אומרים לא פעם, שעוד לפני שנותנים את הביס הראשון, אוכלים עם העיניים. כשמדובר בילדים - במיוחד באלה שהם בררנים - אם מאמצים את המוטו של מרי פופינס והופכים גם את "עבודת ההכנה" לתהליך של יצירה, החוויה הופכת לזמן איכות טעים במיוחד.
לכבוד החופש הגדול והעובדה שרובנו מעדיפים להישאר בבית במזגן וצריכים לשעשע את הקטנטנים, ריכזנו כמה מתכונים קלים, מהירים ובעיקר כיפיים, שהתפרסמו ברשתות החברתיות, ותוכלו להכין יחד. אזהרה: חלק מהם כמעט חמודים מכדי לאכול.
כריכי דובוני נוטלה ובננה
מצרכים:
- פרוסות לחם לבן (מספר הפרוסות כמספר הכריכים שאתם חפצים בהם)
- נוטלה
- בננה
- שוקולד לבן
- שוקולד (מריר או חלב)
- מערוך
- שקית זילוף
- חותכן בצורת דובי
אופן ההכנה:
- שטחו את פרוסת הלחם בעזרת המערוך.
- באמצעות החותכן, חתכו דוגמה של דובי והסירו את עודפי הלחם – עשו את הפעולה הזו פעמיים כדי ליצור שני דובים נפרדים.
- מרחו שכבה נדיבה של נוטלה על פרוסת לחם אחת בצורת דובי.
- הוסיפו שלושה עיגולי בננה.
- הניחו את פרוסת הדובי השנייה מעל והדקו היטב בעזרת מזלג לסגירת הפינות.
- המיסו שוקולד לבן ושוקולד רגיל, ובעזרת שקית זילוף ציירו בזהירות אוזניים, עיניים ואף.
גברת נקניקייה
מצרכים:
- סיר
- ספגטי (הכמות תלויה במספר הנקניקיות שאתם רוצים להכין)
- נקניקיות (לפי הכמות הרצויה)
- קטשופ
- שומשום שחור
- שיפוד / קיסם
אופן ההכנה
- לוקחים כל נקניקייה ונועצים בחלקה העליון כשמונה מקלוני ספגטי.
- מבשלים את הנקניקיות עם הספגטי הנעוץ.
- כשהן מבושלות, מוציאים מהסיר.
- קולעים מהספגטי צמות.
- בעזרת שיפוד (או קיסם) יוצרים חורים קטנים לעיניים ואז מוסיפים בזהירות שני גרגרי שומשום.
- בעזרת השיפוד או כלי קטן אחר, יוצרים לחיים סמוקות משתי נקודות קטשופ.
- כדי לשדרג את המנה, ניתן להוסיף את הנקניקיות לרוטב עגבניות.
קרקרי חיפושיות
מצרכים:
- קרקרים עגולים
- גבינה חלקה (יכולה להיות גם גבינת שמנת) - ניתן להחליף את הגבינה בעיגולי מוצרלה
- עגבניות שרי (חופן של כחמש, שש או יותר אם אתם בונים על מסיבה. הקפידו על בחירת עגבניות קשות באופן יחסי כדי שתוכלו לעבוד איתן ולא תישארו בסוף עם חיפושיות שקשוקה)
- שומשום שחור
- עירית
- זיתים שחורים ללא חרצן
- עלי ריחן (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- קחו קרקר עגול ומרחו מעליו שכבה של גבינה.
- חצו את עגבניית השרי לשניים.
- את שני החצאים מקמו בזהירות על הקרקר (או עיגול המוצרלה) כשאתם מצמידים אותם, אך משאירים פתח בצורת וי (שידמה את ראש החיפושית).
- חתכו את הזיתים לעיגולים. קחו עיגול אחד, והצמידו לעגבניות ליצירת ראש החיפושית.
- בזהירות ובעדינות, חתכו שתי רצועות דקות של עירית והצמידו לראש הזית כדי ליצור את המחושים (אם אתם לא מצליחים לחבר את רצועות העירית, ניתן לחורר בעדינות בעזרת קיסם את הזית בחלקו העליון ואז להכניס את רצועות העירית).
- כדי ליצור את הנקודות על הגב החיפושית, פזרו כמה גרעיני שומשום שחורים. ניתן להחליף את גרגרי השומשום גם במעט גבינה לבנה שערבבתם עם כמה טיפות של צבע מאכל שחור, ולעשות שימוש בשקית זילוף כדי ליצור את הנקודות.
- ניתן לשדרג את הקרקר אפילו יותר ולהוסיף גם עלה ריחן לפני שמניחים את העגבנייה והזיתים כדי לייצר תחושה של חיפושית בטבע.
פרחי ביצת עין
מצרכים:
- ביצים (הכמות תלויה במספר המנות שתרצו להכין)
- גבעול פטרוזיליה
- גבעול בצל ירוק
- עגבניות שרי (חופן של לפחות עשר)
- שמן זית
- מחבת
- מרית
- צלוחיות קטנות
אופן ההכנה:
- שמנו את המחבת.
- הפרידו את הביצה בשתי קעריות נפרדות לחלבון ולחלמון
- חצו את העגבניות וסדרו בערך כשישה חצאים (נוח יותר לעבוד עם עגבניות חצויות אך אפשר גם עם שלמות) בצורה עגולה דמוית פרח על המחבת. אם המחבת שלכם גדולה מספיק, ניתן להכין שני פרחים במקביל.
- בזהירות (כדי שהחלמון לא יזלוג החוצה מ"מבנה הפרח" שנוצר באמצעות העגבניות), שפכו את חלמון הביצה אל תוך העיגול שיצרתם.
- שפכו את חלבון הביצה מסביב לפרח שיצרתם.
כשהחלבון הופך משקוף ללבן, הוסיפו רצועת בצל ירוק ורצועת פטרוזיליה שישמשו כגבעולים. - בעזרת מרית, העבירו בזהירות את הפרח שיצרתם לצלחת.
אפרוחי ביצה
מצרכים:
- ביצים קשות (מספר הביצים כמספר האפרוחים שתרצו)
- שומשום שחור
- גבינה צהובה / גבינת צ'דר
- סכין
- מנג'טים צהובים
אופן ההכנה:
- בשלו מראש ביצים קשות. אחרי שאלו מוכנות, קלפו אותן, ובעזרת סכין חדה חרצו בזהירות בראש הביצה דוגמה של זיגזג, אך הקפידו לא לנעוץ את הסכין עמוק מדי כדי לא "לפצוע" את החלמון. אחרי שסיימתם לחרוץ את הדוגמה, הסירו את ה"כיפה".
- הצמידו שני גרגירי שומשום לחלמון כדי ליצור עיניים וחתיכה קטנה של גבינה מתחת לעיניים שתשמש כמקור.
- את האפרוח הניחו במנג'ט הצהוב (ואז יש לכם אפרוח בקן...)

![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)