נדב ודניאל
הפופ אפ התאילנדי המוצלח של זוג השפים מ-"MKR" חוזר במהדורה מחודשת, הפעם כמסעדת בריכה במלון דן קיסריה ריזורט.
אנחנו יודעים שהתגעגעתם אז נעבור מהר לפרטים היבשים: המסעדה פתוחה החל מהיום ותפעל למשך כל הקיץ, ככל הנראה עד אחרי החגים. נכון לעכשיו המסעדה סגורה לאורחי המלון בלבד אך החל מ1.7 יוכלו להגיע גם אורחים מבחוץ לארוחת צהריים או ערב.
בין המנות שנמצא בתפריט סלט פפאיה ירוקה, "Love גיא" (פרגית קצוצה, שבבי פרגית, למון גראס ועוד), באן ביף, כנפיים מטוגנות בנוסח איסאן, פאד תאי, קארי מסאמן ועוד.
"אנחנו מגיעים מעולם האירועים שבו פגשנו את הסועדים שלנו בצורה הכי אינטימית שיש. בקורונה מצאנו אורזים את המנות שלנו בקופסאות ושולחים לקהל שלנו על אופנועים. ההזדמנות לפגוש אותם שוב פנים אל פנים, במקום שבו הם הכי שמחים ופנויים לחוויה של טעמים – מרגשת אותנו מאוד".
בראבו
קבוצת "we like you too" התל אביבית שתחתיה נמצאים הבוטקה בשדרות בן גוריון ובשדרת הר ציון בעיר, נורדיניו וההמבורגר GDB מתחדשת בקיוסק יין חדש בחוף גאולה, סמוך ובשיתוף למסעדת החוף "גזוז".
במקום החדש נמצא שלל יינות, בכוסות ובבקבוקים, במחירים נוחים, לצד חוויה קולינרית שתשדרג את כל מה שהתרגלנו לקנות כשאנחנו מגיעים לים, משמע צ'יפס, שניצלונים ואבטיח. מה שכן תוכלו לאכול שם זה מנות שימורי מעדניה עם שלל טופינגים, דוגמת עלי גפן עם צזיקי, סרדינים או אנשובי אורטיז עם ברוסקטות מרוחות חמאה, נקניקית בוטיק בלחמניה ועוד.
פתוח כל השבוע מ-12 בצהריים עד חצות
פופו - fufu
מסעדת אנימר של השף הלל תווקולי משיקה בחלל נפרד מהמסעדה בר לאונג' קולינרי מודרני באווירת חמארה בו יוגשו מגוות מנות על טהרת חומרי הגלם של המסעדה, אך כאלה שעברו התאמה לבר ולאווירה הייחודית שלו. בין המנות נמצא גבינת ג'יבני צרובה, ירוקים על הגריל, צוואר טלה, בסטרומה טורקית ועוד.
הבר יהיה פתוח בימים רביעי עד שבת בין השעות 18:00 עד 23:30
להזמנת מקומות
בושוויק
בתום שנה של היעדרות - אחד המקומות החמים בתל אביב חוזר עם רכש חדש ומסקרן. בר האוכל חידש את התפריט ולצורך כך העמיד בפרונט את השף עינב אזגורי (בר א-וין וקפה נורדוי) שיצר מנות מסקרנות במיוחד, דוגמת מרק תירס בגרסה משודרגת ושאר מנות בשר ודגים המשתלבות היטב עם הקוקטיילים המיוחדים במקום.
נחלת בנימין 28 תל אביב. להזמנת מקומות: 03-567-8000
https://ontopo.co.il/bushwick
טש וטשה
המסעדה הגאורגית ממתחם התחנה חוזרת לחיים עם תפריט מחודש לצד אלכוהול, אווירה שמחה והופעות מתחלפות של זמרים ורקדנים שיופיעו במתחם. בין המנות נמצא פרחי טשה (היביסקוס ממולא בגבינת עזים), באדריג'אני, דולמה בשרי (עלי גפן במילוי עגל), צ'יבורקי, חינקלי של בית, שישליק בתיבול גאורגי, חאליה לאללה (אסאדו וצלי בקר בבישול ארוך בתמר הינדי ורימונים) ושלל מנות על טהרת העדה הגאורגית.
מועדון האוכל השמח של טש וטשה. כתובת: מתחם התחנה, תל אביב – יפו
בתקופת ההרצה פתוח בימים ד-שבת בין השעות 18:00-חצות 03-6771373
תמול שלשום
המוסד הירושלמי הוותיק פותח את שעריו מחדש אחרי שנה וחודשיים טראומתיים במיוחד, בשל הקורונה ובשל מותו הפתאומי של אחד הבעלים, הסופר דוד ארליך, במרץ שעבר. תחילה לא היה בטוח כלל שהמקום יפתח מחדש, אך לבסוף החליט שותפו של ארליך ז"ל, דן גולדברג, להחזיר את המקום האהוב לחיים. כעת נמצא במקום תפריט חדש הכולל את המנות הנוסטלגיות והאהובות, הן על הסועדים הוותיקים והן על ארליך ז"ל.
בין שלל האופציות לארוחת בוקר נמצא את "מלכת היופי של ירושלים", השקשוקה המפורסמת שהוכרזה כאחת מ10 ארוחות הבוקר הטובות בעולם על ידי המדריך "לונלי פלאנט", ולצדה שלל מנות ישנות וחדשות, בהן דגים בתנור, פסטות, סלטים, פיצות, פוקצ'ות ושלל סוגי קינוחים.
