"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המנה שבישלתם טעימה יותר יום לאחר שהוכנה? זו הסיבה המפתיעה
יש כאלה שלא מוכנים לגעת באוכל לא טרי, ואנחנו בהחלט יכולים להבין את זה – אבל יש מנות שאפשר לאכול אותן גם כמה ימים אחרי שהוכנו • למה זה קורה דווקא במרקים ומדוע זה בכלל קורה? כל הפרטים
תבשיל בשר וירקות. צילום: Getty Images

המנה שבישלתם טעימה יותר יום לאחר שהוכנה? זו הסיבה המפתיעה

יש כאלה שלא מוכנים לגעת באוכל לא טרי, ואנחנו בהחלט יכולים להבין את זה – אבל יש מנות שאפשר לאכול אותן גם כמה ימים אחרי שהוכנו • למה זה קורה דווקא במרקים ומדוע זה בכלל קורה? כל הפרטים

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בואו נודה:מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאכלים כשהם טריים, כאלו שבדיוק יצאו תחת ידינו? אבל כל מי שמבשל אוכל כזה או אחר, יודע שיש מאכלים שהם אפילו טעימים יותר כשמחכים עם האכילה שלהם כמה ימים, כאשר אנחנו נותנים לכל ה"מיצים" שלהם להתבשל בעצמם.

נכון שיש כאלו שרואים את הדבר כאכילת שאריות, אך כל מי שאכלמרקאותבשילבן כמה ימים יוכל להעיד על הטעמים הנפלאים שיוצאים מחר אחרי כמה ימים. הסיבה לכך היא שמדובר במאכלים שלא מתייבשים, מה שלא פוגע במרקם שלו.לדבריהשפית סמין נוסרט, שומן במנות יכול להעביר ארומות ולהעשיר טעמים אל הצלחות שלנו בצורה כזו שלא היינו מרגישים אותה אחרת. "השומן מכסה את הלשון, ובכך מאפשר לתרכובות ארומטיות שונות להישאר במגע עם בלוטות הטעם שלנו לזמן ארוך יותר, ובכך להעשיר את הטעם", הסבירה.

מרק נודלס עוף, צילום: Getty Images


כשהפעולה הזו מתרחשת, הטעמים הופכים להיות יותר מלאים והרמוניים, והם מתפתחים מרשימה של רכיבים נפרדים לכדי מקהילה מאוחדת של ממש. באותה מידה, התרכובת הזו עלולה להשתנות ולהפוך את המנות למתוקות יותר, למרירות יותר או אפילו לגרום להן לפתח טעם של אומאמי, כל אחד והצורה שבה הוא לוקח את השינוי, בהתאם למנה שבה הוא התרחש.

גם החמצון יכול לתרום לפעולה הזו, בכך שהוא גורם לירקות ממשפחת המצליבים, כמו כרובית, ברוקולי, צנון ועוד, להיות מרירים פחות. כשהפעולה הזו מתרחשת בבשר, החלבונים שבו נשברים ומרככים את הנתח.

יהיו טעימים יותר בהמשך. מבחר של מרקים, צילום: Getty Images
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...