הברקה קולינרית או טירוף טיקטוק נוסף: אנחנו לא צריכים לספר לכם כמה חם בחוץ. כל כך חם, שאם היינו יכולים להחליף את המצרכים ששמנו בפריזר עם עצמנו כנראה שהיינו עושים את זה, אבל בינתיים אנחנו מסתפקים בחיפוש מתמיד אחרי אוכל שיהיה גם טעים וגם מרענן.
פרי שמככב כמעט בכל צלחת בקיץ הוא כמובן האבטיח, אבל סנדוויץ' שעשוי מאבטיח במקום לחם כבר ניסיתם? הסנדוויץ' הטרנדי הזה, שפרץ לאחרונה לחיינו (מחדש, יש לציין), משלב כמה אלמנטים. בהם גם המלפפון החמוץ, שמתעקש להפציע כמעט בכל טרנד אוכל אפשרי. האחרים הם חומץ בלסמי, בזיליקום וגבינה.
אז מהו הטרנד המוזר הזה, שטרם התקבלה ברשת קביעה רשמית לגמרי מידת ההצלחה שלו מבחינה גסטרונומית? מדובר כאמור ב"סנדוויץ'". כמו עם טרנד סנדוויץ' המלפפון החמוץ, גם כאן את פרוסות הלחם המסורתיות מחליפות שתי חתיכות מלבניות עבות של אבטיח. ביניהן מניחים פרוסות גבינה מלוחה כלשהו כמו פטה עיזים או בולגרית, מלפפון חמוץ לטובת קיק, קצת רוטב בלסמי או דבש, ולקישוט - עלי בזיליקום או נענע. זמן ההכנה הממוצע? פחות מחמש דקות. והטעם? תלוי את מי שואלים.
בין אלפי הסרטונים שמתעדים גולשים אמיצים, משועממים או סקרנים שהחליטו לבדוק את הנושא, הדעות חלוקות: מחד, יש את אלה שטוענים כי מדובר בשילוב דוחה והזוי, אחרים מודים כי הטעם דווקא מפתיע לטובה.
ואיך יודעים כשטרנד באמת תופס? כשסלבס מנסים אותו ומשתפים את מיליוני העוקבים שלהם ברשת. כך אכן קרה בסוף השבוע האחרון, כשהמפיק המוזיקלי והמוזיקאי, בני בלנקו, שבמקרה ואינכם מעודכנים הוא גם בן הזוג של סלינה גומז, החליט לשתף את 5.4 מיליון עוקביו בטיקטוק בסרטון שלו מנסה את הטרנד ומשכנע את בת זוגו המפורסמת לתת לזה צ'אנס.
בעוד שבלנקו קבע בסרטון שצבר עד כה יותר מ-2.9 מיליון צפיות כי "הטעם לא רע", סלינה פחות הסכימה איתו. "אני לא הולכת לאהוב את זה", הצהירה עוד בטרם טעמה את הסנדוויץ' שהכין בלנקו, "אבל אני אוהבת מלפפונים חמוצים", ציינה כמנסה לשכנע את עצמה שלא יהיה מדובר באסון טוטאלי בעודה נאבקת להבין איך לתת ביס. בסופו של דבר, לאחר שעיוותה את פניה והצליחה להביא את עצמה לטעום את הסנדוויץ', היא קבעה כי זה לא טעים ונעלמה ברקע.
הדעות באשר לטעם כאמור חלוקות, אך יש לציין כי למרות שנדמה כי מדובר בשילוב לא קשור בעליל, יש שטוענים כי אם מוציאים לרגע מהמשוואה את המלפפון החמוץ, השילוב בין האבטיח לגבינה הוא דווקא פופולארי ואהוב על מיטיבי חך ולסת מכמה סיבות:
איזון בין מתוק למלוח: שפים רבים מסבירים שהאבטיח המתוק והעסיסי משתלב באופן נפלא עם גבינה מלוחה וקרמית, כשהשילוב של מתוק ומלוח יוצר חוויית טעמים מורכבת ומרתקת, שמגרה את החך ויוצרת איזון מושלם.
טקסטורות מנוגדות: מובילי דעה קולינריים מדגישים את הטקסטורות המעניינות שנוצרות בשילוב הזה, כשהפריכות של האבטיח מול הרכות של הגבינה יוצרת ניגוד מרתק בטקסטורות שמוסיף עניין לכל ביס.
רעננות וקיץ: האבטיח הקר והמתוק בשילוב עם הגבינה המלוחה והקרירה מתאים במיוחד לארוחות קלות וקרירות בעונה החמה, ומשחק הטעמים עם עשבי תיבול מוסיף רעננות וארומה שמעשירים את החוויה הטעימה ויוצרים שילוב טעמים מפתיע.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)