים מסוכנים, להעברת תרופות בדרכים חדשניות לאנשים שמתקשים בבליעה או לבעלי חיים, ואפילו לניטור טריות המזון באמצעות חיישנים ניתנים לאכילה", אמר פרופסור פלוריאנו.
ה-RoboCake עתיד להופיע באקספו 2025 באוסקה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