יואל משה סלומון 5, ירושלים.
דון ג'וזפה
חובבי האלכוהול התפקדו: חנות אלכוהול חדשה ומושקעת במיוחד נפתחה ברחוב הארבעה בתל אביב, דון ג'וזפה שמה. מדובר במתחם רחב ידיים הכולל קיר יין גדול לצד מעדניה מפתה עם גבינות, נקניקים ושאר מעדנים. ובאמצע? בר. ניתן לשבת בבר ולהנות מתפריט הכולל כוסות של 20 בקבוקי יין במחירים משתנים ובקרוב מאוד גם תפריט כריכים בשריים לצדו.
מאחורי המקום עומד הסומלייה אפי כוץ, שהיה עד לא מזמן הסומלייה הראשי של מלון ממילא הירושלמי ומסעדותיו.
רחוב הארבעה 16 ת"א. טלפון: 051-2288416
נג'מה
מדובר במסעדת שף לבנטיני חדשה בניצוחו של השף אסיל שריף, פיינליסט ריאליטי הבישול "טופ שפ" המשודרת בדובאי. המסעדה נפתחה בספטמבר האחרון אך בשל אילוצי הקורונה נסגרה לאחר שבועיים וכעת, כעבור חצי שנה, נפתחה שוב. בתפריט נמצא, איך לא, את כל המנות הערביות המסורתיות בגרסה מפוארת יותר. מנות כמו שושברק, טרטר טונה קצוץ על הסכין, קבב אדנה, פילה דג לוקוס, כיג כופתא, סינטה מיושנת ועוד.
העלייה השניה 96, חיפה
השת"פ החדש של אסף גרניט
קבוצת "מחניודה" בראשות השף המעוטר ושותפו אורי נבון חתמו על הסכם שיתוף פעולה עם חברת ההייטק הירושלמית לייטריקס במסגרתו יהיו אחראים על כל התחום הקולינרי של החברה. במסגרת ההסכם הקבוצה תתפעל שתי מסעדות גדולות שיפתחו בקמפוסים של החברה לצד מתחם סטריט פוד חדש, שתי קפיטריות חלביות ועוד. "אנחנו נרגשים משיתוף הפעולה ומבטיחים שלכל עובדי לייטריקס הולך להיות טעים במיוחד", מסר גרניט.
וילה מארה TLV
מסעדת דגים ים תיכונית חדשה ומסקרנת נפתחה במקום אסטרטגי במיוחד בתל אביב- בטיילת. המסעדה משלבת טעמים מהמטבח האיטלקי עם מנות מהים ומן היבשה. את המקום פתח המסעדן אלכסנדר דרוז, לו מסעדה בשם זהה בטיילת בבת ים. בין המנות במקום נמצא המבורגרים מיוחדים מבשר בקר או מדגים, טלה, נקניקיות עגל ותפריט ארוחות בוקר מעניין.
הרברט סמואל 88 תל אביב
גוט'לה
המסעדה הוותיקה מאבן יהודה חוגגת יום הולדת 13 עם מתיחת פנים הכוללת שף חדש ותפריט ביסטרו קיצי. על התפריט החדש עמל השף רגב רחמני, לשעבר ויקי כריסטינה ונישי, שהביא עמו שילוב בין אוכל ים תיכוני לאסיאתי. בין המנות נמצא לזניה חצילים, קנלוני טלה, מסמאן קארי אדום, פילה סלמון או דניס, המבורגר במגוון סוגים וסטייק אנטריקוט.
המייסדים 54 אבן יהודה | 077-432-0697
מיקי שמו
הקונדיטוריה של שמו מגיעה לכוכב הצפון בתל אביב עם סניף חדש במתחם G בעיר. זהו הסניף ה-11 של הקונדיטור בארץ אך בשונה מקודמיו, הנוכחי יכלול מקומות ישיבה ויוגשו בו משקאות חמים ושתיה קלה.
מאיר יערי 19 תל אביב
אוטלו
גלידת הפרימיום משיקה סניף חדש בלוקיישן אטרקטיבי במיוחד - קניון רמת אביב. גם בסניף הזה, כמו בשלושת קודמיו, נמצא את הטעמים המוכרים שסגורים במיכלי הנירוסטה ואת ברזי השוקולד ומפל השוקולד הענק.
איינשטיין 40, תל אביב
לג'נדה
רשת הגלידריות פותחת לא פחות מחמישה סניפים חדשים בבתי הקולנוע של סינמה סיטי ויס פלאנט ברחבי הארץ: סינמה סיטי ראשון לציון, יס פלאנט ראשון לציון, ישפרו פלאנט באר שבע, יס פלאנט לב המפרץ, ויס פלאנט זכרון יעקב.
ויקטורי
רשת הגלידריות ויקטורי השיקה בימים האחרונים חנות קונספט ראשונה מסוגה הכוללת גלידות וקינוחים. המיקום הנבחר הוא קניון עופר במתחם בילו סנטר ובסניף, המשתרע על פני שטח של 100 מ"ר, נמצא את הגלידות המוכרות של החברה לצד קינוחים כמו כנאפה, בקלוואה, פרוזן יוגורט ועוד.
