מסעדת פרדס במלון ג'ורג', בניצוחו של השף ברק אהרוני, הפכה בחודשים האחרונים לאחת המסעדות הכי מקוריות ומרעננות בסביבה. מי מכם שהתעייף למצוא את אותן מנות בתפריטי מסעדות, שוב דג נא, שוב פסטה או פיצת שף, יופתע למצוא בתפריט של "פרדס" את מה שאוהבים לקרוא לו בתכניות בישול - "אוכל אמיתי" או "אוכל של בית".
אלא שהפעם, הביטויים הללו, שהפכו עם השנים למאוסים וקלישאתיים, מקבלים נופך אמיתי והצדקה, או אם תרצו – ארוחת הצהריים הכי טובה שאכלנו לאחרונה, במסעדה ובכלל.
אהרוני, שעמד בעבר מאחורי מסעדת "אלנה" שבמלון נורמן, התחבר בפרדס לשורשיו החצי-פרסיים, ומגיש כאן את מנות הנחמה המושלמת – קובה בלאבן - קובה אורז במילוי טלה, גונדי - כופתאות עוף וקמח חומוס קלוי, סיגר ממולא חלקי פנים, או אפילו קבב, כביכול פשוט, אך עשוי כהלכה.
כל זאת בתפאורה נהדרת, עיצוב אקלקטי מרשים במיוחד, בטוב טעם, שירות נעים ומקצועי, ודרינקים שנותנים טוויסט מתוחכם לעלילה.
בהיותה חלק מהג'ורג', מלון שמספק חוץ מאוכל מעולה גם לא מעט תוכן, יוצאים ב"פרדס" בחודשיים הקרובים, בפרויקט "הוד והדר", אשר עושה כבוד לפירות הריחניים והאהובים של העונה.
"פירות ההדר שמנקדים את העצים בפרדס וזורקים נקודות קטנות של אור וצבע בחורף, הם חלק משמעותי בפאזל המרכיב את הנוף המזרח תיכוני. ריח פריחת ההדרים ועסיס פרי בפרדסים מחזירים כמעט מיד אל נוסטלגיה מתוקה, אל זיכרונות של ילדות מקומית, תום וטעם".
החל מהיום (12 בינואר) ועד היום האחרון של פברואר יארח אהרוני במסעדה שפיות ושפים, מהמובילים והבולטים בארץ, לסדרת ארוחות מיוחדות שחוגגות את פירות ההדר, עם תפריטים מיוחדים ומנות שמתבססות על יצירה משותפת ופירות הדר כמובן.
הפרויקט נעשה בשיתוף עם המשק החקלאי-קולינרי "עלה עלה", שיספק לשפים מלבד הקלאסיקות המוכרות והידועות בגזרת פירות ההדר גם יציאות מיוחדות יותר, החל מפינגר ליים, דרך ברגמוט ארומטי ועד פאפדה היסטורית. לצד הארוחות המיוחדות יימזגו יינות של יקב רמת הגולן.
בארוחה הראשונה, שתתקיים היום (12 בינואר) יתארח השף הלל תווקולי (אנימאר, דריה), שבוע לאחר מכן (19 בינואר) יתארח צוות הבסטה ומפגש רמב"ם בניצוחם של שף אילון עמיר ואבירם כץ, שפית שיראל ברגר (OPA) תגיע ב-26 בינואר, ושף מוטי טיטמן יחבור לאהרוני ב- 5 בפברואר.
בצהרי שישי 14 בפברואר יתארח השף אסף דוקטור (האחים, דוק, אייבי), וגם בשבוע שלאחר מכן, הארוחה תתקיים בצהרי שישי (21 בפברואר), אז יתארח שף תומר טל (לשעבר ג'ורג' וג'ון), את הארוחה האחרונה יחתום השף רז רהב (OCD, תרצה), שתתקיים בצהרי יום שישי 28 בפברואר.
"הפרדס ופרויקט ההדרים הם גילום של הרצון לקחת את מיני ההדרים הרבים והמגוונים שיש לנו ולייצר עם התוצרת היפה הזו שיתופי פעולה עם שפים שאני אוהב ומוקיר את פועלם לאורך השנים, ללמוד מהם על דרך היצירה הייחודית שלהם ואופן החשיבה בדרך ליצירת אוכל", מספר אהרוני, "לא מנה, לא תפריט – אוכל. כך תיפתח האפשרות הדי נדירה עבור שפים להפרות האחד את השני ולהיחשף האחד בפני השני באופן פתוח, בלתי אמצעי וכן, ועבור האורחים זו הצצה די נדירה לשיח ייחודי שכזה בין שפים".
הוד והדר במסעדת פרדס, 12 בינואר ועד 28 בפברואר, ישראל טל 5, תל אביב, 077-5705919
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
