ביקרנו בשייק שאק: מי שהביא אותה לארץ גאון או טיפש ממש

כמה זמן נמשכה הכנת ההמבורגר מרגע ההזמנה, איך הייתה חוויית השירות בסיום ההמתנה ומה חשבנו על המנות? • ספוילר - הווייב שקיבלנו כבר מהביס הראשון הוא כזה שגורם לך להבין מה זה מס-פרודקשן • ועוד אחד קטנטן - דווקא למוצר המותאם לארץ, היה שווה לחכות

קיבלנו את האוכל בתוך 8 דקות. צילום: הילה דודאל

המונים הגיעו אתמול (שלישי) לפקוד את ״הבשורה הקולינרית״ שנחתה אצלנו מהדוד סם אל רחוב דיזנגוף בתל אביב. אחרי שבמשך שנים טפטפו לנו ברשתות החברתיות ובגופי התקשורת שההמבורגר של ״שייק שאק״ הוא הטוב ביותר בניו-יורק, לא היה כל ספק שיהיו כאלה שיסכימו לעמוד גם שעה וחצי בתור כדי לטעום על מה המהומה.

יחד ולצד כולם, התרגשנו וציפינו, וכשהגיע תורנו קיבל אותנו בנחמדות יתרה, שכנראה שאולה גם היא מהעם האמריקני, הקופאי. המעוניינים, אגב, יכולים להזמין בתורם גם מעמדות מחשב אישיות.

התור המוגזם, צילום: ללא

התפריט בישראל, כמו זה בניו יורק, מחולק לבורגרים, נקניקיות, שייקים וגלידת שאק, צ׳יפס וגם ״במיוחד לתל אביב״ - קטגוריה שכוללת משקה שייק פיסטוק בלבד ונרחיב עליו בהמשך. אלה שמתחשק להם ליהנות מהשמש שחזרה אלינו עם איזה דרינק באמצע דיזנגוף - יכולים להזמין גם קוקטיילים, יין או בירה.

עבור שומרי המסורת הרשת מציעה להוריד את הגבינה מכל מנה שבה יבחרו, ולהחליף את הלחמנייה המיתולוגית החלבית של הרשת, בלחמנייה פרווה.

השירות היה אדיב במיוחד, צילום: הילה דודאל

הגיע רגע האמת

תוכלו לעקוב אחרי ההזמנה שלכם על גבי מסך. במקביל תשלח אליכם לנייד הודעת SMS ברגע שהאוכל מוכן. הגיע רגע האמת וגם אלינו הגיעה ההודעה המיוחלת. לזכות רשת הפאסט פוד ייאמר, שלמרות העומס הבלתי נתפס, הארוחה בת חמש המנות שהזמנו הייתה מוכנה כעבור שמונה דקות בלבד.

ראשונה טעמנו את מנת הדגל של הרשת ״שאקבורגר״. היא הגיעה בין השאר עם ״רוטב שאק״, עגבנייה וחסה מסולסלת. ״הבקר של הבורגרים שלנו הוא 100% אנגוס, ללא הורמונים וללא אנטיביוטיקה״, כתוב בתפריט, אבל הווייב שקיבלנו כבר מהביס הראשון הוא כזה שגורם לך להבין מה זה מס-פרודקשן.

שאקבורגר,

הקציצה הדקה הייתה דחוסה, מעט צמיגית, ואם נודה על האמת - פשוט חסרת טעם. הלחמנייה הייתה נימוחה ומעט מתקתקה והירקות פריכים. אבל גם בקונסטלציה שכוללת את כל הרכיבים וגם בזו הכשרה, לצערנו, לא נהנינו מהמבורגר עסיסי ונוטף שלו חיכו בלוטות הטעם במשך חודשים מאז שהגיעה ההודעה הראשונה על בואה של הרשת לארץ.

המנה השנייה שטעמנו הייתה נקניקיית בקר, שלה הוספנו בצל מטוגן, פרוסות מלפפון חמוץ ורוטב שאק. נהנינו מטעמה של הנקניקייה הבשרנית, העסיסית והשומנית מעט. בסך הכל ניתן לומר שמדובר היה במוצר איכותי. הבצל המטוגן שצופה בפירורי לחם היה שומני ורך, ולא נתן את הקונטרסט הקריספי שלו ייחלנו.

הנקניקיה, צילום: הילה דודאל

הצ׳יפס היה נקודה נוספת של אור בארוחה. צ׳יפס מסולסל ודק, פריך מבחוץ ורך מבפנים שנעשה כנראה מתפוחי האדמה הנכונים והגיע אלינו חם. אבל עם כל ההמתנה לאסקפיזם מחו״ל, ההיילייט היה דווקא השייק התל אביבי. גלידת שאק וניל עם פיסטוק ועליה שערות חלווה, שברי פיסטוקים, ודבש הל מלוח. בפה התערבבו להם מרקמים קרמיים עם פריכים, וטעמים שמנתיים מתקתקים של פיסטוק ושל מוקה ברקע התערבבו יחד לכדי חגיגה שסיימה את הארוחה בטוב.

במיוחד לתל אביב,

אחרי כל הרעש והצילצולים, סרטוני הטיקטוק והציפייה המתמשכת, קשה לקבוע אבל בהחלט אפשר לתהות אם לאורך טווח תהיה לשייק שאק הצלחה גדולה בארץ לצד מתחרות כמו מקדונלד׳ס, בורגראנץ׳ וברגר קינג. הקהל הישראלי כבר התרגל להמבורגר שף, לפופ אפים מושחתים, הוא מעדיף את תוספות ביצת העין ופטריות הכמהין, אוהב טעמים חזקים, אבל גם פתוח להרבה מעבר.

אם מי שהביא את שייק שאק לארץ הוא גאון או טיפש, נדע כנראה רק במרוצת השנים. 15 סניפים עתידים להיפתח כאן בארץ על ידי קבוצת ירזין-סלע והראל ויזל עד לשנת 2033 כדי להעיד על התוצאות. לדעתנו, אגב, דווקא ״אין אן אאוט״ היא הרשת הטובה ביותר בארה״ב. אנחנו מחכים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר