"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"הנזק עצום": מאות דונמים של מטעי פרי נשרפו בעקבות ירי חיזבאללה | צפו
לאחר השריפות שפרצו בעקבות ירי הרקטות של ארגון הטרור לעבר ישראל, עלו באש מטעי פרי, אגס, תפוח, נקטרינה וכרמי יין • "המראה שובר את ליבנו, אך נעשה הכל כדי לספק את הפירות לאזרחי המדינה"

כרמי יין שרופים בקיבוץ מלכיה, היום // צילום: עמית כהן

"הנזק עצום": מאות דונמים של מטעי פרי נשרפו בעקבות ירי חיזבאללה | צפו

לאחר השריפות שפרצו בעקבות ירי הרקטות של ארגון הטרור לעבר ישראל, עלו באש מטעי פרי, אגס, תפוח, נקטרינה וכרמי יין • "המראה שובר את ליבנו, אך נעשה הכל כדי לספק את הפירות לאזרחי המדינה"

,עודכן
0השמעה

בעקבותשריפות הענקשפרצו אתמול (שני) בצפון הארץ בעקבות ירי הרקטות של חיזבאללה לעבר האזור, ארגון מגדלי הפירות בישראל הודיע כי מאות דונמים של מטעי פרי, אגס, תפוח, נקטרינה וכרמי יין נשרפו.

לדברי אילן ליבר, חקלאי ומנהל המטעים בקיבוץ יפתח שבגליל העליון,השריפותכילו יותר מ-220 דונם של מטעי אגס, נקטרינה וכרם יין בקיבוץ. "לצערנו, אנו יודעים כי צפויים אירועי ירי נוספים ובעקבותיהם גם שריפות, ולכן על כלל הגורמים להיערך לכך כנדרש", אמר בצער.

כרמי יין שרופים בקיבוץ מלכיה,צילום: עמית כהן


עמית כהן, חקלאי ומנהל המטעים בקיבוץ מלכיה, גם הוא בגליל העליון, סיפר כי בקיבוצו נשרפו 30 דונם של מטעי תפוח, 30 דונם של כרם יין ויותר מ-4,000 דונם של שטחי מרעה לבקר. "המחזה של פרי שרוף וכרמים עולים באש שוברים את ליבנו, אך עלינו להיות חזקים, כי דרך ארוכה עוד לפנינו. נכבה את האש וננסה להציל את הפרי שנותר, למען ביטחון המזון של אזרחי ישראל".

ירון בלחסן, מנכ"ל הארגון, סיפר כי מטעים רבים נשרפו גם באזור קיבוץ משגב עם, כפר גלעדי ועוד. "החקלאים שלא עזבו את האדמות ושמשמשים גם כחברי כיתות הכוננות ביישובים, השתתפו בפעילות כיבוי השריפות. בשל האש, אשר עדיין דולקת בחלק מהאזורים, לא ניתן להגיע לכל המטעים ולאמוד את הנזק, אך כבר כעת ידוע כי הנזק עצום", אמר. "זאת בנוסף לאתגרים הקיימים בפני החקלאים מתחילת המלחמה, בהם איסור להיכנס למטעים, שהוכרזו שטח צבאי סגור על ידי צה"ל, ומחסור חמור בידיים עובדות. למרות הכל, אנו החקלאים נעשה הכל על מנת שנוכל לקטוף ולספק את הפרי הישראלי האיכותי לאזרחי ישראל. על הממשלה להתפקח טרם יהיה מאוחר מדי".

מטע שנשרף מירי חיזבאללה, בקיבוץ מלכיה,צילום: עמית כהן

הוא הוסיף: "כעת, מגדלי הפירות בקו העימות עמלים על קטיף הדובדבן, הנקטרינה, האפרסק והמשמש, ובהמשך יחלו קטיפי האגס, תפוח, קיווי, מנגו ואחרים. במיוחד בעת הזו, על הממשלה לשים את ענף החקלאות והפיצויים לכלל החקלאים המשמשים כאזרחים-חיילים בראש סדר העדיפויות, בדרך לשיקום המדינה. לקראת חג השבועות, אני קורא לציבור לעודד את החקלאים – ולרכוש רק תוצרת ישראלית".

מטע שרוף בקיבוץ יפתח // צילום: אילן ליבר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו