מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", אכילה רגשית הפכה לספורט לאומי בישראל ואמנם לא בדקנו באופן סטטיסטי, אבל נהמר שהיא פגשה כל אזרח במדינה לפחות פעם אחת.
מחקר חדש מצא שאנשים שנמצאים בחרדה מתמשכת, עשויים לפתח תלות לא בריאה במזונות מנחמים שלרוב, למרבה הצער, הם גם לא מאוד בריאים.
במחקר שפורסם בכתב העת המדעי Neuron, נטען שסטרס יכול "לעקוף" את חלקי המוח שמתייחסים לאוכל מנחם כמוצר שנצרך מדי פעם, ולגרום לגוף לדרוש את המזונות הללו על בסיס יומי.
"מתח כרוני, בשילוב דיאטה עתירת קלוריות, יוביל לצריכת מזון גבוהה, בעיקר מזונות מתוקים שמקדמים עלייה מהירה במשקל" אמר אחד ממחברי המחקר, הרברט הרצוג, שעובד במכון גארוון למחקר רפואי באוסטרליה.
"לחץ יכול לעקוף תגובה מוחית טבעית, שמפחיתה את ההנאה המושגת מאכילה. כלומר, המוח מתוגמל במזון ללא הרף וכשהלחץ נחווה לאורך זמן, הוא משנה את המשוואה וגורם לאכילה שמזיקה לגוף".
במחקר שנעשה על עכברים, נמצא כי קבוצה שחוותה לחץ עלתה במשקל פי שניים מהקבוצה המקבילה, שהייתה באותו משטר קלורי בדיוק, מינוס הגורם המלחיץ.
מחקר נוסף כלל מים שהומתקו באופן מלאכותי ובאופן לא מפתיע, העכברים הלחוצים שתו מהם הרבה יותר.
אז איך מתמודדים עם התופעה? כותבי המאמר דוחקים באנשים לאכול בצורה מודעת ולא מכל הבא ליד: "במצב אידאלי, אנשים צריכים לשבת ולהנות מהאוכל שלהם. יש להתמקד בטעמים, בריחות ובמרקמים, גם אם זה רק לחמש דקות", אמרה דיאטנית קלינית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו