פוסט קורונה: מה תאכלו במתחמי ה-VIP בבתי הקולנוע?

בתום ציפיה של למעלה משנה, עם ישראל נהר בהמוניו לקולנוע, אך בכל הנוגע לחוויה המשודרגת, זו הכוללת גם אוכל ובר משקאות, לא הכל עובד לפי המצופה • אלו הסיבות

סינמה סיטי בירושלים, צילום: אורן בן חקון

לאחר 15 חודשים של ציפייה, חזרו ביום חמישי האחרון בתי הקולנוע לפעילות. מתברר כי אחד הבילויים האהובים על הישראלים בקולנוע, מתחם ה-VIP, לא חזר עדיין לפעילות בחלק גדול מהפעילות, כאשר בחלק אחר מבתי הקולנוע צפוי שינוי קונספט כלשהו בהיבט הזה.

בתי הקולנוע מדווחים מאז חמישי האחרון על ביקוש חסר תקדים לאותם מתחמים, למרות המחיר הגבוה. הישראלים, וזה לא חדש, מעדיפים להתפנק, גם במחיר גבוה, ומעדיפים את הגרסה הקולנועית שכוללת גם כורסאות מפנקות וארוחה ללא הגבלה. אם האם לאחר אילוצי הקורונה והשינויים שהם גרמו – ישנה עדיין תמורה לאותו מחיר גבוה?

בסניפי סינמה סיטי, לדוגמא, בהם אולמות הVIP הם נפרדים, עדיין לא ניתן לרכוש כרטיסים לאטרקציה הנ"ל. הסיבה, לפי המנכ"ל אבי אדרי, היא שלהכין אוכל כרגע לא משתלם כלכלית. "אני מקווה שנפעיל את הVIP עוד חודש -חודש וחצי", אמר. "הVIP אצלנו, כולל מטבח שלנו שמכין את האוכל. אני יכול לקנות קייטרינג, אבל אנחנו מייצרים את האוכל אצלנו. כעת אין מספיק נפח של אוכל למטבח היות וזה מטבח שמייצר גם אוכל לאירועים והVIP זה לא מספיק".

סינמה סיטי באר שבע, עידן אסלן

אדרי חושף כי התכנון הוא ככל הנראה לשנות את הקונספט. "אנחנו מנסים לשנות את הקונספט למשהו יותר מתוחכם. אנחנו רוצים להזיז את ההגשה של המזון מהלובי לתוך האולם וזה יכלול אוכל אחר. בתוך האולם אני לא יכול להגיש פיצות. אנחנו חושבים על כך שכל אחד יקבל מארז אישי שהוא יוכל לנשנש באמצע הסרט עם דברים מגניבים בתוך המארז. אני קורא לזה פחות לאונג' עסקי, אלא יותר טיסה של מחלקת עסקים".

"בסוף", הוא ממשיך, "מה שאנחנו רוצים זה להמציא את חווית הVIP מחדש, כדי לחדש ולרענן חלק מהחוויה שלנו. אנחנו המצאנו את את זה ואנחנו רוצים להמציא את זה מחדש. חלק מהאנשים השתנו והדור השתנה. הנוער של היום מחפש דברים אחרים וגם המבוגרים. כולנו ישבנו והשמנו בקורונה ואז גילינו שאנחנו מחפשים פחות כמות ויותר איכות וחוויה. אנשים רוצים יותר חווית פרימיום".

כרגע לפחות, אדרי לא יודע להגיד האם המחיר ישתנה, אך אומר שמי שאוחז כעת שוברי VIP יכול להמיר אותם לשלושה או ארבעה כרטיסים רגילים אם ירצה לנצל זאת בעתיד הקרוב, בהתאם לסכום ששולם על הכרטיס.

ברשת "יס פלאנט" החזירו ביום חמישי האחרון את הVIP במתכונת המוכרת לשמחתם של חובבי הקולנוע. עד עכשיו עבד הVIP במתכונת של תו ירוק, כלומר למחוסנים בלבד וכלל בופה לבני 18 ומעלה. החל ממחר, לפי התקנות, גם אדם שלא התחסן יכול לפקוד את מתחמי הVIP הכוללים מזון חלבי, כאשר הצופים מוזמנים 45 דקות לפני הסרט ולאכול ללא הגבלה. מדובר בקונספט של "מובי אנד דינר". בין המנות הכלולות בתפריט: נמצא פוקאצ'ה, בטטה צ'אנק, נודלס ירקות, פסטה פנה, הומפרייז, פיצות ואפילו קינוחים.

ליעד קרימברג, סמנכ"לית השיווק של קבוצת "יס פלאנט" מספרת "האולמות היו מלאים בהתאם להנחיות. הלקוחות ממש התגעגעו וגדשו את כל המתחמים בכל הארץ והיה כיף לראות את זה. מתחמי הVIP שלנו בחיפה, זכרון יעקב, ראשון לציון ובאר שבע מלאים בהיצע מובחר ועשיר ללא הגבלה, כאשר בנוסף אין בעיה גם לצאת ללובי באמצע הסרט ולהצטייד מחדש".
"מדובר באולמות פרטיים ונפרדים ולא ביציע באולם קיים, עם כורסאות מתכווננות, כך שבהתחשב בכל המרכיבים המחיר הוא מאוד משתלם, והוא, כמו כל החוויה למעשה, הולך להישאר אותו דבר גם עכשיו, עם חזרת בתי הקולנוע".

רשת נוספת שמציעה מקומות ישיבה משודרגים היא "מובילנד". עם זאת, רשת זו אינה מציעה קונספט של ארוחה אלא אולמות מפוארים הכוללים כורסאות ואף כורסאות ישיבה זוגיות במחיר של כרטיס רגיל.

לדברי אפי ליפשיץ, מבעלי הרשת: "אנחנו לא עושים שירות של אוכל. יש לנו אולמות 'אפגרייד' עם מושבים משודרגים, אבל אני לא מגיש פסטות. יש לנו למשל באולם בנתניה בר משקאות עם אלכוהול למי שרוצה להתפנק עם בירות מהחבית, אבל זה לא בפורמט VIP. המזנון שלנו עשיר עם מגוון גדול ועם דברים שלא קיימים בבתי הקולנוע, אבל במקום לשלם סכום מופרך על ארוחת בייסיק אתה משלם על מה שאתה צורך". מחיר כרטיס לכל האולמות של מובילנד עלה כעת מ40 שקלים ל 42 שקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר