"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מסעדת AI: המאפה המפתה שסחף את הרשת התגלה כמזויף
תמונת קרואסון בצורת דינוזאור של מקום בשם "אתוס" בטקסס הפכה לאחרונה ויראלית • היא גרפה מיליוני צפיות ברחבי הרשת וכוונות מצד פודיז לנסות את התופין • אלא שמבירור קצר ברשת, נראה כי המסעדה לא באמת קיימת
קינוח דומה הפך ויראלי. צילום: רשתות חברתיות

מסעדת AI: המאפה המפתה שסחף את הרשת התגלה כמזויף

תמונת קרואסון בצורת דינוזאור של מקום בשם "אתוס" בטקסס הפכה לאחרונה ויראלית • היא גרפה מיליוני צפיות ברחבי הרשת וכוונות מצד פודיז לנסות את התופין • אלא שמבירור קצר ברשת, נראה כי המסעדה לא באמת קיימת

דורון פרידמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מיליוני אנשים ברחבי הרשת כבר הביעו רצון עז לתת ביס הגון ב"קרואסונטוזאורוס" - קרואסון מפתה בצורת דינוזאור שנוצר לכאורה במסעדה באוסטין, טקסס, שבארה"ב - או לפחות לאמץ את הפחמימה הפרהיסטורית החמודה הזו ולהעניק לה בית חם על צלוחית פורצלן.

תמונת מוצר המאפה החמאתי החייתי, שלכאורה מוגש במסעדה בשם "Ethos", הפכה בימים האחרונים לוויראלית באופן יוצא דופן, ונחשבת לסנסצייה מעוררת תיאבון ומעתיקת נשימה. בפעם האחרונה שבדקנו, התמונה כבר גרפה שמונה מיליון צפיות באחד מעמודי ה-X (לשעבר טוויטר) ששיתפו אותה, וקרוב ל-900,000 לייקים בחשבון האינסטגרם הרשמי של המסעדה האמריקנית.

"שחררו את הפלאונטולוג (חוקר מאובנים, ד"פ) הפנימי שלכם והתענגו על קרואסון הדינוזאור החדש שלנו", נכתב בפוסט של Ethos. בחרו את הדינוזאור האהוב עליכם וצוותו לו קפוצ'ינו מפנק. מעדן פרהיסטורי בשביל הנאה מודרנית".

וכאן, לצערנו, אנחנו נאלצים לאכזב: נראה שהקרואסונטוזאורוס לא באמת קיים במציאות, וגם לא בית האוכל שמציע אותו.

כבר נחשף על ידי כמה גופי תקשורת בעולם כי מדובר, למעשה, במעין תרמית, וכי התמונה המפתה נוצרה על ידי גורמים עלומים באמצעות אינטליגנציה מלאכותית. השורה התחתונה: אין סיכוי שתוכלו להזמין את התופין הנחשק בעולם האמיתי. מבאס, אבל מתברר שיש פנטזיות שדינן להיכחד - בדיוק כמו הדינוזאורים עצמם. גם אנחנו, אגב, הצלחנו ליצור תמונה דומה באמצעות AI והיא מופיעה כתמונה ראשית בכתבה זו.

אף שהפוסט המקורי של המסעדה המפוברקת חדש יחסית - והטירוף הויראלי נכנס, כאמור, להילוך גבוה בסוף השבוע האחרון - מתברר ש-Ethos מטרילה גולשים תמימים כבר מהשנה שעברה. מדריך הרשת המקומי Austin Monthly אף פרסםכתבת חשיפה על המקוםביוני האחרון, ותיאר אותה כ"מסעדה הכי מפתה שלעולם לא תוכלו בה". האמת היא שגםהאתר הרשמי של המסעדהדי משחק לנו עם הראש, מכיוון שהדבר הראשון שתקראו בו הוא המשפט "ברוכים הבאים ל-Ethos, הבית של הטעמים הבלתי מציאותיים". רק חבל שאי אפשר למצוא באתר (או בכל מקום אחר) את הכתובת המסעדה, וגם בלתי אפשרי להזמין אליה מקומות. בקיצור, הבנתם את השטיק.

ובכל זאת, בהחלט היינו ממליצים לנבור ביצירות ה-AI המדהימות שחשבון האינסטגרם של Ethos מספק על בסיס קבוע, שכן בנוסף לקרואסון החייתי מצאנו בו גם מנת "סבון" בטעם כוסברה - הרי חלק מהאוכלוסיה גם ככה טוען שיש לצמח התבלין השנוי במחלוקת טעם סבוני; פרשנות חדשה לגמרי לאצבעות עוף; וגם את הקרוק-פוט / סיר לילה המטריד הזה. תודו שהתמכרתם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...