לרגל חגיגות השנה החדשה, ניגשנו לחנות "יין בעיר", וביקשנו מהמוכרת את בקבוק השמפניה היקר ביותר שיש להם להציע - וקיבלנו. לפנינו הוצגה השמפנייה המדוברת - קרוג קלו ד’אמבוניי 2002, אחת השמפניות הנדירות והיוקרתיות בעולם, כמה יוקרתית? 13,500 שקלים יוקרתית.
אז מה הופך אותה לכל כך יקרה?
שמפניה זו, מיוצרת זו הפעם השביעית בלבד מאז השקתה ב-1995, והיא נחשבת ככזו המציגה את פסגת אמנות ייצור השמפניה הצרפתית. היא עשויה מענבי פינו נואר שנבצרו מכרם יוקרתי באזור שמפיין, היא מתהדרת בצבע זהוב-חיטה מרהיב ובפרופיל ארומטי מורכב. הארומות העדינות משלבות ניחוחות של לחם טרי, ג'ינג'ר ותפוז מסוכר, עם רמיזות עדינות של שקדים קלויים. בפה, היא מפגינה מבנה אלגנטי ועשיר, המשלב עידון עם עוצמה.
"זו הבנטלי של עולם השמפניה", מסבירה נוגה שמילוביץ, אחראית תחום היין בחברת אספיריט. "מעבר לאיכויות הגסטרונומיות יוצאות הדופן, אנו מדברים על יצירת אמנות שמייצגת את פסגת התחכום והיוקרה בעולם היין".
לאור המחיר היוקרתי (יש שיאמרו שערורייתי) של קרוג קלו ד'אמבוניי, שהציב אותו מחוץ להישג ידינו למבחן טעימה, הציע לנו צוות המקום אלטרנטיבה מכובדת לא פחות - הרוינאר ברוט, במחיר צנוע בהרבה של 319 שקלים. שמפניה זו, מהווה דוגמה מצוינת לאמנות השמפניה המסורתית, היא מורכבת מאסמבלאז' מדויק של 45% פינו נואר, 40% שרדונה ו-15% מונייה, ועוברת יישון מינימלי של 36 חודשים.
היין מציג פרופיל ארומטי עשיר בניחוחות פומולוגיים, בדגש על תפוח ומשמש, המשתלבים בניואנסים של אגוזי לוז, שקדים ובריוש, ומסתיים בפיניש ממושך ואלגנטי.
אז כמה אתם הייתם מוכנים להשקיע בבקבוק שמפניה יוקרתי לקראת השנה החדשה?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו