מלון ענבל הירושלמי הוא מקום שעד לא מזמן התגאה בעיקר, לפחות מבחינה קולינרית, במסעדת 02 הוותיקה ובפסטיבלים העונתיים שלה, דוגמת פסטיבל המרקים החורפי המפורסם ומיזמים מתחלפים אחרים. אך מעכשיו - לא רק. לאחרונה הושק במלון בר קוקטיילים חדש – בר 22 – שמגבה את מסעדת האם ומציע לתושבי הבירה וסביבתה, והמבקרים בעיר, חוויה אלגנטית, מהוקצעת ומרשימה שמסמנת V על כל החושים עם שקיעת השמש.
הביקור שלנו התחיל בבלבול קל, שכן היינו צריכים לברר איפה הכניסה לבר, וגם אחרי שהכווינו אותנו – כמעט פספסנו אותה. ככה, מאחורי דלת עץ אחורית-פינתית וכמעט סודית בקומת הכניסה של המלון, מסתתר לו אחד מהמקומות הכי מיוחדים וראויים שפקדנו לאחרונה.
לא מדובר בחלל גדול במיוחד, אלא בכזה שנוטה יותר לכיוון האינטימי והאפלולי, אבל יותר בקטע מסתורי ואניגמטי מאשר סליזי, חלילה. שולחנות העץ הקטנים, ייתכן קטנים מדי בהנחה שתעמיסו עליהם כמה צלחות קטנות לצד הכוסות המשקה, די צמודים זה לזה, כשעל כל אחד מהם מונחת מנורה חשמלית קטנה שמספקת בלחיצת כפתור הילת אור רכה וחמימה. קיר, או בעצם חומת הבקבוקים האדירה והמפוארת שמאחורי הבר רק העצימה את האווירה היוקרתית.
קרקר נגד קרקר
פתחנו, תאמינו או לא, בנשנוש קרקרים (22 שקלים), מנה שבכלל לא שקלנו להזמין – בכל זאת מציות לכאורה – אבל הצוות התעקש אז זרמנו. אלה ככל הנראה היו הקרקרים הכי טובים שכירסמנו מימינו, והם הגיעו בשני סוגים: קרקר שהתהדר בתערובת פציחה ודקיקה של שומשום לבן ושחור, וקרקר גרעיני חמנייה. טעים, ממכר ואפילו פוטוגני ברמות לא הגיוניות. עצם העובדה שאנחנו מקדישים פסקה שלמה לקרקרים מדברת בעד עצמה.
בזמן שהמתנו לצמד הקוקטיילים שלנו, נברנו בתפריט שעליו אמון שף המלון, כפיר חדד, והתבייתנו על כמה מנות שקרצו לנו יותר מהאחרות. הכרובית הצלויה (טחינה, פטרוזיליה, פלפלים ולימון – 38 שקלים), הייתה לוהטת, חרפרפה, נדיבה למדי וטובה מאוד, אך לא יוצאת דופן. אפשרי בהחלט לחובבי מצליבים, אבל לא וואו.
איזו קציצה
לעומת זאת, ההמבורגר, או ליתר דיוק המיני המבורגר אנטרקוט (48 שקלים) דווקא התגלה כמאוד יוצא דופן וגבל בשלמות. התיאור של המנה בתפריט ("80 גרם, לחמנייה, בצל מטוגן") לא עושה עמה חסד, שכן מה שמעיף את ההמבורגר הקומפקטי הזה לספרה אחרת הוא רוטב המלפפונים החמוצים – רליש אם תרצו – שהפך כל ביס לחוויה עם טוויסט לא שגרתי. החיסרון היחיד: "מיני" זה באמת מיני, ולפיכך הביסים שלנו היו ספורים מאוד. יכולנו בקלות להוריד שלושה כאלה ולסגור עניין.
גם שיפוד האנטרקוט (פירה תפוחי אדמה ושמן כמהין, רוטב יין ובצלים – 56 שקלים) התגלה כהימור מוצלח, שכן מעבר לבשר עצמו, שהיה רך ועסיסי מבפנים וחרוך מעט מבחוץ, פירה הכמהין הקטיפתי היה לא מעולם הזה, הוכחה ניצחת לכך שלא חובה להוסיף חמאה כדי לעשות פירה מעולה.
המנה הרביעית שניסינו, "בתוך הפיתה" שמה (פיתה בגודל בינוני-מינוס ממולאת במעורב ירושלמי, סלסת משוויה וטחינה – 48 שקלים) היתה מלוחה מדי לטעמנו, אבל הפיתה עצמה, שזכתה לחריכה קראנצ'ית – הצילה את המצב ואיזנה את המליחות של הנגיסה.
חופשיים על הבר
בגזרת האלכוהול, לגמנו שניים מקוקטיילי הבית המומלצים, ששואבים השראה מירושלים. תשכחו מכוסות טיקי קיטשיות ומגימיקים ויזואליים בלתי נחוצים שייתכן ותמצאו במקומות אחרים, שכן ההגשה של בר 22 דוגלת בפשטות: כוסות זכוכית דקיקות אלגנטיות בהתאם למשקה ותו לא. The Old City Glow המתוק והפירותי (ויסקי וויילד טרקי 81, סירופ אפרסק-וניל, מיץ לימון, קצף ואבקת קינמון - 56 שקלים) ו-Market Charm הטרופי והחמצמץ (רום קפטן מורגן מתובל, דבש, מחית פסיפלורה ומיץ ליים – 54 שקלים) בהחלט ראויים לשבחים, ובכל זאת הקוקטייל הראשון נחשב לדעתנו כמוצלח יותר מבין השניים.
מכיוון שאחד מאיתנו ציין באותו ערב יום הולדת, נזכרנו שאין חגיגה בלי עוגה והזמנו לקינוח את עוגת השוקולד והתותים (42 שקלים), אשר התגלתה כיצירת מופת נימוחה שהגיעה בתוך קערת חרס חמודה. 15 דקות ההמתנה שבהן העוגה נאפתה במיוחד בשבילנו היו שוות את זה, ורק בשביל להמחיש את ההתלהבות שלנו מהקינוח המושחת, נציין (נאשים?) שאחרי שהרמנו את הראש מהטלפון עם סיום הקלדת קומץ רשמים, גילינו לחרדתנו שהגברת שישבה מולנו חיסלה בזריזות את רוב המנה בלי למצמץ, והיתה לגמרי מרוצה מעצמה. יש לה מזל שהיינו במצב רוח טוב. ליווינו הקינוח לווה בקוקטייל אספרסו מרטיני (54 שקלים) מעולה, שנראה כאילו נרקח ביד אמן.
לקראת השעה 22:00 המקום התמלא כמעט עד אפס מקום, ולרגע איבדנו תחושה של מרחב וזמן – ולא רק בגלל האלכוהול. ישראלים שהבשורה על ההוטספוט החדש הגיעה לאוזניהם וקפצו לדרינק, לצד אורחי המלון / תיירים דוברי אנגלית שמצאו סיבה טובה לשלוף מהמזוודה את השמלות והמחלפות היותר אלגנטיים שלהם, יצרו מסביבנו אווירה קוסמופוליטית נוצצת, סוחפת ואפילו מרגשת, שכן בר 22 הוא מאה אחוז משלנו. לא ניו יורק אלא ירושלים – ועוד סיבה טובה לעלות בשבילה על כביש 1. בטוח שנחזור.
בר 22
מלון ענבל, זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים
שעות פתיחה: ב'-ד': 17:00 עד 01:00, ה': 17:00 עד 02:00, מוצ"ש: שעה אחרי צאת השבת עד 01:00.
כשר